Bisiklet bir kültürdür.Bisiklet sürmek ayrıca güzel bir ameliliktir.Amele sözü gündelikle çalışan işçi,emekçi anlamı da vardır.Hepimiz vücudunla ağır yük taşıyarak para kazananları da görüyoruz.Ben şahsen imreniyorum.Hayat için mücadelede nasıl etkili olduklarını gösteriyorlar.Çoğumuz da az çok kendi işlerimizde eşya kaldırmak gibi,bağ evinde çalışmak,bir takım beden işleriyle uğraştığımız oluyor.Bisiklet sürmek bana göre zorluklara karşı mücadelenin,kararlılığın,alçakgönüllü olmayı,sabırlı olmayı,ahlakı ve idareyi güçlendirmeyi,insanı olgunlaştıran,kendimizi dizginleyen,beş duyu organını çok iyi çalıştıran,sağlık açısından olsun bedenen ve ruhen de terbiye eden bir araç olarak görüyorum.Bisiklet sürmeyi çok çok arzu eden fakat beden rahatsızlıklıklarından dolayı yapamayan kişilerde yok değildir.Bir bakıma bisiklet şükretmeyi de bilmektir.Bisiklet sadece spor değildir.Alışverişe çıkmak,işe gitmek,seyahat etmek gibi güzel bir araçtır.Bisiklet sürenleri küçümseme aslında cahillikten dolayıdır.Ne mutludur ki bisiklet sürebiliyoruz.Halimize şükredelim.