Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikleti 5 kat taşımak ya da taşıyamamak

Quickrelease'de bir sorun olacağını sanmıyorum açıkçası. Sonuçta o iş için üretilmiş, yani takıp - çıkarmak için... Klavyenin tuşuna basınca bozulması gibi birşey olur :)

Scudo
yok sıkıntı yaratmaz,takıp cıkarırken düzgün takarsanız lastıgı ortalayarak qr lerı cok sıkmadan ,gevşekte bırakmadan :) takarsanız problem olmaz.. ama bence bır lastık agırlıgı ıcın değmez.. dediğimiz şekilde taşırsanız olur bu iş hem kollarda güçlenir :) hep o bizi taşımasın değil mi ama?? :)

Daha önce Taksimde bisikleti bir cafeye bırakacaktım ve merdivenlerden çıkarırken sıkıntı yaratan kısım ön teker olmuştu. Teker inatla bir basamakta takılıyordu, onu kaldırıp yukarı alayım derken aşağıda yuvarlanacaktım :) Muhtemelen yanlış teknikle taşımaya çalışmamın da etkisi vardır. Ama dar merdiven dönüşlerinde ön teker elimde olursa daha yükseğe kaldırmam gerekmez gibi geliyor bisikleti. Deneyip göreceğim sanırım :)

• Beğen
Tepkiler: muratcodek
Omuz değil de koltuk altına doğru alırsanız (tavla tutar gibi), diğer elle de gidondan kaldırıp, ön lastiği daha yukarıda tutarak merdivene çarpmasını engellersiniz. Bir de çıkarken veya inerken bisiklet merdivenin iç kısmında olacak, siz dıştaki genişleyen basamaklarda kalacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: Didem Üstünol
@umur erdinc

üstad ben belediyede çalışıyorum ve aslında tam olarak otoparka değil kültür merkezinin gizli bir yerine koyuyorum. öyleki bir sene kullanmasam ben bile unutur bulamam bisikletin yerini:)

abi ben 10 yaşındayken 4. kata çıkarıyordum abi koca dağ bisikletini bir omuzz vur çıkartırsın bişeyler olmaz :D kadronun alt tarafından tut abi selenin altıda omuzunun üstüne gelsin anlatabildimmi bilmem :)

10 Yaşındaydım ve 18 kg civarı olduğunu tahmin ettiğim bisan ihlas bisikletimi 5. kata kadar omzumda çıkartıyordum her gün. Sizin daha hafif bir bisikletiniz olduğunu ve yetişkin olduğunuzu göz önünde bulundurarak yapamayacağınız bir şey değil diye düşünüyorum.

Taşımak içinse en uygun yöntem şu olsa gerek: (link)

Benim evim de 4. katta. Üstelik asansör ve bodrum katı olmasına rağmen sırtıma alıp çıkartıyorum. Asansöre çok zor sığıyor biraz dar.
Kullandığım taktik Koray Uzun isimli arkadaşın paylaştığı fotoğraftakiyle aynı. Tek elle çok rahat bir şekilde hiç yorulmadan indirip çıkartıyorum.
Bisikletimi ev haricinde başka yere koyarsam içim rahat etmez, uykularım kaçar. :)

bende 5.katta oturuyorum asansörde bozuk.apartman girişine kitliyordum ne yazıkki çalındı :(

yakın otopark en mantıklısı.ben motorsikletimi otoparka koyuyordum aynı özeni bisikletim için göstermedim sonuç ortada artık bisikletim yok :(

13 kg... bisikleti ister 5.kata iseterse 10.kata, sağ omuza alınarak rahatlıkla çıkarılabilir.. orta demirinden sağ el ile dumball kaldırır gibi kaldırıp, sağ omuza alınarak taşınırsa ön tekerlekte çarpmaz...

Ben de 4.katta oturuyorum ve her seferinde elimde çıkarıyorum. Gezdiğime yanmam yorulmam ama çıkardığımda nefes nefese kalıyorum. Gezinin tadını gölgeliyor.

@Didem ÜSTÜNOL

ben de 5. katta yaşıyorum ve bisikletim hafif oldugu için sorun omluyor diyebilirim en fazla 3 dakika falan omuzuma alıyorum ve kaldırıyorum... o beni kliometrelerce tasıyor ben de onu 5 kat taşıyorum =)

• Beğen
Tepkiler: mehmet ankaralı
ben de 5 kattayım, üst boruyu sağ omzuma koyarak çıkarıyorum sağ solda bırakmak olmaz., dinlenerek çıkarabilirsin,

bence aşağıya kadar uzun bir ip bulun biri bağlar siz çekersiniz yada baş zile atsınlar ipi çağla çık yukarı çek ben olsam hiç bir yere bırakmam fenami backlar nasıl olsa çok güçlü birazda kollara çalış :)

arkadaşm bisikletini merdiven demirine bağlıyordu, hırsız bisikleti çalamayınca seleyi sökmüş götürmüş :)

• Beğen
Tepkiler: mehmet ankaralı
4. katta oturuyorum... asansör kullanmıyorum..

çıkarken, yolda iki elle gidonu tutup bisikletin yanında yürürüz ya, o şekilde tekerler yerden kalkmadan çıkarılabiliyor...

benim tercihim, bisikleti yine aynı şekilde tutmak... ama gidonu alttan biraz yukarı doğru ittirip ön tekeri kaldırıyoum.. sele kısmı da (kadronun üst borusu da olur) belime dayanıyo-bisiklet yanımda hafif yampirik duruyo yani, boynuma çanta asmış gibi... arka teker de yere değmiyo böylece... o şekilde çok rahat çıkarıyorum... (yani bilmiyorum anlatabildim mi ama ancak bu kadar anlataiblirim sanırım :) )

aşağı indirmek zaten kolay da, bisikleti arka teker üstünde... nasıl anlatıyım... şaha kaldırıp ( :D) arka teker üstünde sürerek indirmek özellikle çok rahat oluyo.. tabi bu arada bisikletin arkasında durmanız gerektiğini ve yine gidonu iki elle tutmuş olmanız gerektiğini söylememe gerek yok sanırım... bisiklet arka teker üstünde inerken siz arkasında yürüyceksiniz...

@Candan Cığız

Bu anlatıma bayıldım. Bir kadına daha güzel anlatılamazdı herhalde.

fren ve vites telleri kadronun neresinden geçiyorsa o bölgeye dokunmadan omuzda taşımak en iyisidir..tabi arka teker ister istemez duvarlara değebiliyor..vaktiyle apartman teyzeleri bir olup baskı ile apartmanı bile boyatmışlardı bana ..aşağıda bir iki link veriyorum, resimlerde yok ama ben selenin ucunu omuzuma takıp kadro altından da sıkıca tutup öyle taşıyorum...(yani bisikleti kolum taşıyor, sele ve omuz destek noktası daha çok).
Ama dediğim gibi vites fren tellerine dokunmadan.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Salih Dinçer
Geri