Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikleti 5 kat taşımak ya da taşıyamamak

@Candan Cığız
Yani bir faydamız dokundu mu dokunmadı mı? Yoksa Didem hala bisikleti çıkarmaya mı çalışıyor o yüzden cevap yazamadı...:)

Şaka bir yana taşınma telaşı içinde olmalılar. Ne diyelim hayırlı olsun...

Scudo
alllah sabır versin didem bence şu an çok kritik bir problemin var bence apat altında bir yere kilitlemen yada uygun olan bir yere teslim etmen daha iyi olacaktır diye düşünüyorum didem hoşçakal

7 sayfa mesaj :) biraz fazla abartmışız olayı sanırım... altı üstü bi bisiklet 5. kata çıkartılıcak... :D

yani ne biliyim... ilkokuldayken bile, tüm arkadaşlar ve ben kendi bisikletimizi kedimiz çıkarırdık eve kadar... bacak kadar çocuklardık sonuçta... :D

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Özkara
o halde bir tavsiye de ben vereyim. evim 2.katta ve merdivenler hem dik hem de çok dar. Bisikletin üst kadro borusunu omzuma alıyorum sonra da ön tekeri önüme kırıyorum yani bisiklet L şeklini alıyor hafifçe de arkaya yatırıyorum 10 kat rahat çıkarabilirim bu şekilde, ama sen galiba bisikleti bırakmak için mazeret arıyorsun bu geçerli değil kusura bakma :)

ben 4. katta oturuyorum. Bisikleti kadronun uzun parcasından tutuyorum omuz hizzasında bu sekilde çıkartıyorum. Ama avantaj olarak bisikletim hafif 13.5-14 kg civarında.

Kızın haline acıdım gidip hergün ben çıkartıcam bisikletini :Diyi günde değil sadece kötü günde de yardımcı olmak lazım insanlara :D

hergün 14 kg lik bisikleti 3. kata dar merdivenlerden indirip çıkarıyorum, bi süreden sonra alışıyosunuz, günde 3-4 kere in çık yaptığım oluyo, dar kıvrımları alıştıktan sonra kolay geçiyosunuz, önemli olan doğru taşıma pozisyonunu bulup ona alışmak

@Salih Dinçer

Evet nihayet taşındık. Bisikleti önce, ön tekeri yukarı doğru kaldırıp taşımak istedim olmadı. Omzuma alayım dedim, yine olmadı. Bayan bisikleti olduğundan dediğiniz yöntemlerle de taşıyamadım. Forumda okuduğum yukarıdaki yorum aklıma geldi. Arka tekeri önüme alıp gidonu arkada bıraktım. Sadece ön tekeri yönlendirmek daha kolaymış. Gidon benimle birlikte hareket ettiğinden sağa sola çarpmadı. Teşekkür ederim..

İndirmek için de öneriniz var mı :p

benim ilk mesajımda indirme önerisi var... garantili bi yöntem :)

Ben 6. katta oturuyorum. Her gün aşağıya indirip o tur yorgunluğu ile yukarı çıkartıyorum. Yanlış olmasın [ 6. KAT ] :D

@Candan Cığız

Şaha kaldırıpta mı iniyorsunuz gerçekten :) Bisikletin arkasındayken ve bisikletin sadece arka tekeri merdivendeyken nasıl inebilir miyim bilemedim. Ama normal yolda bisiklet sürer gibi, yanında giderek indirebilirim gibi geliyor merdivenlerden.. Yarın indirmeyi deneyeceğim, bakalım. Teşekkürler..

Şaha kaldırarak indirmeyi denerken çok dikkatli ol bence. Şaha kalkınca küheylan gibi öne fırlamak isteyebilir, sen de haklı olarak bırakmak istemeyebilirsin ve birlikte aşağı inebilirsiniz :D Ağırlık merkezini çok iyi dengelersen olur, acele etmeden bu şekilde indirmeyi bir denemek lazım..

oooooffff.... saçmalamayın yaa :D

didem bak... merdivenin başına geliceksin... bisiklet yanında, senin iki elin gidonda... tabi ki sele de diilsin :p ha ben bunca atraksiyonu bisiklete binerken de yaparım diyosan, sana kolay gelsin :D

arka freni sık, gidonu arkaya/yukarı doğru çek.... zaten ön teker kendiliğinden kalkar... sonra el arabası sürer gibi, sen arkada, arka tker merdivende... indir aşağıya kadar...

olmadı, kurban bayramında (karşıdaysan ondan bi hafta önce) istanbul'dayım... valla gelip öğreticem... çok azimliyim :)

yalnız iyi abartmışınız haa...ağırlık merkezi dengelemeler falan...

bisiklete ip üstünde bin mi demedim ki ben yaaa :D

arka teker aşağıya doğru gitmek isteyecek bu arada 90 dereceden fazla açısı varsa kontrolden çikcak. Dengede tutmak zor olur. Sona bisikletsiz downhill...

Ben de ayni dertten sikayetciyim. Gectigimiz gunlerde arkadasimdan odunc aldigim neredeyse 20kg lik Beldeyamayi 5.kata cikariyordum. Simdi de Sedonami. Indirirken saha kaldirmak hic aklima gelmedi. Ilk firsatta denemeli.

Cikartirken kadroyu en altindan tutup koltuk altima aliyorum sonra on tekeri merdivene carpmayacak sekilde yukari kaldiriyorum. Bu arada arka tekeri kolluyorumki apartmanin duvarlarinin orasina burasina carpip iz birakmasin.

Kolayliklar :)

tuhaf..bana hep aşağı indirmesi işkence gelmiştir...sürekli sağ bilek kemiğine çarpan metal pedal..ugh ne sinir bozucu bir acı

evimin önündeki bisiklet parkına park ettiğim bisikletimin ön ve arka tekerleğiinin çalınmasıyla artık bisikletimi her gün 3. kata sırtımda taşıyorum. birlikte uyuyoruz.

Geri