Şimdi birazda ciddi ciddi sohbet edelim...
Başlamadan ricam, önyargılarınızı, doğrularınızı bir kenara bırakın...
Gelin, "biz ne yapıyoruz" u konuşalım !
Ben Türkiye'deyken mesleğim uçak teknisyenliğiydi. THY ve Sonrasında Onur havayollarında mesleğimin zirvesindeyken yurt dışına yerleşme kararı aldım.
Maddi durumum çok çok iyiydi, halada öyle allaha şükür.
Yelkenli yatıma atladık, çoluk çocuk, ver elini Malta.
Neyse buraya yerleştik, çocukların okulu, iş, ev, araba... 1 yılda iyi kötü bir düzen oturttuk, alıştık, sevdik...
Şimdi gelelim asıl meseleye.
Yeni bir hayata başlarken, yeni kurallar koyup, hayatımızı olabildiğince sadeleştirme kararı aldım.
Türkiye'deyken, Subaru kullanırdım hep, Legacy, Forester vs. İstesem buradada gayet güzel bir araba alabilirdim. Ama 1500€ ya 1998 model Peugeot 406 (full) aldım. Sorunsuz, severek kullanıyorum.
Türkiye'deyken müzik sistemime aldığım kablolardan daha ucuz, AMA YETERLİ...
Yaşadığım ada Gozo, merak eden haritadan baksın, bizim Bozcaada'dan biraz büyük, Malta'ya bağlı, yozlaşmamış, doğası bozulmamış bir cennet.
Yerli dildeki ismi"Ghawdex", huzur, mutluluk demek.
Ada küçük, markete, sağa sola hep arabayla gitmek pek pratik değil, Türkiye'de güzel bir chopper motosikletim vardı, Yunanistan falan gezerdim. Yine motosikletmi alsam diye şeytan dürttü, ama kuralı koymuştuk baştan ; "hayatı basitleştirecektik"...
Bisiklet almaya karar verdim... Canyon markası bildiğim (eski bir dostumun tavsiyesiyle) güvendiğim bir marka. Cyclocross CF 8.0 da karar kıldım, 2,500€ civarı bir fiyatı var.
Sipariş aşamasına gelmeden kendime gelmem uzun sürmedi allahtan.
Gittim çocuklara birer sıfır (€170 ve €195), kendime de ikinci el (€70) birer MTB aldım. Akşamları adayı dolaşıyoruz, gündüzleride market vs. işimizi görüyoruz.
Üzerindeki eskimiş sticker ları söküp attarken amacım tabiki hafiflik değil, sade, temiz bir görünümdü. Bu konu biraz muzipçe böyle doğdu.
Bütün bakımlarını, ayarlarını, yağlamasını, temizliğini yaptım...
Tourney set var üzerinde, ne yaptıysam ön vitesin ayarını birtürlü tutturamadım, ilk bir ay sonunda baktım ki; önde sadece orta dişliyi kullanıyorum, en küçük ve en büyük dişliler "gereksiz"...
Önde 24/34/42 var, arkada 6 lı 14/28 var.
Bende ön vites aktarıcısını, kablusunu ve kontrol ünitesini söktüm attım. Ön dişli gurubu perçinle sabitlenmiş, perçinlerinden büyük dişliyi de söktüm.
1 X 6 lı (önde 34, arkada 14/28) sistemin yanında, olaki dehşet bir rampayla karşılaşırsam diye gizli silahım 24 lük küçük dişli de duruyor (gerçi daha hiç kullanmadım).
Işıklandırması, yedek iç lastiği, yama seti, üçgen çantası, minik el pompası, en ucuzundan hız/km göstergesi, pedalları hepsi toplamda 14,5 kg civarı...
Severek, keyifle kullanıyorum. Bazen düşünüyorumda "Canyon alsaydım daha mı mutlu olacaktım ?"... Kesinlikle hayır !
Sizce ?
Herkese yavaş, mutlu, sağlıklı sürüşler dilerim.