Hem yol hemde dağ bisikletimi tamamen söktüm en ince parçaya kadar suya dayanıklı gres yağı ile göbekler,aynakol yatağı vb yerleri bakım yapıldı.paslar giderildi çamurluklar takıldı giyim kuşam zaten hazır eksiğim yok yani.
Henüz kış gelmedi iyice soğuyup yağmurlar sürekli yağmaya başlayınca bisikleti temizleyip yağlayıp kullanılmayan odalardan birine kaldırırım her kış olduğu gibi benim kış hazırlığım bu. ilk bahara kadar dinlensin yavrucak.
@Mustafa555 zaten normal elbise gibi beden ölçüleri yok, bendeki XL ve XXL olarak geçiyor. 193 cm boyunda 88 kilodayım. baya bol bana ama yapısı itibariyle bol olması daha iyi, bisiklet üstünde daha iyi korur rahat ettirir. dar olursa sıkar.
@Emre Akkanat yapısı itibariyle ön kısmı diz kapaklarına kadar uzanıyor, arkası ise sadece popoyu sıçrayan çamurdan koruyacak kadar. kasırga kopmadığı sürece üstünden atmayacaktır. tabi pratik yapınca işler değişebilir :islik:
1 hergün yağmur yağmıyor dolayısı ile yol bisikleti ile ilgilenenler çamurluktu ayakkabı idi pek uğraşmalarına gerek yok kış denebilecek günlerin sayısı 110 gün oluyor bunun %40 i yağışsız yani çok ekstreme
Düşünmemek gerek.
2 zaten spor bir tane değil bisiklet alt beden ve kardio ile ilgilidir arada başka spor yapmak iyi gelir.
Kış için ayrı bir jant ve lastik takımı iyi olur. Katlanır güzel bir yağmurluk yine jarse kumaştan bir ayakkabı kılıfı
@ibdr arkası popoyu örtecek kadar aşağıda açıkta kaldığını nereden çıkardınız ki? arka kısmın da diz kapaklarına kadar uzanmasını mı bekliyorsunuz? o zaman nasıl pedal çevireceksiniz? su zaten sırta sıçrıyor, orası da korunduğuna göre sorun nerede?
Panço kullanmayanlar hemen de kendilerini ele vermiş. Bir kere panço giyince açıkta kalan arka olmuyor ön taraf oluyor. Az rüzgar essin az hız yap ahanda marilinin
(link)
bu naçiz fotosunda temsili bir şekilde anlatıldığı üzere o panço sıyrılıyor ve ön taraftan yağmurun tillahını yiyorsunuz. benden söylemesi.
Panço ilk başta bacakları koruyor gibi görünse de az biraz hızlı gideyim deyince hiç bir anlamı kalmıyor hakikatten. Ben yağmur pantolonu aldım bir deneyeyim diye. şuan direk pantolonun üzerine giyiveriyorum yağmur yağacak gibi oldugunda. Paça bandı ile de sarıyorum bolluk gitsin diye. Tavsiye ederim. Panço yerine üst kısım için güzel yağmurluk ve rüzgarlıklar daha rahat oluyor.
Ayakkabı olarak doğa yürüyüşlerinde kullandığım decathlon'dan aldığım ucuz yollu bir ayakkabıyı giyiyorum. Gerekirse tozluk ile desteklerim diye düşünüyorum ama yağmur pantolonu hayli hayli işimi görüyor.