Herkese merhaba. Benim başımdan geçen bi olayı anlaticam. Daha doğrusu arkadaşımın başından geçen bi olaydı. Arkadaşımda sizler gibi bisikletine bakmıyordu. Ben bakması konusunda çok ısrar ettim ve sonunda arkadaşım öldü. Acaba arkadaşım bisikletine bakmadığı için mi öldü yoksa benim ısrarlarıma dayananayıp mı öldü? Halbuki ben onun ölmesi için ısrar etmemiştim. Şimdi bisikletine ben bakiyorum. Çünkü ölmekten korkuyorum.
Benim durumum daha vahim bisikleti temiz ve sağlam tutmak istiyorum ama üşeniyorum O yüzden genelde üşenmezsem bisikletçiye uğruyorum o hallediyor gerekenleri
Yağmur suyuyla temizlenmesini sayıyor muyuz ? Ben bakım yaparım ama kendime yetecek kadar. Arkadaşlarla tura çıktığımız da genelde onlar el atıyor bisiklete. Ben "Lan bu vites değişince bi acayip ses geliyor" derim onlar yağlar. Sonra " E olm bu frende bir terslik var " derim bakıma sokarlar. Onun dışında bisikletimi severim sayarım. Yazın hep temizlerim ama kışın soğuk oluyor. Üşeniyorum.
Arka jant telini takım olarak değiştirtirken bu forumda gördüğüm bir jant seti geldi aklıma galiba fulcrumdu. Göz görünce gonul ister hukmu mucibince bisikletçiye benim göbek akmıyor dedim. Abi rulmanlı göbek takaklım dedi. Benimki bilyalıymış. Tamam dedim. Adam rulmanlı göbeğe telleri dizerken abi senin jant teli 32li yeni göbek 36lı olmuyor dedi. Böylelikle ilk upgrade maceram daha başlamadan bitti.
Buyurun baştacısınız. Zaten üyelerin çıoğu istifasını verdi. Sizi başköşeye de alabiliriz.
Yine birkaç gündür frenim tutmuyor doğru düzgün. İhmal ediyorum.
Artık bugün dayanamadım. Bir bakayım dedim. Ne göreyim? Arka fren pabuçlarından biri takılıyor janta.
Herhalde fren telinde bir sıkıntı var dedim. Fren telini bacaktan ayırdım. Baktım hala pabuç takılı duruyor. Şok oldum.
Yav dedim nasıl olur. Meğer pabuç jant üzerinde kaymış aşağıya doğru. Pabuçun üst kısmı erimiş alt tarafı çıkıntı gibi kalmış, janta takılıyor ayrılamıyor.
Pabucu hemen alyanla yukarı çektim. Artık bundan sonra hergün frenlerimi kontrol etmeyi düşünüyorum tabi yapabilirsem. Üşenmezsem.
@hogutmen üşengeçlik kötü birşey.Benimkisi vakit bulamamak + olarak üşengeçlik diyelim.En son kar yağışında temizlemedim bile karları.Bisikletin üzerinde eridi.Ama maşAllah'ı var bisikletin.O kadar bakımsızlığa rağmen bana mısın demiyor.Gitmem demiyor.Sanırım bir temizliği,bir bakımı hak etti.
Bisisikle bakım olarak mekanik aksamı özellikle frenler birde hd ise mecburen el atıyorum sonuçta hergün 15 ile 2 0 km yol iş için trafiğe çıkıyorz onun haricinde boyasına cılasına toz vs. pek bakmam.