Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletine bakmayanların kulübü

Kullanılmış bir mendil gibi karını buzunu temizlemeden bıraktım. Nefsim boşver diyor. Vicdanım kalk temizle diyor. Bakalım hangisi galip gelecek.

Dosyalar

• WP_20160121_003.jpg
    WP_20160121_003.jpg
    151,2 KB · Okunma: 95
Scudo
Bisikletlerimi her kullandıktan sonra detaylı olarak temizlemezsem gece gözüme uyku girmez :)20160508_160956~2.jpg 20160508_141235~3.jpg 20160501_174541~2.jpg

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Bisikleti ilk temizlediğimde üzerinde toz dahi olmasın isterim, çünkü zinciri temizleyip yağlamışım, kadroyu parlatmışım,amortisörü yağlamışım,vs. Ama çamur oldukça da umursamamaya başlıyorum. Taa ki eve gelip garajına bıkana kadar.:) Sonra yine temizlik başlıyor. Asla bakımsız bırakmam. Eski de olsa bakımlıdır benim bisikletim.:)
Ayrıca bu klüpteki arkadaşları da anlamıyorum yahu. O göbeklerden, zincirden vs. ses gelirken rahatsız olmuyor musunuz?:D

@mustafa ç Bisikletlerinizi aynı derecede sevmeyebilirsiniz. Ancak eşit davranmak zorundasınız. :)
@hamzaurun O ne öyle konuya gölge düşürür gibi nispet edercesine paylaşımlar kıh kıh kıh :)

@hogutmen

o haliyle üzerinde karlar eridi süzüldü gitti. Bir savaşı daha nefsim kazandı :(

• Beğen
Tepkiler: HamzaUrun
Doktora gittiğimde en son en senin zincir ölmüşünde ölmüşü demişti... O kadar yani.. (hala ayni zinciri kullanıyorum...)

Ön lastiği hiç sormayın...

@Eskici

Hocam, bende ses hiç kesilmiyor. Malum sürekli pedal çeviriyoruz. Böyle nasıl anlatayım. Bir çark-zincir ikilisi kum çiğniyor gibi kıtır kıtır.
Zımpara sesi tarzı bu sesleri sesleri hiç sevmem aslında. O yüzden bisikletimi böyle bol kornalı yerlerde kullanmayı, doğa ile başbaşa ve sessiz ortamda yada kuş cıvıltıları arasında sürmeye tercih ediyorum.
Zira şehrin kakafonik gürültüsü içerisinde bisikletimden gelen sesler de kamufle oluyor bir nevi.

@1dost Ben bianchiden çok memnunum. Bakmayin insanlarin dediklerine kime sorsan sana 5000tl lik bisiklet tavsiye ederler. Neymis orjinal bianchi degilmis. Gecsinler bu işleri :)

• Beğen
Haha bu kulüp bana göremiş 2 haftadır çamur içinde bisiklet öyle biniyorum,aldığımdan beri zincire yağ falanda sürmedim.

• Beğen
@hogutmen
zincire hidrolik döküp biraz bin sonra yagla. Bide dişli aktarici gibi parçalara da aynısını uygula. Fayda görüp görmediğini de Paylaş

• Beğen
Salcano bisikletim karın altında 1 sene yattı, çamurlandı, paslandı, jant telleri kırıldı ve zincirini yağlamadım 9 ay. Sonunda kadrosunu söküp yeniden bisikletçide 75 liraya yaptırdım fakat bakımsız bindiğim günlere çok üzülüyorum.

@ultrAhmet Peki şuan ne durumda?
Benim de btwin rockrider 520 bisikletim yarım yıl kadar balkonda kaldı biraz yağmur yedi paslandı, gevşedi vs. vs. Ben bisikleti komple söküp pas sökücülerle her yerini gözelce temizleyip yıkamak istiyorum. Sonra da bisikletçiye götürüp her yerine sıkmasını, vites firen ayarlarını vs. yapmasını istiyorum. Sadece bu işler için ne kadar öderim sadece vida sıkacak kısaca.
Bir de decathlonun garantisi devam ediyor. Oraya götürüp bunları ücretsiz yaptırmak daha mı mantıklı? Ben genelde decathlonun hizmetini sevmiyorum da

@etkiliadam Vites, fren, ayarlamaya çok para almazlar. Pas sökücü ve yağ gibi ürünler de çok para değil.

Geri