@mariokaldato
24 kilo mu? Ben duyunca ayaklarım yoruluyo, nasıl gitcek o? Ama bi keresinde denemiştim 24 kilo bisiklet sürmeyi. Benim bisiklet 14 kiloydu öndeki sepete 10 kiloluk koli koydum, sonra başladım sürmeye. Kamyon gibi oluyodu, çok yavaşça hızlanıyodum, fren mesafem baya uzamıştı, frenlere ufacık bi dokunsam hemen öne eğiliyodu bisiklet. Tam bi kamyona dönmüştü bisiklet. Ama kaldırıma çıkan minik rampaları bile çıkamamıştım, elimde bile zorla çıkarttım. Yani 24 kilonun sürüş zevki müthiş ama ufak bi rampada bile öldürdü beni. Ama sağlam bi adam öttürüyosa o aleti, kullansın canım zevkiyle. Benim yapamayacağım bi iş.
Bu seferde espri mayetinde bişeyler yazayım
Okuduğunuza inanın burda yazanları uyguladığınızda bisikletinizi 3 kiloya kadar hafifletebilirsiniz, üstelik bir lira bile harcamadan.
1. Kısıtlı zamanda yoğun idman mı yapıyorsunuz? Çok güzel, tavsiyemiz tam size göre. Selenizle vedalaşın, hatta beraberinde borusu ve kelepçesiyle de. Böylece idman süreniz boyunca sprintte kalacaksınız ve gerçek limitlerinizle tanışacaksınız. ( Kütle tasarrufu: 500 - 1500 gr )
2. Sürekli aynı vitesi kullanmaya mı çalışıyorsunuz? Demek ki bir ölçüde beceriyorsunuz, bu becerinizi bir adım öteye taşıyın. Aktarıcılarınızın ve vites kollarınızın fonksiyonuna ihtiyacınız yok, onlardan kurtulun, beraberinde aynakolunuzun yaprağı, aktarıcı kabloları, fazlalık zincir baklalarından da. Gerçek bir kapalı salon bisikletçiliğine bir adım daha yaklaştınız. ( Kütle tasarrufu: 1000 -2500 gr )
3. İdman sırasında tehlike anında fren yerine manevrayı mı tercih ediyorsunuz? Harikasınız, bunu mutlaka deneyin. Kullanmadığınız fren ayaklarını ve kollarını özgür bırakın. Onları güzelce temizleyip kutusuna koyun ve paraya çevirin. ( Kütle tasarrufu: 300 - 1000 gr )
4. En iyi gidon sargısına sahip olduğunuz halde elleriniz yeterince rahat değil mi? O zaman birde metale gerçekten dokunmayı deneyin. Barendlerden, elciklerden ve diğer tüm konfor unsurlarından arının. ( Kütle tasarrufu : 50 - 500 gr )