Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletinizi nereye koyuyorsunuz?

Scudo
Evde içeri alırım, ancak iş yerinde mecburen kamera gören işyerimin olduğu bir direğe kilitlemeye yada bisiklet parkına kilitlemeye çalışırım.

Nolur nolmaz. Buralarda çalınma olmaz ancak belli olmaz.

@Şerif Feridun 16'lık borular kullandım. Aslında 19 ya da 21 olmalıydı ama elimde 16'lık vardı :) İkinciyi yapacak olursam sanırım 21 olacak. Kendi atölyemde yapıldığı için maliyet düşünmedim ve hesaplamadım. Zemine bağlantı için 4 adet kulak da ekledim (sağ bisikletin altında görülüyor) ama henüz bağlamadım. 16'lık boru ile üçlü sistem 4-5Kg ağırlıkta oldu. Hırsızlık açısından sorunlu ama üzerinde 3 bisiklet olduğunu, bunların ağırlıktan ziyade hacim demek olduğunu atlamamak gerek. Şimdilik ek tedbir olsun diye zinciri yandaki 8 bisikletlik parkın içinden de geçirdim, ilk 2 fotoğrafta görülüyor.

Ben bugün Decathlon'dan B'twin'in askısını satın aldım. Biraz hantal gibi görünse de, son derece sağlam tutuyor, hiç oynamıyor. 4 adet vida deliği var ama ben sadece iki tanesini taktım. Onları da tavsiye edildiği gibi 7cm'ye 5mm kalınlıkta vida ile yaptım, missss. İki bisiklet kapasiteli olduğundan mütevellit, benim tek bisikletimi iki vida rahat taşır diye düşünüyorum, dördünü birden takmaya gerek yok. Derli toplu, güzel oldu.

IMG_6457.jpg

Merhabalar;
Evim müstakil ve bahçeli olduğu ve bodrum olmadığı için evim bahçesine 2,5 x 2,5 metre bir kulube yapmıştım. Bisikletlerimi kulubenin içerisine koyuyorum.

1611076555186.png
1611076583398.png

Dosyalar

• 1611039140460.png
    1611039140460.png
    281 KB · Okunma: 53
  • 1611039204045.png
    1611039204045.png
    292,8 KB · Okunma: 53
Son düzenleme:
Bu kilitleme yerleri de hatalı aslında. Biraz yapmış olmak için yapılan park yerleri. Kadrodan u-kilitle bağlama olanağı sunmuyor. Sadece halat kilit kullanabiliyorsunuz.
Ben de bu tip kilitleme yerlerini sevmem ama arka tekeri yanaştırarak kadronun arka üçgeninin alt kısmından u kilit geçirilerek kadrodan kilitlenebikir ben öyle yapıyorum bu tip yerlerde.

Eve çıkartamazsam uyuyamıyorum ama duvara falan da asmıyorum. Ser bir bez altına koy işte dursun. Kilit hiçbir şekilde kurtarmaz hocam. "Allah rızası için çalma" yazarsan imana gelebilir ama kilit koyarsan hırsa gelir. Apartmanın içinde de çocuklardan korkuyorum açıkçası. Her geçen bir yeriyle oynar vurur kırar şimdi dursun gözümün önünde. Yer yok demeyin çıkarmaya üşeniyorum diyin olsun bitsin.

Öyle ki 5 katlı apartmanda bir tane asansör yok mesela. Sonra bisiklet kolları geliştirir diyince "Ne alakası var?" :D

Aile izin vermiyor da illaha bir yere koyacaksanız üzerini eski bir bezle örtün. Varsa alarm gibi bir şey ki var, onlardan takın. Tabi sadece kendi ötmeyecek icabında telefonunuza bağlı olacak sizi uyandıracak falan filan. Mala geleceğine uykuya gelsin.

Ben de bu tip kilitleme yerlerini sevmem ama arka tekeri yanaştırarak kadronun arka üçgeninin alt kısmından u kilit geçirilerek kadrodan kilitlenebikir ben öyle yapıyorum bu tip yerlerde.
Evet zorunluysanız bir şeyler yapılabilir ama zorunlu olmadıkça böyle bir şey yapmıyorum. Zira bisiklet arka çatalı demirlerin ortasına sığmadığından bisiklet dik durumda tam girmiyor, yan tarafa yasladığınızda da kadronun çizilmesi ya da devrilmesi olasılığı artıyor. Ayrıca gidon ters tarafta olunca gelen geçene takılması ve oynanması ihtimali de var. Ön tekerin sökülmesi daha kolay olduğundan (hele mandallıysa) alınıp gitme riski de mevcut. Zaten kaldırıma dik bisiklet park etmek çoğu zaman dar yapılan yürüyüş yollarını da bloke eden sevimsiz bir durum. Düz parmaklık bile daha iyi bir park yeri bence.

@ShaManicTea 10.5 kg civarı 5 aydırüstünde duruyor hiç bir eğilme yok ki eğilecek gibi durmuyor stoplayan kısım.

• Beğen
Tepkiler: Kaan.Özçelik
Decathlon duvar askısını çok beğendim ama online satışı yok. Ankara'da mağazalarda varmış, bir ara gidip bakayım. Yeni evimde şimdlik böyle koydum;

IMG_0635.jpg

Geri