alacağım bisikletle bakirkoydeki dershaneye gideceğim ama nereye nasıl park edeceğimi bilmiyorum. Siz nereye park ediyorsunuz? Hangi kilit sistemini kullanıyorsunuz? Önerileriniz neler?
Ben hiç park etmiyorum. Sağa sola gitmek için başka bir bisiklet almayı planlıyorum(Mahalle bisikletcisinden). Bu şekilde çalınsa bile tınlamam . Benim tavsiyemde budur. Hırsıza kilit dayanmaz.
Ben bisiklette 2 tane kilit kullanıyorum 1 tanesi 60 cm şifreli kilit diğeri ise 100cm anahtarlı kilit.Bisiklet dersanenin yangın merdivenlerine bağlıyorum.Geçen gün sadece şifreli kilit ile bağlayıp bıraktım hiç bir şey olmadı ama sokakta bir yere bağlayacaksam mutlaka elektrik direği-sokak lambası ararım.Uzun kilit ile kadroyu ve ön veya arka tekeri bağlıyorum diğer kilitle ise bağlanmayan dğer tekeri bağlıyorum.
Şu şekilde yapabilirsin, kayıt olurken yada uygun bir anda müdür-yardımcı ile görüşüp bisiklet ile geleceğini, bisikleti güvenliğin yanında bir yere kilitlemek istediğini belirtirsin. Bir ihtimal izin verebilirler.
Ben şöyle düşünüyorum dediğiniz gibi u kilit ya da sağlam bir şey de olabilir. Bir de bisikleti kilitlediğimde seleyi söküp çantamda taşımak böylece hem çalınmasının önüne biraz geçilmis olur çalınsa bile hırsız fazla uzağa kaçamaz.
Bir de seleyi çıkarınca hırsız ayakta sürebilir belki. Alternatif olarak her dershaneye gittiğimde bisikletin lastiğinin havasını indirmek olabilir bu da tam bir çözüm değil ama iyi bir alternatif
Sürekli lastiği indirip şişirmek 1 hafta sonra İllallah dedirtir. Seleyi yanıma alayım demişsin mesela, çalacak adam bisikleti sökemese de sele, çanta, km saati, açıkta kalan jant zaten uçar gider En iyisi alabiliyorsan binanın içine alıp iyice kilitlemek, küçük parçaları da çantaya atmak.
ben okula gidiyorum bisikletle HaydarpaşaANADOLU(karıştıran çok oluyo meslekle)'da park edecek çok yer var hatta okadar çok boşsınıf varki geçen dönem bi okul gelmişti bizim okula ÜSküdar anadoluda sabahçı öğlenci yapmışlar iki okul bizim okulda ise hem aynı saatlerde eğitim görüyor hem de kantin haricinde karşılaşmıyoduk çıkışlarda bile oyüzden sınıfa bile koyabilirim
Benim de fakülteye gitme planlarım var ama yer sıkıntı. Kütüphane girişinde 2 tane radyatör var, iki tane akıllı gitmiş kapmış onları zamanında Önlerinde öğrenciler, yanlarında güvenlik görevlisi, tepede de kamera
Bir de,belki çoğu kişi yapıyordur benim yaptığımı ama; ne bilim bi atmye felan girmek zorunda kaldığımda,bisikleti en küçük viteste bırakıyorum ki,çalmak isteyen adam basıp pedallamasın diye
valla kardeş bende aşırı kalın bir zicir vardı 6 kilo geliyordu bisikletin her yerini sarmalayıp bağlıyordum çünkü geçmiş yıllarda kadrodan bisikleti bağladım kodra haricindeki bütün her şeyi çalmışlardı daha sonradan ise 8 metre kalın zincir aldım onunlan bisikletin jantlarından kadrosuna kadar bağlıyordum
Avusturyada da cok insan bisikletle ulasim sagliyor , bi habere göre 2012 yilinda nerdeyse 25000 bisiklet calinmis Bir de tekeri koltugu falan calinanlar var . Benim de bikere koltugumu calmislardi , insan uyuz oluyor . Koltukla birlikte camurlug da gitmis tabi