Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletinizin çizilmesinden çekiniyor musunuz?

Bisiklette oluşan Çizikler sizi üzer mi?

• evet gördükçe üzülürüm ama zamanla geçer

• daha dikkatli olmam gerek diye düşünürüm

• çizik mi? ne zaman olmuş ?

• Hayır hiç sallamam

• Toplam katılım
    495
@BerkEvren

Aynı renk/ton oje olduğunu nasıl anlıyacağız. ismi yeterlimi yoksa renk kodu filan mı lazım benim bisikletin sele kelepçesinin hememen altında küçük bir çizik var da her baktığım da gözüm oraya kayıyor :snzdglsn: mesela şunu alsam işe yarar mı? (link)

zJ76kD.jpg

Scudo
Daha ilk gün simit almaya gitmişim bir güzel koydum kenara girdim fırına aldım alacaklarımı. Çıkınca ne göreyim? Oradaki araba yok ve bisiklet yerde. Park yerinden çıkarken çarpmış ve haliyle çizilmiş nasıl ayarım kaçtı az sövmedim adama. Beni bekleyip en azından özür dilese o kadar tepki vermezdim ama yakalasam ve ters çıksa arabasını bile çizebilirdim ödeştik diyerek :)

Çanakkale bisiklet turuna giderken bisiklet taşıyıcısı yüzünden çizilmişti aldığım ilk yol bisikletim evet ilk başlarda çok üzüldüm hatta kızdım ama zamanla geçti gibi gerçi her gözüme çarptığında yine için inceden acımıyor değil :(:kötü:

çok can sıkıcı şekilde büyük değilse umursamam. arabaya da bisiklete de sahip olduğum için değil bana yaşattıkları güzellikler için değer veririm. çizikse çizik ne var yani. dayımın nissan qashqaisi var korkudan kapıya parkedemiyor ya çizerlerse diye. binip sürmedikten sonra ne manası var ki? zaten bir zaman sonra en değer verdiğimiz eşyalar gözümüzde değerini kaybediyor sıradanlaşıyor.

@Pamuk
Ben işim gereği bakarak anlıyorum rengi. Evli olduğum için de evde gerçekten geniş bir kartelaya ulaşabiliyorum :koptum:
Yanınızda fotoğrafla giderseniz tutturursunuz bence rengi :harika:

@Pamuk Bisikletinle sanayide bir oto boya satan hırdavatçıya gideceksin o sana bisikletinin rengine bakarak en yakın rengi verir. Birde 2000 numara zımpara ve pasta cila alacaksın. Merida'larda boyanın üzerinde vernik var o nedenle aynı tonu tam olarak bulamazsın ve sadece çiziğin üzerinde çalışmalısın.

Önce fazla dışarıya kaçırmadan çiziği zımparalıyorsun. Zaten 2000 zımpara kağıt gibidir. Burada amaç boyanın tutunacağı yüzeyi yapmak ve çiziğin kabarıklığını almak. Verniği inceltmeden çok ince bir zımparalamakdan bahsediyorum.
Sprey kutusundaki boyadan plastik bardağa dibinde toplayacak kadar boya sıkıp, ince sulu boya fırçası veya külah yapılmış kağıdın ucuyla sadece çiziğe süreceksin. Burada puf nokta boyanın kalınlığı ne ince olmalı nede kalın.
5-6 saat sonra sadece sürdüğün boyanın üzerine zımpara ardından pasta cila yapacaksın. Burada puf nokta zımparayla boyanın pütürüğünü ve kalınını almak. Cila ise yüzeğe yedirecek. Fazlası yaptığını boşa çıkartır.

Eğer yapabileceğinden kuşku duyuyorsan yapma. Benim de beyaz renk Meridam var gravel olduğundan dağa taşa ormana her yere giriyorum, arada çizikler oluşuyor. Bu yöntemle bir tane bile çizik yok sadece artık üzerinde vernik pasta ciladan dolayı bitmeye başladı biraz matlık yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: K-Pax ve Kaptancan
İlk aldığım gün pedalları takacağım diye krank kolunu cayır cayır çizmiştim ingiliz anahtarıyla sonra oje ile boyadım canavar çizilicek tabi evdeki biblo değil ya önemli olan ezilmesin...

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aldığım her şeyi dibine kadar kendi keyfim ve insiyatifim doğrultusunda kullanırım. Kesinlikle bu tip kaygılarım yok.

Eğer çizilmesini istemiyorsanız; bisikletin çizilebilecek yerlerini kitapçılarda kolayca bulabileceğiniz şeffaf yapışkanlı folyoyla kaplayın (iyisi DC FİX dir). Kapladığınız kesinlikle farkedilmiyor ve çizik derdiniz de sona eriyor. Tıpkı cep telefonlarına yapıştırdığımız kırılmaz cam hesabı :)

@ziyadeniz

sadece oje sürmem gerektiğini sanıyordum anlaşılan çok daha fazla uğraşmak gerekiyormuş. Beni aşar bu iş :snzdglsn:

@Pamuk
Ben ojeyi sadece derin çiziklerde metal açıkta kalmasın diye yapıyorum. Görsel olarak zımpara - oto boyası gibi ince bir işçilikle kıyaslanmaz. Ama dağ bisikleti zaten hep darbelere - çiziklere açık olduğundan oje işimi görüyor.

@Pamuk Dediğim yöntemle benim beyaz kadroda çiziği fark etmek için uğraşmak gerekiyor. 200 km de bir zinciri rubleyi temizleyen bir tip olduğumdan öbür türlü batıyor :) Ama yakın bir ton ojeyle de orada çizik olduğunu bilmeyen biri fark etmez incelemedikçe :)

@Pamuk renk çok hoş muş güle güle kullanın
@ziyadeniz bu tarif ve işçiliğe şapka çıkartılır üstadım. Sanırım biraz ressamlık da var sizde :)

Dünyanın en pahalı bisikletlerini kullanıyoruz tabi çekinecez :D

• Beğen
Tepkiler: ekranci
@mywashere öyle tabi... Burada 1lastige oralarda 2 lastik alıyorsunuz.
Biz de yoğurdu üfleyerek yiyoruz

Merhaba burası halen aktif ise soru sormak istiyorum.

3 sene sonra başlık tekrardan hayata döndü 😂 (8.12.2020)

Son düzenleme:
IMG_20201207_152351.jpg IMG_20201207_152442.jpg IMG_20201207_152451.jpg IMG_20201207_152748.jpg
IMG_20201207_152502.jpg IMG_20201207_152713.jpg

Bisiklette olan çizikler bunlar bunları nasıl ne ile giderebilirim ayriyetten arka aktarıcımında çizikleri bulunmakta

ARKA AKTARICI
çizikler alt tarafta fotoğrafta

IMG_20201207_152628.jpg IMG_20201207_152635.jpg IMG_20201207_152643.jpg

Dosyalar

• IMG_20201207_152351.jpg
    IMG_20201207_152351.jpg
    835,8 KB · Okunma: 3
Konuyu takipteyim, ufak çiziklere siyah oje sürsem acaba yanlış yapmış olur muyum?

Geri