Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Ben kamyona tutunarak 112 km hız yaptım Bursa yolunda ondan sonra Burdura girişte 91km hızla polis çevirdi yine kamyonun arkasındaydık ayrıca Bozdağda yol bisikletiyle 118km hıza ulaştım ama tehlikeli tabii.

• Beğen
Tepkiler: Mesut Dursun
Scudo
Arkadaşlar

80-90-100km/s ve daha üstü çok çok ciddi rakkamlar. Hiç bu kadar rakkamlar beklemiyordum ama valla tebrikler. Ben 80 km de yusuf yusuf ettim. :D Daha üstünde nasıl olduğunuzu düşünmek istemiyorum. Zaten biraz daha zorlarsak şu 180 km hız rekorunu kırmamız an meselesi. Ha gayret :)

300km hız limiti bisiklet için değil :)
Sigma aynı zamanda Motorsikletlere de hitap eden km saati ürettiği için, bu yüzden üst limiti 300km'de tutmuş.
Yani aynı km saatini motorsiklete de bağlayıp kullanabiliyorsunuz.

Ben de bir ara yol bisikletimin parçalarıyla ilgilenebilsem 120km denemesi yapacağım ama imkanlar işte, şimdilik mtb ile kaydedilebilmiş en yüksek 93km oldu, onunla idare ediyorum :)

• Beğen
@Orkun Oskay

80-90 gibi hızlar yeterince dik ve uzun inişlerde normal hızlar. Kimseye inanmama lüxümüz yok. İsteyen atabilir de... :D

• Beğen
bende çok eski yol bisikletçilerindenim size yaptığım hızın rakamını belirtiyorum iyi okuyun 178 km hız kamyon arkası hemde çöp kamyonu adam delirdi beni koparamadı felaket idi üstelik çöp kokusuydu abi inanabiliyormusunuz bana 178km dile kolay dişli kalmadı vızır vızır çevirdim afedersini köpek gibiydim dehşeti 178km abartmıyorum kabartmıyorum antalyadan kime isterseniz sorabilirsiniz hata kepez belediyesi çöp bölümü işlerine sorun bisikletçi olayı deyin hatırlarlar hep beni konuşmuşlar abiler 178 km hız ama öyle bir iki saniye değil 17 kilometre aralıksız 178km hız yaptım
i

tayfur ben profosyenel bisiklet sporcusuyum mustafa güler nevzat kırlal tanır beni hep ben niye atayımki atsam kendi kendimi kandırmış olurum ben yaşadığım hızı deneyimi anlatıyorum sonuçta kamyon arkasında bile rüzgar arkadan esiyordu o günü unutmayalım 178 km hız yaptım 17 km boyunca

@giant

90km üzerini mtb ile ve kendi gücüyle elde eden (tüm bilgilerini yazıp ve fotosunu yollayıp) kimse daha yazmadı foruma, ki yazamaz da.

Sürekli yüksek hızda binen biriyim ve bu konuları çözdüm;

26" tekerlekli
42 aynakolu olan bir bisikletle
Yokuş aşağı, istediğiniz yokuştan inin, rüzgar da arkanızdan essin yine de "kendi gücünüzle ve bu kriterlere göre" 90km nin üzerine çıkamazsınız.

Yol bisikletinin üst sınırını bilmiyorum, bunu da deneyeceğim. (hem kendi gücümle hem de daryal kullanarak)

@tour.de.frans
neyse boşver koray vardı bilirmisn ahmetde zamanın iyi sporcularındandır bir kaç parmagı yoktur onun hepsine selamlar Arif Erikçiyi tanırım 1990 da antalyada milli takım kampında beraberdik iyi tanır beni

• Beğen
Kamyon ve 178km, hatta çöp kamyonu ve 178km, kafanız güzeldi herhalde bu mesajı yazarken, bana 178km yapan kamyon gösterin ne olur, çok merak ettim, dünyanın en iyi çekicileri bile, dikkat kamyon değil, yük çekicileri, 16lt'lik 660hp güç üreten Volvo FH16 bile fabrika çıkışı 90km ile sınırlandırılmıştır, nette araştırırsanız bu modelin hız sınırlaması kaldırılıp 130km yapabildiğini görürsünüz, burdan çıkartılan sonuç kamyonlar, yük çekiciler asla hız yapmak için üretilmez, tek amaçları yük taşımak, yük çekmektir, yane bir kamyonun 178km sürat yapması tamamen olasılık dışıdır.

:D iddianın sonunun böyle olacağı belliydi.
Garibime giden yıllarca yol bisikletine binmiş,
Sürekli süratli kullanan birisi,

nasıl olur da km saatinin gösterdiği rakamla o anda gittiği hızın farklı olduğunu anlayamaz?

Ben km saatim olmasa da artık yıllardan sonra 5-10km farkla da olsa rüzgardan, yol kenarındaki cisimleri ne kadar süreyle geçtiğimden anlayabiliyorum.

Hiçbir kamyonun (hele hele bakımsız eski teknoloji çöp kamyonlarımızın) 180km hız yapamayacağını herkes bilir.
Bir de bunun üzerine bu hızı 17km boyunca korumak işte bu olayı bitiriyor zaten :)

Türkiye'de 17km boyunca dümdüz, virajsız, yokuşsuz, aynı zemin kalitesinde, mıcırsız bir yol bilen var mı :)

Ben iyi olduğum günde bile 80km hızla kamyon deryalinde giderken (yani tutunmadan, pedal çevirerek )15dk dan fazla kaldığımı görmedim.

Geri