Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Halil'in Speedbike ının ayna dişlisinin en büyük dişlisi 52 dişe sahip(ti galiba)kaset dişlinin en küçük dişliside 12 dişli olması lazım tekerler de 26 inch lastik kalınlıkları da 1.75(di galiba) zaten bir pedalda(hesaplamalara göre) 8,92 metre yol alır.Bir de sürücü Halil ise düz yolda 72.4 km/h yapar.

• Beğen
Tepkiler: Mesut Dursun
Scudo
Arkadaşlar ben Afyondan gelirken bmx le patates kamyonunun arkasında 198km/sa hıza ulaştım :):) valla çok korktum bi dahada yapmam zaten :p

İşin şakası bir yana Sakarya üni. Esentepe Kampüsten inerken 83km/sa hıza ulaştım.Bisikletim o zamanlar İzzeti ve lastiklerimde 1.75 Marathon Slick idi...

• Beğen
Speed Bike'ın verileri;
Ayna kol 53-38
Arka dişli 32-11
Teker ebadı 26x1,40 sıfır diş. ;).

Michelin Road Noir mı yoksa lastikler? İnceliğine rağmen süper konforlu ve ¨Hız yap ulan, hız yap!¨ diye bağıran bir lastik. Patlaklara biraz dayanıksız ama slime ve patlak önleyici şeritin çözemeyeceği birşey değil.

• Beğen
Maalesef yanıldın Tayfur'um :). 10 liralık bisiklete 9 liralık lastik takacak halimiz yok ;).
Lastikler CST Traveller ;).

Cidden Noir'lar çok pahalı yahu. :D Aynakolun ne markaydı? Ön değiştirici yol değiştiricisi mi kullanıyorsun? Yahu şu bisiklete bir ayrı konu açsana resimli falan. 26inç yol bisikleti bence değeri bilinmeyen bir konsept.

• Beğen
Bi bisikletlinin ulaşabilecegi maksimum hız bi uçaktan falan bisikletiyle atladıktan belli bir süre sonra ulaşacagi limit hızdır ve bunu geçebilmek için ekstra itiş gücü gerekir (artık nos mu takarsınız bilemem :)). 90 derecelik açı azaldıkça, işin içine başka ters kuvvetler de gireceginden bu hız düşer. Güzel bi egimle bi bisiklet üzerinde 150 falan görmek pekala mümkündür kaldı ki bu forumda da videosu olacaktı, adam düşüp yamuluyo falan.
Benim şuanki bisikletimde az rüzgarli düz yolda 50km/h'den sonra pedal boşa dönmeye başlıyo ve geçemiyorum bu hızı. 10 derecelik bi egimde ise pedal basılmadıgı taktirde hız 40km/h civarı takılı kalıyo rüzgardan ötürü. Anca arkadan çok güzel bi rüzgar alacaksın, sırtın da yeterince genişse oh :)
Ayrıca bazı (özellikle eski) km saatlerinde mıknatıs, alıcının önünden çok seri geçmeye başlayınca alet sapıtırdı. iki katı üç katı rakamlar gösterirdi. Buna da dikkat etmek gerekir.
Bi de o 170 yapan çöp kamyonu olayı komediymiş, geyigi kaçırmışım tüh :)

Abi sen onu bırak ben senin sünger 9000 e hastayım ya :):) konu dışı oldu ama görünce gene aklıma geldi ya :):)

• Beğen
@H.Çağrı

Eheh :D Bi tane limar fullface aldım ama iki parça, çene kısmı çıkartılınca patenci kaskı gibi oluyo.Güven vermiyo pek. Tek parça fullface arıyorum şimdi. Olmadı sünger hizmete hazır her koşulda :)

• Beğen
Dünya rekorlarında her kategori mevcut;

*Yokuş aşağı, arazide, kendi gücüyle
*Yokuş aşağı kar üstünde, kendi gücüyle
*Düz yolda, belli bir hıza kadar araç çekerek,
* ve bunun gibi başka kategori ve değişken kriterlere göre elde edilmiş hızlar vardır.

Çok daha önceden, başka bir büyük bisiklet forumunda bu söylediğiniz Drag tarzı yarışın konusunu açmıştım, fakat organize olmak gerekiyor, herşey XC değil, eğer azınlıkta kalmak istemiyorsak diğer kategorileri de sevdirmeliyiz.

slm herkese. bende altınyaka yolunda 79.75 bunun resimi mevcut .km hız yaptım.yol boş olsa biraz daha salıcaktım frenleri, ama araç trafiği vardı.

http://img224.imageshack.us/img224/5200/dsc01303yd5.jpg

en yüksek hızım 99.7 km geyik bayırı yokuşunda.ama nasıl yaptım bana sormayın.yusuflayarak indim.:D

bizim arkadaşlara aşağı inice gösterdim hepsi şaştı.ama daha önceki yaptığım hızı gördüklerinden anladılar.tavsiye etmem.yoldan çıkmak üzereydim.yavaşlamam baya zor oldu.:D

bisikletim specialized epic disk 2006 km sigma 1606 L Lastiklerim SPECİALİZED PRO 2.00 'dı.
üzgünüm yeni rekorları denemek için '0 ' lamıştım. o hıza çıkmak normalde imkansız gibi çünkü. bir daha yaptığımda ama koyarım.

• Beğen
Arkadaslar dikkatli olun hiziniz ne kadar yuksekse o kadar tehlikedesiniz bisikletle.
Ozellikle V-fren kullananlar icin gecerli bu, disk frenleri bilemiyorum.

Kuzenim bir keresinde bana duz yolda kendi gucuyle 60km/s yaptigini soyledi, tabii ben de inanmadim ama esas darbe arkasindan geldi:
"Iki Burn, bi Powerade cakmistim!"

Sakin bunu da denemeyin, bizimki sansliymis, ama kalp krizi de gecirebilirdi...

Evet Tolga haklısın, yüksek kafein ve guarana içeren bu zararlı içeceklerle sporun hiçbir türü bağdaşmıyor, çok zararlı.

V fren ile Disk frenin kuru hava koşulundaki durma ve tepki mesafesi de aynı.(tam ayarlanmış ise)

yanında herhangi bir ¨hap¨ ya da alkol alınmadığı sürece enerji içeceklerinden bir zarar gelmez. Zayıflamak için spor yapanların kullanmamaları lazım o ayrı.

• Beğen
Yüksek Kafein ve Guarana maddeleri Bağımlılık yaptığı için sağlıklı yaşamla, dolayısıyla sporla bağdaşmıyor.
Hele ki bisiklet sporunda, bir araç kullandığımızı unutmamalı, ayrıca bu kısa süreli zindelik verici içecekler, etki süresi geçtikten sonra fiziki verim ve kapasiteyi (refleksler, algı süresi, nabız, kalp fonksiyonları vb) 5 katı kadar düşürdüğü için tavsiye edilmiyor.

• Beğen
ben düz yolda en fazla 56km görmüştüm eski bisikletim ile 1.90 lastikler ve yaklaşık 20 kglikj bi bisiklet:) beldeyama patchcat ama aynakol 4 dişliydi ve son dişli 48likti galiba:)
Dragonumla ise 1.95 cst dişli lastiklerim ve 42lik aynakolum ile düz yolda en fazla 47 km yokuş aşağı ise daha fazlasını yapmış olabilirim ama gördüğüm en yüksek hız 72.4 km...ki bu hızda bile durmakta baya zorlandım diskten gelen seslerden korktum:D ama o zamanlar yeniydi bisiklet şimdi acaip duruyo:)

• Beğen
@tour.de.frans

Öncelikle tebrik ederim ama hangi kamyon olursa olsun 178 yapmaz her idasına da girerim çünkü bende tırcıyım ağır vasıtları bilirim bi hatırlatayım dedim ;)

Geri