Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Arkadaşlar lütfen ama lütfen gereksiz yere hız denemelerine kalkışmayalım. 60 la giderken dengemi kaybedip gecenin bir yarısı şehirlararası bir karayolunda kendimi asfaltta sürünürken bulduğumda gereksiz yere hız yapılmaması gerektiğini anladım.

Bir düşerseniz (Allah korusun) günlerce, haftalarca, aylarca hatta yıllarca (belkide ömür boyu) bisiklete binemeyebilirsiniz.

Maksimum bir kaç dakikalık bir hız heyecanı için kendinizi riske atmayın. Allah göstermesin, bir yerinize bir şey olursa bedeninizin yedek parçasının olmadığını, iyileşmenin uzun süreler aldığını unutmayın. Tadında bırakın. Normal hızlarla sürün. Araç arkası gibi son derece tehlikeli denemelere sakın kalkışmayın.

Bisiklete hep binmek istiyorsanız tehlikeli denemelerden kaçının.

Scudo
düz yolda 57 km/h yapmıştım . sadice pedala kökledim lastiklerimde ince değil. tek hayalim var , yorulmadan 40 km/h sabit hız ile yolculuk yapabilmek.

69.13 km kilomdan dolayı daha fazla gidebileceğini sanmıyorum.Belki 5-6 km daha konulabilir üzerine ama farkettiğim şey 55 ten sonra hakimiyet oldukça azalıyor.Yani gereksiz.Bir kere merak ettim benim için yeterli.Önce emniyet ;)

Eminönü-Unkapanı düz asfalt zemin. Lastikler Michelin XC-A.T Aynakol Firex- Arka dişli 9 lu Sram PG 950- Sedona 761 2009 Otobüsün arkasında 68.5 km
Pedalın boşa dönmesine az kalmıştı.

Bir aralar kullandığım Cadex 2 ile büyük ada küçük tur yolunda sabah 5 civarında 82.5'i gördüm ama çok dikkatli olmak gerek tabiki bay mineralinde dediği gibi vücudumuzun yedek parçası yok. Keyifli ve güvenli pedallar.

Eskişehir'den Kızılinler'e giderken Kızılinlere girmeden önceki rampadan aşağı inerken Sedona 751'imle 65.2 yaptım. Eğer S viraj olmasa ve S'in sonunda bi minibüs karşıdan gelmese biraz daha artabilrdi.

Bu arada slick lastik değil baya baya dişli lastikler vardı, belki slick olsa o da etkilerdi. Ayrıca 65 km ile kontrol için zor bir hız, denedim gördüm. Çok kasmamak gerek

@Baki Berk Kayalar

Sevgili Bisikletseverlerden Sevgili Berk' e:

Berk in tüm deneyimlerinin özeti kendi satırlarında :) hepsini test etti onayladı(daha doğrusu kaza onayları vücudunda hatıra:) ) sizlerle de paylaştı:)

geçmiş olsun bi daha arkanda römorkla hız yapmıyorsun:)

90 nı gördüm :) tabiki önümde giden kamyonetin rüzgarına takılarak oldu yoksa çok zor. Yol bisikletlerini bu yüzden seviyorum. Alıp götürüyor.

@Veli Sercan Bahtiyar

Düz yolda 68,5 çok çok iyi bir hız. Bende İstanbul Fatihteyim, şu düz yolda 68'i görmeyi çok isterim. En kısa zamanda tanışalım :)

@M. Bugrahan ALIŞIK

82,5 çok çok iyi bir hız, sizinle de en kısa zamanda tanışıp şu 82,5 bisikletle nasıl gözüküyor görmek isterim.

@temu90

Merhaba bende ara sıra sizin gruba katılıyorum. Sizin yaptığınız şu 82,5'i görmek mümkünmüdür acaba, bisikletle 82,5 nasıl oluyor nasıl gözüküyor görmek isterim. Teşekkürler. :)

Aman arkadaşlar.. Ben bu hızları görmedim bu güne kadar ama geçen hafta Discovery ya da National' de Dünya bisiklet hız rekorlarını kıran şahsın rekor denemelerini seyrettim.. Yokuş aşağı inişlerinden birinde gidon boğaz bağlantısı kırıldı ve attığı taklaları vs siz tahmin edin.. ölmedi ama bi daha bisikletle 10 km/h' in ( :) ) üzerine çıkmaya tövbe etti.. özel yapım bir bisiklette bile bu olabilirken biraz daha dikkat derim ben..

• Beğen
Tepkiler: fatih ulusoy
@Süleyman Uzunköprü

Süleyman abi tek çıktığım bir antramanda olan anlık bir hız farkına varınca insan yavaşlıyor, riske atmamıza gerek yok. Bisikletimde 1.5'luk lastik varken ulaşmıştım:)

En yüksek hıza Kapadokya'da ürgüp çıkışında ulaştım
79.5 km/sa
bi daha da deney yapacak eğim bulamadım:)

Bisiklet: Bianchi Wind
Tekerlek: 26x1.95
Tarih: 30.05.2009
Saat: 16:30
Yer: Libadiye Cad. Ümraniye

http://img195.imageshack.us/img195/9449/maxkm.jpg

Arabalardan dolayı yol kalabalık olduğu için en fazla ancak 64,43 km hıza ulaşabildim. Müsait bir zaman ve trafiksiz bir yolda daha fazla hıza ulaşacağıma eminim.

Yakında Ömerli yokuşuna gidip 80 km hıza ulaşmayı hedefliyorum. :Skull-175

Sağlıcakla,

Geçenlerde İzmir Karşıyakadan Altınyola köprüden inerken hızım 50-55 arasıydı ve altınyolda trafik sıkışıktı... bir otomobil beklemekten sıkılıp tersanenin önündeki yola dönmeye karar verdi ki sanıyorum orası tek yön yani tersten girdi yola :) Zor durdum... Eliyle özür diler gibi bişeler yaptı ama duramasam ne olurdu bilmiyorum... Aman hız yaparken dikkat arkadaşlar

• Beğen
Tepkiler: aykutkarasac
Geri