Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Yuksek hiz yapmaktan ovunmek cok dogru degil aslinda, cok sacma bir donanim arizasi yuzunden aylarca bisiklete binememe, duruma gore cok daha feci seylerle karsilasma ihtimali var.

Ama cok sukur simdiye kadar boyle birseyle karsilasmadigimdan (hos aslinda yasadim da nedeni dogrudan yuksek hiz degildi :) bir kac adrenalin dolu animi ben de paylasayim ):

Yil 2004, Yer IST, Catalca'dan Topkapi'ya gelirken -saniyorum- Buyuk Cekmece civarinda, cok harika bir inis var hemen arkasindan da dik bir cikis basliyor, 24 Vites Acera'li Bianchi Quattro, Maxxis disli lastik, binek arac arkasinda yatmis vaziyette, eger dandik km saatim dogruyduysa 98km. Net birsey soyleyemeyecegim ama diger araclara gore gidisimden en az 85+ km/sa kadar bir hiz oldugundan eminim.

Yil 2007, Elmadag inisi sirasinda, Corratec SuperBow Fun, Manitou Trace gibi sert bir masali, 27Vites LX'li (dislileri hatirlamiyorum suanda), sert bir arazi inisi sirasinda (ki inerken km bakmak aklima bile gelmedi), indikten sonra bakinca, 74km/sa.

Yil 2008, Yer Osaka-Kyoto arasi, Giant XTC road bike ile (zaten pedallari sadece viraj cikislarinda kullaniyordum kisa sureligine), bir dag inisi sirasinda 7dk boyunca 60-88km/sa surat. 60km/sa virajlarda, zaten bir kac saniye sonra tekrardan 80+ hizlar. Inisin bitimine son iki dakika kala, bisiklet uzerindeki yatis pozisyonundan dolayi bacaklarimin zangir zangir titredigini hatirliyorum, oyleki butun bisikleti sallayacak kadar etki yapiyordu.

Giant road ile Osaka otobanlarinda, gayet makul inislerde defalarca son hiz testi yapmistim, daha onceden road bike'larin kolaylikla 100-110km/sa hizlara ulasabilecegini saniyordum ama arac arkasina girmeden 91km/sa hizi hic gecememistim.

Son soz; arac arkasina girmemek lazim, her ne kadar arabanin icinden trafigi gozlemliyor olsak da, cok tehlikeli gercekten...

Scudo
35 yıldır bisklete biniyorum; Yaşım 42 trek calibar 29 er m var 81 km yokuş aşagı gördüm ama bu hız hiç bir zaman son hız olmayacak ;

maxxis detanator lastikli mtb ile 70 km yaptığım olmuştur en fazla. öyle çok yokuş yok buralarda varsada kısa mesafe. 100 km görmek çok adrenalin yükli bir his olsa gerek...

@Süleyman Uzunköprü

kardeş büyük ama aedinamik bi çanta bul içini güzel doldur yıldız parkına git ve tepeden in..

scott sub 40...
50 km üstüne çıkmam. en fazla 48 km gördüm...

safranbolu youşunda geçen gün 63 ü gördüm ama anlık birşeydi umarım km saatim yanılmamıştır :D

Salcano Evil B şehir içi yokuş aşağı 45km

bende zigana yolundan aşağa max. 575 km/s gördüm:D

Ben kron xc500 ıle 69 yaptım ama daha rekora gıdemıyorum kolum kırık ınş ileşşin 70 75 arazı yapcam

sene 2007 ağustos istanbul-gökçeada turumuzun başlangıcında e-5 üzerinde büyükçekmeceye inen yokuş devebağıttıran derlermiş oraya orada ne yalan söyliyeyim yanımdaki araç yakındı ve dijital göstergesi 100 dü sonra bende km saati yoktu hemen önümdeki arkadas ta aynı şekilde bisikletinin km saatinden 100 gördüğünü söylemişti gerçekten hızlıydık bisikletim 2007 model sedona borlaydı maşası kilitleniyordu o yılın modelinde bunu da belirtmek istiyorum ve ayrıca o bisikletle daha geçen bahar dönemi iü avcılar kampüsü içinde ana girişten hızlanarak iki yıllık binası önüne gelmeden 50 yi gördüm

ben giant tcr ile otobüs arkasında 109 km gördüm. 53-11 diş ile. otobüs daha hızlandı ama benim ayaklarımın devri ona yetmedi.

hafif yokuş aşağı yolda 68 görmüştüm çok düşük buraya göre :( :=)

Düz yolda önümde ki aracında sayesin de +44.
Yokuş aşağı denemek tam anlamıyla nasip olmadı yol çok doluydu ancak yinede max hızım +55 di.
En kısa sürede +65 yapmak hedefim :)

Geri