Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Benim yazım biraz sıkıcı gelebilir ama iki noktada özetleyeyim:

1- İnternette özellikle yabancı kaynaklardan araştırma yaptım. Ve hergün saatlerce idman yapan, yarışlara aylar öncesinden diyetiyle, fiziksel kondüsyonuyla, psikolojisiyle hazırlanan, ve altlarında binlerce euroluk ve üç beş kilogramlık bisikletlerle yarışan, vücudunda neredeyse yağ kitlesi kalmamış profesyonel bisikletçilerin düz yolda maximum hızları (rekor demiyorum dikkat edin) 70-80 km/h arkadaşlar. Ortalama hızları da 40-50 km/h. Ben burada yazılanlara hayret içinde bakıyorum. Yokuş aşağı olanlar belki görebilir 60-70 leri. Ama düz yolda diyenlerin yazdıklarını tebessümle okuyorum. Meğer ne şampiyonlar varmış aramızda :) Wheel circumference denilen bir hikaye var işte tekerin bir dönmesinde katettiği uzunluğa göre km saatleri ayarlanıyor. Bence o noktada bir bozukluk var. Bilemiyorum.

2- O hızlarla gittiniz diyelim. Arkadaşlar altınızdaki aletin donanımı, frenleri, ayrıca da fiziksel olarak denge ve aerodinamik ilkeleri bu hızlar için yapılmamış ki. Bu hızlarda gitmek cambazın ipte koşmasına benziyor.

Bence bisiklet - profesyonel yarışçıları kastetmiyorum - yavaşlığı sevenlerin gözdesidir. Ben, maksimum 40 km/h yaparım daha fazlasında frene basarım. Etrafı izlemek, sakinlik ve hızı olumsuzlamaktır bence bisiklet. Hız konusunda yarışa girmeye bence hiç gerek yok.

Scudo
Resmi çekip gösterenlerde fazla gerçekci olmuyor çünkü; cant'a takılan km sayacıyla maşa ya takılan km sayacını elimizle yan yana hızlı bir şekilde sürttüğümüzde yüzü buluyor.
Ve ayrıca o hızda o reesmi çekmek imkansız. Eğer resimlerle bir şeyi ıspat etmek gerekirse oda video ile olmalı. telefonu göğüse bağlarsınız video modunda açık kalır bu sayede hızınızı çekerziniz. bizim bir arkadaş yapmıştı metro otobus arkasında 100 üzerindeydi...

arkadaşlar bende 16-17 yaslarındayken çok dik ve virajlı bir yolda hız denemesi yapmıştım ve kendimi son virajın dışındaki duvarın bitişiğinde bulunan kayanın tepesinde bulmuştum, ve bu kazayı sadece arka tekerleğimin sekiz olması ile atlatmıştım.o zamanki süratimi bilmiyorum çünkü o zamanlar hız göstergeleri bu kadar yaygın değildi.ancak sanıyorumki çıktığım en yüksek hızlardan biriydi.bence bu yazılanlar gençliğin verdiği birer hata, ve umarım bu konuda yazılanları bir hata olarak algılayıp örnek almıyorsunuzdur.

@alper ozturk

Bu hıza 54-11 oran ile yüksek kadans yaparak ulaştım ve 54-11 oran ile yüksek kadans yapmamı bacak kaslarıma borçluyum
zaten yarışlara katılıyorum

Manisa-İzmir arası sabuncubeli rampasında yokuş aşağı 77 km. Aslında 85 leri görcektimde öndeki araç fren yapınca yavaşlamak zorunda kaldım :)

Trabzon'da Yalıncak mahallinde 44 aynakol ile dişli lastik MTB ile 78.68 km/s. Arkadaşın km saatini takmıştım, rekor hala duruyor orada :)

@H.Can DEMİREL

Aynı yokuşta , gökova bisiklet turunda 73km hız kaydettim .
Ne yokuştu ama be :)

Yer: Ankara Prtokol Yolu
Saat: Gece 03:00
Bisiklet 42 11 Dişli Whistle Dişli Lastik Michlen
Hız 99.8 km/s
Eger Garmin Bu Verileri Doğru Verdiyse Tabi

@Doğa Doğan

hatta sen direk ülkemizde ki sporcuları bırak direk fransa ya git fransa turu yapılırken guruba dahil ol cadance yap gurubu kopartır gidersin sonra da istedigin pro takıma 1 2 mılyon alarak girersin ..

@alican elkatmis

42-11 ile. Üstelik bu bir mtb. Garmin seni kaba tabirle resmen yemiş.

sedona borla ile 250 metrelik bir eğimde 64.9 tabi iş yorgunluğu olmasa 70 km yi geçebilirdim ama yokuş yetmedi :) :)

Max 70km'yokuş aşşağı gördüm ama yokuş kısa idi ve 0 MTB lastikleri vardı,ayrıca yolun sonunda köprünün altından geçiş vardı önümüze kamyon çıkmazmı bide :D o hızla giderken Hidrolik deore LX frenlere bi asıldım durana kadar:D bir koku duymaya başladım papuçlar tutuşmuş:Ddurunca bir baktım(neyseki sağsalim durabildim)rotorların kenarları yanık içinde:DNeyse güzel bir anım idi.Neyseki bişi olmadı ölümden döndüm fren tutmasa 70km ile kamyona garcırt:D

Geri