Geçen yıl Ağustos ayında çıktığım izmir yolunda Şarköy Gelibolu arasında Kavakköy diye bir yer var. Keyfe gezer olduğumdan yolda gördüğümle muhabbet edip laflıyorum. Kavakköy tepe bir yer. Gelibolu Güneyli istikametinde bitimi Saros Körfezi. Neyse, çobanın tekiyle lafladım biraz. Sigara muhabbet faslı bitti. El kaldırıp eyvallah dedim. Ne olduysa çoban el kaldırınca oldu. Çobanın köpeği midilli eşşeği kıvamında Sivas Kangal. Adamın el ettiğini görünce sürünün başından ok gibi fırladı. Ben de inceden hareket halindeyim. Çoban kaç diye bağırdı ardımdan. Bir baktım hayvan uzaktaki sürüyü bırakmış bana geliyor. Gelip çarpsa ben bitiğim o derece. (bkz yusuf yusuf)
Tepe üstünden aşağıya doğru sırtımda 35-40 Kg yükle deli gibi pedal çevirmeye başladım. Ben de 75 Kg biri olarak hafif sayılmam. Bisiklette Salcano Efes 26D MTB. Üzerinde 26x1.75 Stop Thorn Rubena yol lastiği var. Allah ne verdiyse pedal çevirdim. Kavakköy meydanında aldım soluğu. Rampada 76 Km/s hıza erişmişim o yusuf yusufla.
XRS 040'la da geçenlerde Rumeli Kavağından dönüşte rampa aşağı 75 Km/s dedi strava.