Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Düzde 43.4 8 li ruble sehir bisikleti ile yakinda triathlon eklemesi yapacagim belki yatarak daha hizlanabilirim. Ayrica bulundugum yerde sifir yokus var, acaba yokus olsa idi ne görurdu en fazla ?

Scudo
Manisa-İzmir(İzmir'e 5 km kala) rampa aşağı hızım ~80km/s

Dosyalar

• IMG-20160610-WA0010.jpg
    IMG-20160610-WA0010.jpg
    28,4 KB · Okunma: 86
Bir mtb nin dişli seti kaç olursa olsun, binicisi kim olursa olsun 90 km saat hıza ulaşabileceğini aklım almıyor. Yıllarca mtb binen biri olarak tecrübem bu.

74,7 yaptim tabii ki yokus asagi :)

78 km yi gordum.Kronometremde duruyor bi ara ceker atarim.Yol bisikleti bu arada.

@Ferhat Fırat

%15 - 20 bir yokuşta olmayacak şey değil açıkçası. Dişliden ziyade yer çekimi sizi o hıza getirebilir bir şekilde :) Ben yol bisikletiyle 88.7 KM gördüm fakat bu hızı gördüğümde pedal çevirmiyordum tamamen yer çekimi. 80'den sonra boş dönmeye başlamıştı benim gariban 50-34 aynakol :)

MTB ile en fazla 71 KM/S görmüştüm Köyceğiz gölü civarındaki bir rampada...

Edit : Şimdi baktım, daha dün 87.8 görmüşüm > (link)

Benimki 13 kiloluk zırhlı bir yol bisikleti :) 14 vitesli. Son viteste yani 52 aynakolda ve 14 dişli rubledeyken % 15 eğimli 8 km'lik rampada yokuş aşağı saatte 83 km hıza ulaştım. Artık emniyet şeridini terk etmiş, sağ şeridi tutmuştum :) Arabalar 70'le filan iniyordu orayı çünkü :)

Dünya Şampiyonası'nda Sprint'te 74km falan görülüyor benim bildiğim ki adamların altındaki bisiklet değil kağıt. Yokuş aşağıyı geçtim düz yolda gören var mı 70'i? Şaşırdım yazılanları okuyunca.

@Carraro Racer
Göstergemin doğru ölçtüğünden emin değilim ama 10 saniyeliğine 65 km hıza çıkmıştım düz yolda. Arabaları filan solluyordum ama dediğim gibi göstergeden emin değilim.

E-5 karayolunda halıcıoğlu yokuşunda , barbaros bulvarında ve ölüdeniz yokuşunda 74 km ye çıktım hepsi de hem takometre hem gps ile ölçtüm. Eğer 48 üzeri aynakol yoksa mtb ile 80 km yaptım diyen yalan söylüyordur veya km saati/gps yanlış ölçmüştür. ( gps in sapıtıp 400 km/h gösterdiği de oldu.

Yol bisikleti ile top speed tecrübem yok ama 56 aynakol ile 100 km görülür herhalde.

Uzun yıllardır race motor kullanıcısıyım,yollarımızda yapılmaması gereken yüksek hızlara çıktım. Uzun zaman sonra tekrardan bisiklete binmeye başladım.geçen hafta şehir bisikletim ile yokuş aşağı 57 km civarı hız yaptım ve bana motor üzerinde yapılan 200 km üzeri hız dan daha güvensiz geldi.konu ya yazilan bisiklet üzerinde okuduğum hız lar bana çok ürkütücü geldi o hız larda yapılan kaza nin çok ciddi sonuçları olur bence bu tehlikeye girmek çok anlamsız...

Ankara Eymir gölündeki bi yokuşta 89 oldu nasıl oldu hala anlamadım ama o yokuşun inişinde arkadaş arabaya çarptı kolu kırıldı ve o hız hala bana ders ve uyarı gibi hız ölçerimde bana göründü aylarca...

60 km/saat hızın üzerindeki kazlarda minimum bir kırık garantidir. Hız arttıkça kırık sayısı da artar. Her bisikletçi ömürde bir kez Max hız denemesi yapmalıdır bence. Ama bu bir alışkanlık olmamalıdır.

Geri