Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

@elise111s

Bence 42-14 dişli oranı olan bir bisikletle zaten düz yolda ve rüzgarsız ortamda 55km üzerine çıkılamaz.
48km yapmışsınız, 55'i aynı kombinasyonla nasıl elde ederim derseniz;

slick (kabak) lastikler
daha aerodinamik sürüş biçimi

yeterli olacaktır.

Scudo
selam Giant. tecrübene inanıyorum ama sana bir soru sorucam sence corratec x-vert expert nasıl bir bisiklet?

arkadaşlar pardon bven giant a sordum ama bu sayfada çıktı. özür dilerim bunun için alakasız oldu

arkadaşlar ben foruma yeni katıldım ismim orhan.
okuyorum okudukça bisiklet hakkında güzel şeyler öğreniyorum. zaten severim bu sporu ama sayenizde daha bilinçli/bilgilisevmeye başladım.
ben bu forum başlığı altında yazılan yada atılan bir konuya fikir beyan etmek istiyorum. şu 178 km hıza çıkma olayına pek inandığımı söyleyemem. sizler yokuş aşağı yaptığınız hızlardan bahsediyorsunuz bisikletle. benim hayatımda kullandığım en pahalı bisikletin fiyatı gliba 300 ytl civarıydı. çocukluğumdan beri bisiklet binerim ama ölesine tarzanca bir uğraş olmaktan öte gitmedi benim için. bir seferde yaptığım en uzun yolda 70 km civarında.
neyse ben uzatmayayım. 178 km hıza çıkan arkadaşım. çöp kamyonu kendine bir ispat malzemesi olarak kullanmasaydın sana inanabilirdim belki.bir bisiklet saatte kaç km yapar ben bilmiyorum açıkcası. ama kendimi bildim bileli 4 tekerli araçları kullanma çabası içinde olmuş son 15 yıldır bilfiil kullanan, ve son iki yıldır nerdeyse her gün çalıştığım şirketin bir kamyonetiyle bir yerlere servise çıkan birisi olarak şunları söylüyorum..
ben ve servis arkadaşlarım ve tanıdığım diğer kullanıcılar hemen hepimiz sizin gibi bizde yokuş aşağı müsait yollarda hız denemeleri mutlaka yapıyoruz. şu ana kadar şirketteki en hızlı kamyon bile 145 km yi geçmedi. hemde yokuş aşağı.. kaldıki bir çöp kamyonu bunu hiç ama hiç yapamaz. bir arabanın arkasına bağlanıp yaptım desen belki inanırdım :)
kamyonetler hakkında sormak istediğiniz bişeyolursa her zaman yardımcı olurum :))
bu arada xc 3000 le xc 1000 arasında bir tercih yapmak istiyorum. bir daha bisiklet almak için bir girişimde bulunacağımı sanmadığım için alıeken biraz daha iyi bir bisiklet alam dedim. şimdi bu iki bisikletin arasında ne farklar ne derecede önemli bana anlatabilirmisiniz.
ben bisikleti biraz hırpalayarak kullanan birisiyim ordan burdan hoplar zıplarım, biraz sağlam olsun istiyorum. çok vakitler bisiklete binme olanağım yok, her gün binmeye çalışrıım fakat yarım saati geçmez.bu arada muğladan antalyaya bir macera yaşamak istiyorum ilk fırsatta nasip olursa. bunun için xc 1000 benim işimi görürmü?
ilginize şimdiden teşekkürler

İzmit' te Yuvacık inişinde biraz az ama 55 km' yi gördüm. Kilometre saatim en yüksek hızı kaydetmiyor. Düz lastik alıp denemelere devam edeceğim. Bisikleti yıllardır yazları kullanırım ama eylül ayı başında bisikletimi İzmit' e, kışlık evimize indirdikten sonra bisiklete resmen başlamış oldum. Bisikletim üzerinde olanaklarım elverdiğince değişiklikler yaparak daha iyi ve hızlı sürüşlere ulaşmaya çalışacağım. Düz yol rekorum ise 40 kilometre civarında. Düz lastik takarak uygun bir rampada 80 sınırını denemek istiyorum.

arkadaşlar ben yeni üyeyim ama ben kendimi bildim bileli bisiklet kullanıyom bende
hız olarak 76 yaptım

Daçka'nın solundan sahile inen yokuşta 71(rüzgar dayak attı resmen :D)

Esenboğa havalimanında benim oğlan Drag Ontario ile Concorde uçağın arkasına takıldım, birlikte hareket ettim. Deryaline girdim. Neyse sıra havalanmaya geldi. Uçak havalandı, ben de havalandım tabii. Yok böyle bir zevk arkadaşlar, martıların yanından geçiyorduk uçağın arkasından. O an hiç bitmesin istedim. 13 saat süren yolculuktan sonra Amerika'ya ayak bastım. Bir sonraki hedefim aya ayak basıp Türk bayrağını göklere çekmek. :):)

Arkadaşlar, tamam, eğlenmeye çalışıyorsunuz fakat, bir deli kuyuya taş atar, bin akıllı çıkaramaz atasözünü burada yaşatıyorsunuz.
Şu konu açılalı 21 sayfa oldu, 10 sayfası geyik denilen boş konuşma ile geçti.

Tour.de.france adlı üye, yaptığı yersiz şakalar, düzeysiz konuşmalar yüzünden banlandı.
Siz de ona uymayın.

Haklısın athletic. 21 sayfayı aralıksız okuduktan sonra böyle bir yazıyı yazmış bulundum. İyi akşamlar, muhabbetle...

yokus asagı uzunca bi yokus 109 yapmıstım eski bisikletimle .. yokusun acısıda bayagı bi dik yani 35 veya ustu.. asfalt bombos upuzunca bi yokus kaptırıosun aama durmak için bi pabuc gitmisti v frenlerden zamanında ...

dün karacaahmet türbesinden tepe natilius a inen yolda 73 yaptım
ıııı özelliklerini orkun bilio mtb min:D

bu arada athletic kardeşim tır,kamyon,otobüs gibi büyük hacimli silindirlere sahip motorinle çalışan yük taşıma amacıyla yapılmış olan araçlar düşük devirlerde yüksek tork (basit anlamda çekiş gücü) üretebilmek amacıyla geliştirilmişlerdir. Dizel türbinler doğaları gereği benzinli motorların yüksek devirlerde ürettikleri sıkıştırma oranlarına düşük devirlerde ulaşırlar ve çok verimlidirler, ara hızlanmaları muadili olan bir benzinli araca göre daha iyidir fakat ilk hızlanmaları kötüdür ki bahsedilen bir ağır vasıta ise 0-100 km hızlanmaları dakikalarla ölçülür.Ve gerçekten çok düşük devirlerde çalışırlar (max 2500 d/dak-4000 d/dak arası ) vites oranları ile ilgili devam edip sizi sıkmak istemiyorum.
Hiç bir çekici saatte 40-45 km hıza (çekici yarışları için özel tasarlanmış değil ise) 6-8 sn gibi bir sürede çıkamaz bu hıza ulaştığındada muhtemelen 3. vites veya daha üst viteslerden birinde olması gerekir.
Sanırım çekicinin şöförü olan kişi vites geçişlerini dışarıdan belli etmeden yapabilecek kadar tecrübeli idi veya deryer e konsantre olduğundan fark etmedin.
Ha bide redbull para vermez, şirket politikaları gereği....

Enerji içecekler ve izotonik içecekler sanırım biraz karıştırılıyor.
Redbull, Burn gibi enerji içecekleri sporcu tarafından tüketilecekse harekete başlamadan yarım saat kadar önce tüketilmeli ve üstüne yarım lt civarında su içilmeli ki daha önce ki iletilerde belirtilen maddelerin vücuda zarar vermesi engellensin.
Powerade, Isostar gibi izotonik içecekler ise susuzluğu gidermenin yanında içerdiği minerallerle yarışma sırasında ve sonrasında yenilemeyi, dinç kalmayı sağlar.

Tabi bunlara gerek yok, yaptığınız spor için gerekli değerleri içeren iyi bir beslenme, susuzluk için maden suyu gibi doğal içecekler bana göre üst düzey sporcu değilseniz tercih edilmesi gereklidir.

kütahya uşak yolunu bilen arkadaşlarım varsa rampaların dikliğinide bilirler işte orada yol bisikletimle 93km/h hız gördüm bidahada o kadar göremedim
mtb bisikletim ilede max 78km/h hız gördüm

Ben eski bisikletimle(dandik bir Peugeot) en fazla 60 km gördüm Belgrat ormanında. Yeni bisikletle en fazla 52 km. Bisikletle radara girmemek lazım :)

Benİm Bianchİ Mallaoy Bİsİkletİm Var Onunla Yokus Asagi 89 Km Ye Ulastim Ama Bİrdaha Denemk İstemİyorum .

Geri