arkadaşlar ben foruma yeni katıldım ismim orhan.
okuyorum okudukça bisiklet hakkında güzel şeyler öğreniyorum. zaten severim bu sporu ama sayenizde daha bilinçli/bilgilisevmeye başladım.
ben bu forum başlığı altında yazılan yada atılan bir konuya fikir beyan etmek istiyorum. şu 178 km hıza çıkma olayına pek inandığımı söyleyemem. sizler yokuş aşağı yaptığınız hızlardan bahsediyorsunuz bisikletle. benim hayatımda kullandığım en pahalı bisikletin fiyatı gliba 300 ytl civarıydı. çocukluğumdan beri bisiklet binerim ama ölesine tarzanca bir uğraş olmaktan öte gitmedi benim için. bir seferde yaptığım en uzun yolda 70 km civarında.
neyse ben uzatmayayım. 178 km hıza çıkan arkadaşım. çöp kamyonu kendine bir ispat malzemesi olarak kullanmasaydın sana inanabilirdim belki.bir bisiklet saatte kaç km yapar ben bilmiyorum açıkcası. ama kendimi bildim bileli 4 tekerli araçları kullanma çabası içinde olmuş son 15 yıldır bilfiil kullanan, ve son iki yıldır nerdeyse her gün çalıştığım şirketin bir kamyonetiyle bir yerlere servise çıkan birisi olarak şunları söylüyorum..
ben ve servis arkadaşlarım ve tanıdığım diğer kullanıcılar hemen hepimiz sizin gibi bizde yokuş aşağı müsait yollarda hız denemeleri mutlaka yapıyoruz. şu ana kadar şirketteki en hızlı kamyon bile 145 km yi geçmedi. hemde yokuş aşağı.. kaldıki bir çöp kamyonu bunu hiç ama hiç yapamaz. bir arabanın arkasına bağlanıp yaptım desen belki inanırdım
kamyonetler hakkında sormak istediğiniz bişeyolursa her zaman yardımcı olurum
)
bu arada xc 3000 le xc 1000 arasında bir tercih yapmak istiyorum. bir daha bisiklet almak için bir girişimde bulunacağımı sanmadığım için alıeken biraz daha iyi bir bisiklet alam dedim. şimdi bu iki bisikletin arasında ne farklar ne derecede önemli bana anlatabilirmisiniz.
ben bisikleti biraz hırpalayarak kullanan birisiyim ordan burdan hoplar zıplarım, biraz sağlam olsun istiyorum. çok vakitler bisiklete binme olanağım yok, her gün binmeye çalışrıım fakat yarım saati geçmez.bu arada muğladan antalyaya bir macera yaşamak istiyorum ilk fırsatta nasip olursa. bunun için xc 1000 benim işimi görürmü?
ilginize şimdiden teşekkürler