Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

80-90-100 yaptım diyen arkadaşlar lütfen km'lerini kontrol ettirsinler. Şu profesyonelleri bir izleyin ve finişe kaçla girdiklerine bir bakın. Zemin ne kadar düz ve virajlar için özel eğimlenmiş, yarışçıların kadanslarına ve bisikletlerine bir bakın sonra ben 80-90-100 yaptım deyin.

(link)

Profesyonel yarışçının finişe giriş hızı 67,88 kmh
 
Scudo
@suzunkopru

km saatim doğru bundan emin olabilirsin. Tabiki düz yol veya az eğimli yolda mtb ile 60-70 üstü zor görürülür ama bu eğimin çok fazla olduğu dik ve uzun yokuştan ince bir lastikle inerken 90+ km ler yapamayacağın anlamına gelmez..Tabi bu hızlarda pedal çevrilmiyor,belli bir limit hızdan sonra bisiklet üstünde duruş pozisyonuna bağlı olarak hızın artıyor..
 
  • Beğen
Tepkiler: yamaç kolatan
90 + km'leri yaptım diyen arkadaşları niye yarışlarda şampiyon olarak göremiyoruz acaba? Bisikletle 120 yaptım diyen bir arkadaşın düz yolda ortalamasının 23-25 olduğunu görünce çok şaşırmıştım. Yarış temposu, sprint rekoru, yokuş aşağı rüzgar arkadan eserken araba arkasında yapılan sprintler hepsi farklı kategorilerde değerlendirilir.
 
178 km ile giden çöp kamyonu akıllara zarar bişey,yoksa arkasında aynı hızla giden bisiklet pek öyle aman aman bir olay değil hani. Mesela bende giderim ama bizim buralarda o hızda giden çöp kamyonu yok:D :D :D

Kazasız sürüşler dilerim,aklınıza mukayyet olun
 
@suzunkopru

Aslında bu konuyu uzatmak istemiyorum fakat yazdığım cevabı bence birdaha okuyun derim çünkü sanırım tam anlayamamışsınız. Yok eğer tatmin olmuyorsanız yolunuzun izmite düştüğü birgün bahsettiğim yeri size göstermek isterim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Onur Kula
@Tech. Türk

O hızlara ulaşan kişiler sprinter olarak yarışları kazanabilir. Takım arkadaşları 90 + km'lere ulaşabilen o arkadaşı deryer oluşturarak gizleyecekler ve yorulmasını önleyecekler son km'lerde sprinter atağa kalklarak şampiyon olacaktır. Böylece hızlı gitmenin yarış kazanmkala ilişkisini açıklamış olduğumu sanıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: serdarsom
En fazla 230 km/s yaptım.
Audi A3 1.8T ile.:p
He!.. Bisikletle diyorsanız düz yolda 57 km/s
Ne bileyim bazı rakamları görünce biraz kafam karıştı.
Eskiden bende bir Tofaş Doğan vardı 160 km/s yapınca kelle koltukta gidiyordunuz.
Ben Doğanla giderken birisinin benimle bisiklet üzerinde kapıştığını düşünüyorum da.:eek:
Kusura bakmayın gerçekten inanilir gibi değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: suzunkopru
48.8 trafik ters yöndeydim scott dağ bisikleti ile ödüm ... karısıtı desem yalan olmas :D aynı yolda winora ile gittim fren yaparken yalpalandı bayadır bakım yaptırmıordum scot ı yeni aldım 3 günlük mü ne disk frene güvenmesem zor yapardım winora yol bisikleti
 
ve ben 80 üstüne inanmıorum benim 50 lik scooter vardı yazlıkta biniordum 87 nin üstün çıkmadı frekans ın genliği vardır ya dalga dalga o tarz bir yolda
 
@beyturk_38

Atma, ben Honda motorla 120'ye çıkarken zorlanıyorum seni kim itiyor:)
 
2000-2001 senelerinde izmirde iöğrenci dim izmirden manisa sipil dağına çıkar ordanda sütçüler köyden aşağı inerdik bi deneyelim diye bayıraşağı 48 li lx aynakollu merida bisikletimde 93-94 km bende gördü idim izmirde bulunan kadim dostlarım yarışçı bikaç arkadaşlarıma da söylediğim bu rekora delisin derlerdi ...şimdi 32 yaşında 5-6 yıl ara vererek binmeye çalıştığım bisikletimde aldığım ( km -hız)değerlerle bende deli olduğuma kanaat getirdim :D
 
@vgulgec

O virajlı inişte gerçekten bu hıza ulaşabildiyseniz sizi tebrik ediyorum..
 
93-94 KM ile bisiklet üzerinde durabilen o uzman bisikletçileri yol yarışlarına bekleriz. Milletin gözü şampiyon görüsn biraz.
 
Geri