Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletiyle trafik cezası kesilen kaç kişi var?

İçimizde hatalı bisiklet sürdüğü için trafik cezası kesilen kaç kişi çıkar?

• Ters yönde sürdüğüm için ceza yedim.

• Toplam katılım
    124
  • Anket kapanışı .
@Bekir EREN Sana katılmamak mümkün değil. Trafik tarafından pratikte kabul görmek için, önce kendimiz trafikte olmalıyız. Varlığımızı fark ettirmek, belki farklı olduğumuzu fark ettirmek, güvenli sürüş için çok önemli. Bu anlamda reflektörlü yeleği çok önemsiyorum. Sürekli de giyiyorum. Son zamanlarda trafik ışıklarını hiç atlamıyorum. Sürekli geceleri şehirde bisiklet sürerim. İn/cin yokken bile ışıkta duruyorum. Enterasan bir şekilde, normalde araçların boşken pek umarsamadıkları ışıklarda, ben beklerken gelen araçlar da ışığa uyup beklemeye başlıyorlar. Kim bilir belki bir farkındalık aşılıyorumdur.

Scudo
Şu ana kadar oy kullanan 118 kişini 8'i trafik cezası yemiş. Bu da %6.7 oranında trafik cezası ile karşılaşılmış demek. Anlaşılan trafik cezası yenilebiliyor. Şimdilik aşırı hızdan ceza lider. Bunu otobana giriş takip ediyor.

altunizade yolunda sol şeritten 60 hızla kaptırıyorum genelde merkezlerde sakinim kırmızı ışıklarda yavaşlar kontrol edip geçerim, trafik varsa kaldırıma atlayıpta devam ederim çok nadir olmakla beraber ters yönde de gittim fakat çok şükür ceza yemedim :)
o değilde yukarıda elemanın biri trafik polisine bisikletin hangi yollarda dolaşabileceğiyle ilgili soru soruyor adam bilmiyorum diyor şaka gibi :acpsnr: fazla takılmayın dikkatlice basın pedala totomuzda plaka yok nede olsa :koptum:

@Berkayugur
Trafik cezası için plakaya gerek yok. TC kimlik ile rahatça işlem tesis edilir. Plaka olmayışı sizi dokunulmaz kılmaz.

@sadi imren
Geçmiş olsun. Bu işi inşallah abartmazlar. Bisiklet yollarının hali malum. Bir de oradan gitmediğimiz için ceza kesilirse yandık.

@sadi imren
Çetin Emeç Bulvarı'nda bisiklet yolu olmadığı için bu işleme karşı Sulh Ceza Mahkemesi'nde itiraz edilmeli.

Bisiklet yoluna park eden polis ekip arabalarına ne demeli onlara cezayı kim kesiyor ? kimse. Öyleyse bende onların aynasını kırarak geçebilirim bizimde bir şekilde cezalandırmamız lazım onları yada kendilerine ceza yazsınlar

• Beğen
Tepkiler: ismail_32
@sadi imren
Hakikaten orada nerede bisiklet yolu var ki olduğu halde yazmışlar! Sahil şeridinde var mı?

@Hakan38
Tabiki böyle bir eylemde bulunabilirsiniz ama sonucunda 1 gece nezaret sonrası devlet malına zarardan yargılanma. Sizin bu dediğiniz kanunların olmadığı toplumlarda olabilir ve bizim memlekette halen güçlüden yana olan kanunlarımız var. Böyle durumlarda politik davranıp gün saat bildirerek gerekli mercilere şikayette bulunursanız sizin için daha sağlıklı olur.

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
@Ertan M.
Kanunda bisiklet için hız limiti var.

@sadi imren
Her gün bir sürü bisikletlinin kullandığı yol burası. Çevirme yaparken mi yazmışlar cezayı? Nasıl olmuş? @sadi imren

@mehmet.t

Tam bilemiyorum ancak çevirme yapılıyormuş detayları alamadım. Burada bisiklet yolunun olmadığını rotayı bilen arkadaşlar söylüyorlar bana da çok ilginç geldiği için paylaştım.

@Şerif Feridun
Tc'den nasıl yazıyorlarki, ceza nereye işleniyor bu durumda?Cezayı nereye ödüyorsun? Bazen yol dar olduğu yerlerde kaldırımdan gidiyorum veya çok tersime düşen yollarda 100-200 metrelik yerlerde ters şeritten en kenardan gidiyorum. Bir polis görecek ceza yazacak diye tırmıyor değilim hani. Sonuçta bu bir spor,tamam taşıtla yapılan bir spor ama cezaları bu kadar yüksek olmamalı.

Benim genelde tereddüt ettiğim nokta, sağdan giderken ileride çevirmeye rastladığımda ve polisler bir aracı durdurmuşsa, acaba hızlı akan tek şerit en sol şerite mi girsem yoksa aracın sağından mı geçsem veya en kenardaki kaldırıma mı çıksam diye bazen düşünüyorum. Bu durum polislerde tedirginlik yaratıyor, sakıncalı bir hareket mi yapacak falan diye. :D Birkeresinde yine böyle bir durum olmuştu,şimdi dedim duran aracın sağından geçersem kural ihlali olur bir şey derler.Solundan geçeyim desem trafik tek şerite düştüğü için araçlar ip gibi geliyor. Neyse dedim birisine işaret eder yola atlarım diye sola manevra yapmıştım,trafik polisi eliyle sağa sağa doğru işaret edip sağdan geçmemi söylemişti.(kenara çek dememiştir herhalde,o ihtimalide düşündüm ama durmadım :D )

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
@sadi imren

Varsa da kullanamıyoruz ki insanlardan.Önce bisiklet yolundan yürüyen yayalara ceza kessinler ondan sonra sıra bize gelsin.

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Hız sınırı için ceza kesilecek olsa performans antremanı yapan bisiklet kulüplerine ceza kesilmesi gerekirdi. Herhangi bi şekilde kendi kulübümden bi duyum almadım. Özellikle İstanbul'un bazı bölgelerinde hızlı gidilebilecek pek çok rota olduğunun farkındayız. Sayacı olmayan sürücü bunun nasıl farkına varacak?

@-Skynet-
Cezayı sana kesiyoruz e-devlet de görebilirsin. Ödemezsen faiz işliyor. Ödemezsen de devlet bava ilk gördüğü yerde zorla tahsil ediyor. Malum Bilgi çağında yaşıyoruz.

@Şerif Feridun
Zorla tahsil ediyor derken ? Gasp gibi mi?:)

Yaya önceliği nedeniyle şu sıralar yaya geçitlerinde yayaya yol vermeyene ceza yazılıyor diye biliyorum dikkat edin.

@Şerif Feridun
Peki aynı kanunlardaki bu duyarlılık, acaba bisiklet yolundan yürüyen kişilere, bisiklet yoluna park edenlerede yapılıyor mu dersin? Hiç sanmıyorum.Bir millet, yanda geniş yaya yolu hatta koşu parkuru varken neden bisiklet yolundan yürür anlamıyorum. Poşet olayı gibi bir çözüm bulsunlar, 3-5 kişiye ceza keserken haberlere çıkarsın bak millet nasıl dikkat ediyor.

Tek tek yazılanlara cevap yazmak istemedim.
Karayolu trafik kurallarına bakmanızı rica ediyorum.
2918 sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik kanununda Bisiklet için;
  • Madde 3 c (10) bendi : Bisiklet motorsuz bir Taşıttır.
  • Madde 37 Sürücü için Ehliyet ve Taşıt için Plaka gerekmez.
  • Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.
  • Madde 66 Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.
  • Madde 66 a.) bendi Karayolunda ikiden fazla bisiklet yanyana sürülmez.
  • Madde 66 b.) İşaret verme dışında, çift elle sürülmesi ve genel kurallara uyulması zorunludur.
  • Madde 66 c.) Yük ve eşya taşınamaz.
Madde 37 Bisikleti karayolunda sürmek için 11 yaşını bitirmiş olmak yeterlidir.

Yerleşim yeri içerisi: 30km/s (Saatte otuz kilometre hız)
*Şehirlerarası Çift Yönlü Karayolları: 45km/s (Saatte kırkbeş kilometre hız)
*Bölünmüş yollar: 45km/s (Saatte kırkbeş kilometre hız)
*Otoyollar: Giremez.

Geri