Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle ilgili filmler

Geçenlerde cnbc-e'de "The Cyclist" diye bir film oynadı. Film Pakistan'da geçiyordu. Hikayesi kısaca şöyleydi: Bir adam, hasta olan karısının tedavi masraflarını karşılayabilmek için sabit bir nokta etrafında 7 gün 7 gece hiç durmadan bisiklete binmeye çalışıyor. İlginç bir filmdi, adamın bisikleti bizim eski tip bisan süper'lere benziyordu.

Scudo
Türk filmlerinde, reklamlarında hiç bir zaman kasklı bisikletçi görmedim. Anca, Avrupalı firmaların dışarıda çektirdikleri bazı reklamlarda kasklı bisikletçi görebiliyorum o kadar. Türk yapımlarında kasklı bisikletli görmeyince yapımcıların aymazlığı aklıma geliyor, sinirden dört köşe oluyorum.

@edi55

bu yad a benzer bir film hatırlıyorum sanki ismini bilmiyorum, yalnız bayağı bir biisklet kullanıyorları bir de bir köprü de mi bir yerde toplanıyorlardı, o kadar kullanmadan sonra kız buz kullanıyordu. Acaba aynı filmmi ismini hatırlayan var mı?

@baymineral

O reklamların birinde de (otomobil reklamı) bisikletçiler durup hayran hayran geçen arabaya bakıyor :)

buaralar iran yapımı bisikletci diye bir film oynuyor

youtube da bazı filimler yada çok güzel görüntüler var. mesela youtube newyork messenger yazın bisikletli kuryelerin neler yaptığını izleyin adamlar muhteşem :)

Quicksilver( 1986 - Kavin Bacon) ve American Flyers ( 1985 - Kevin Costner)
seyrettiğim en iyi bisiklet içerikli filmler.

Mustafa

sen ben ve dupree var filmde lance amrstrong hayranı bir adam ve sakarlığı yüzünden başına gelen komik olaylar bence izleyin güzel bir komedi

@Juanito.Laguna

Hatta başka bir otomobil reklamında sıra sıra çeşitli sporlardan görüntüler ekrana geliyor. Bu görüntülerden biri de yol bisikletçileri; ama görüntüler kısa kısa geçiyor. Sonra ise ekranda otomobil kullanan bir adam görüyoruz.
Adam evine gelince karısı " çok yoruluyor musun hayatım? " benzeri bir soru soruyor: Adam da " çok çalışıyorum " diyor. Bundan kasıt nedir anlamadım. Nasıl bir mantıktır bu? Spor=araba kullanmak??? Hele hele bisikletçileri göstermeleri beni ifrit etmişti.
Neyse, artık reklamı göstermiyorlar, bizim de sinirlerimiz yerinden oynamıyor :).

@gios

bu iki filmin video kasedini çıktığı zamanlarda videocudan satın almıştım (bayağı bir para vermiştim :D ) inanmazsınız belki ikisinide 5000 defa izlemişimdir bu spora o filimler sayesinde başladım zaten her karesi her diyaloğu hala ezberimdedir hatta kevin Bacon'un bindiği Raleigh 'in kontrapedal kopyasını yapmıştım hey gidi günler hey .

Başrolunde bisiklet değilde güzel bir bisiklet sahnesi olan bir film vardır.Zamanı durduranlar diye(Clockstoppers)Bu filmdede çok güzel bisiklet sahneleri var.Hatta bisikletle adam bile dövüyordu çocuk...

@Bülent ÖZER

Bu iki film benide çok etkilemişti, özellikle "quicksilver" filminden dolmuşa gelip sırf meraktan San Franciscoda yaşadığım yıllarda 1-2 aylığına "bike messenger" lığı bile denedim ( 1992). Sonra anladımkı çok zor bir işmiş, bıraktım...

Mustafa İçdağ

2 Seconds diye bir film izlemiştim, bi daha da denk gelmedi, vcd falan da
bulamadım. Konusu downhillci bir kız takımdan atılıyor, şehire abisinin yanına
taşınıyor, sonrada kuryeliğe başlıyor. Bir bisiklet dükkanı olan eski bir italyan
yol bisikletçisiyle tanışıyor, bu inatçı ihtiyarla diyalogları izlemeye değer..
Güzel bir fransız yapımı izlenmeye değer.
(link)

Bisiklet ile ilgili bir film değil, ama "Cinema Paradiso" (cennet sineması) filminin afişinde bisiklet vardı ve bu afiş hatırladığım kadarıyla ödül de almıştı.
Afişi aşağıdaki adreste görebilirsiniz:

(link)

@Atacan

o filim c-nbce oynadı yahu ortalarında falan yakalamıştım güzel bir filimdi kız yol bisikletine alışmaya çalışıyordu falan :)

Bülent bey ve Mustafa bey; verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu filmler gerçekten çok değerli. Ben hızımı alamayıp Ebay'den sipariş verdim. " American Flyers" ve " Breaking Away " umarım bu haftasonu elimde olacak. İzlemek için sabırsızlanıyorum. :)

evet aradığım film 2 seconds tı :D geçenlerde katırdan indirdim izleyemeden il dışına çıktım :(
isteyenlere katırdan paylaşım da açarız ;)

Geri