potato3d
Üye
- Tepki
- 41
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Diğer
konuyla alakası var, yanlış anlaşılmasın buarada güvende hissetsem kendimi sağ şeritte veya bisiklet yolunda da (yaşadığım şehirde yok) kullanırdım ki sağ şeritte de kullanıyorum trafiği yoğun olmayan yollarda
Biz forumdaslari neye ikna etmeye çalışıyorsunuz çabanız takdir edilesi. Bence herkes tutundugunuz fikri anladı ama ne diyelim. Haklısınız desek olur mu? Peki tersten giderken yine bir sığır nasıl olsa karşı taraf suçlu olacak diye düşünüp size kafadan çarpsa tersten gelme sen hatalisin dese o zaman ne yapacağız.özellikle trafiğin akıcı ve yoğun olduğu yollarda sağ şeritte trafikte kendimi güvende hissetmiyorum, sığırın birisi gelip arkadan vurup sakat bıraksa veya ölümle sonuçlanan bi kazaya sebebiyet verse 2-3 sene yatıp hayatına devam edebiliyor nesini anlamıyorsunuz ?
@Spartiat
evet olay o zaten karşıdan geleni görüp kaçabileceğim için o şekilde kullanıyorum, yani öyle bir cümle kurmuşsunuz ki sanki forumda bir tek ben ters şeritten kullanıyormuşum gibi hissettim, karşılıklı laflıyor insanlar burda öyle boş bulundum ben de konu başlığını gördüm neden ters şeritten kullandığımı söyledimPeki tersten giderken yine bir sığır nasıl olsa karşı taraf suçlu olacak diye düşünüp size kafadan çarpsa tersten gelme sen hatalisin dese o zaman ne yapacağız.
Çok ağır olmuş. Herkesi kurallara davet edelim ama uyan uymayan herkesi Allah korusun. Üzüldüm böyle yazmanıza.Neyse...
Sövecektim ancak konuyu engellemenin ruh sağlığım açısından daha iyi olacağına karar verdiğim için sadece kanun ve kuralları bildiği halde ters şeritten, kaldırımdan bisiklet sürmeyi bahaneler uydurarak alışkanlık haline getirenlerin en yakın zamanda acı sonla karşılaşmasını diliyorum.😌
Şu forumda her ne sebeple olursa olsun, birbirini belki daha önce görmemiş kişilerin hem de bisiklet gibi ortak noktaları varken kırıcı olmaları, rahatsızlık vermeleri beni çok üzüyor. Ben yine kimseye bir şey demiş olmayayım. Zaten siz de benim tutunduğum fikri anlamışsınızdır.evet olay o zaten karşıdan geleni görüp kaçabileceğim için o şekilde kullanıyorum, yani öyle bir cümle kurmuşsunuz ki sanki forumda bir tek ben ters şeritten kullanıyormuşum gibi hissettim, karşılıklı laflıyor insanlar burda öyle boş bulundum ben de konu başlığını gördüm neden ters şeritten kullandığımı söyledim
özellikle trafiğin akıcı ve yoğun olduğu yollarda sağ şeritte trafikte kendimi güvende hissetmiyorum, sığırın birisi gelip arkadan vurup sakat bıraksa veya ölümle sonuçlanan bi kazaya sebebiyet verse 2-3 sene yatıp hayatına devam edebiliyor nesini anlamıyorsunuz ?
@Spartiat
Ters yönden gitmeyin. Bir kask aynası alın. arkanızdan gelenleri başınızı çevirmeden de fark etmiş olacaksınız. karşınızdan kurallara uyarak gelen bisikletli ve scooterları da riske sokuyorsunuz. Ben işe gelirken bisikletiyle ters yönden gelen bir arkadaşı her sabah uyarıyordum. şimdi gitmiş scooter almış yine tersten geliyor. bir gün kafa kafaya gireceğiz ama bakalım ne zaman.
Patates. Cevap, patates.Konuyla nasıl bir ilgisi var bunun?
Sanıyorum ki ters bankette gidip karşıdan gelen aracı görmek arkadaşa daha güvenli bir yolculuk sunduğunu beyan ediyor. Doğru mudur ?Konuyla nasıl bir ilgisi var bunun?
Ters yöndeki bankette gitme hakkı sadece yaya yolu olmadığı durumda yayalarda var. Ben de aynı şekilde sizin gibi düşünüyorum, sürüşteyken terste giden görürsem hiç saygım yok. Yaptığım spora saygım olmasa durdurup tek tek o şekilde süren (ters yönden giden) herkesi bilgilendiririm. Genellikle çoğunlukla kaldırıma çık diye bağırırım beni de sıkıştırıp canımı tehlikeye atıyorlar çünkü. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok.Benim anlamadığım bir şey yok.
Kurallara uygun olan sağ şeritte kendinizi güvende hissetmiyorsanız ters yönden giderek daha güvenli olmayı sağlayamazsınız. Tam tersi, hem bisiklet, scooter akışına ters kalıyorsunuz, hem bir kazada %100 suçlu sayılırsınız. Bir yayaya bile çarpsanız, şikayetçi olsa işiniz zor. Yolda yayanın ne işi var ama "ben karşıya geçiyordum, bu ters yönden geldi" der.
Aynen öyle. Sabah şehir içinde tersten gelen bisikletlilere tek tek laf anlatmaktan gına geldi, artık karşılarında geçemeyecekleri şekilde duruyorum. "Bi müsade et" diyorlar, "müsade karşıda" diyorum. Mecbur arabaların önüne doğru çıkıp geçiyorlar ama bana zaman kaybı.
Geçen hafta yolda çalışma var, ortada refüj var, tek araba sıfır geçiyor, koca otobüs arkamdan beni takip ediyor; yol boyunca 5 tane bisiklet geldi tersten, geçemedikleri için mecburen kaldırıma çıktılar. Doğru yönden gitse rahat rahat gidecek. Bu terslik herkese ters.
Bu forumda herkesin birbirini etkileme potansiyeli var ister istemez, ben de başka bir şey demiyorum@BaiT başkasını kötü yola sürükleme demişsiniz -isteyen istediği gibi kullanır, ben gerekçemi hangi durumlarda ters şeritten kullandığımı da açıkladım aynı şeyleri tekrar tekrar yazmayayım artık. Yaşadığım yer küçük bir ilçe, Beşiktaş-Ortaköy sahil yolunda ters şeritten gitmiyorum, şehilerarası yollarda kullanmıyorum
... insan ne kadar kötü olursa olsun göz göre göre kalkıp arabayla kamyonla bi bisikletliye çarpmaz. Yakın geçer, korkutmaya çalışır, önüne kırar, üstüne bişey atar falan ama durduk yere çarpmaz....
Bu ülke için fazla iyiyim galiba 😔Bu yazdığım dahil bütün genellemeler yanlıştır.
Bolu'nun Gerede ilçesinde otomobil sürücüsünün bisikletli çocuğa çarpması güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. İddiaya göre, Kitirler Mahallesi'nde 11 Ağustos'ta kadın sürücü G.M.U, Belkıs Sabancı Sokak üzerinde oğluyla kavga eden 12 yaşındaki bisikletli S.E.Y'ye otomobiliyle çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen çocuk aracın altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Gerede Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuğun vücudunda kırıklar oluştuğu tespit edildi. Olay sonrası gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.M.U'ya, mahkeme tarafından ev hapsi cezası verildi. Bu arada, otomobilin çocuğa çarpma anı ve sonrasında yaşananlar çevredeki bir güvenlik kamerasınca görüntülendi.