Scudo Sports

Bisikletlerinizi başkalarına veriyor musunuz?

Bir var bende benden içeri ona veriyorum

Scudo
Bazen veriyorum bazen vermıyorum :))

Asla. Verip kötü olacağıma, vermem kötü olurum )).
Çok sevdiğim ve veya iyi bir bisikletçi arkadaşıma verebilirim.

Ben de kimseye vermemeye özen gösteriyorum. Evde 3 tane bisiklet. Her kardeşe bir tane. Ama eger komple bisikleti kirsa bile uzulmeyecek kadar cok yakin arkadas isterse veririm ki, o zaman da en kotu ihtimali dusunerek veririm. Bir de odunc isteyenler icin vitessiz bir bisiklet var ki, kimseye kiskanmam.

Geçen verdim düşürmüşler akordu da bozulmuş, 2. El aldığım bisikletin 5de bie fiyatına yaptıracağım şimdi vites kollarının da yıpranması cabası

Work and Travel'dayken 30 dolara markasının ne olduğunu bilmediğim ikinci el bir yol bisikleti almıştım. 3 ay boyunca güzelce kullandıktan sonra son haftamda başka bir arkadaşa verdim, ön tekerleğini yamultup getirmişti ilk gün. Bisikleti vereceksem de o kişinin özenle kullanıp kullanmayacağını bilmem gerektiğini öğrendim o günden sonra.

Benim bisikletim yürümez durumda olduğu için, geçen haftasonu etkinlikte kullanmak için şu güzelliği ödünç aldım.
IMG-20180429-WA0063.jpg
Kaza yapıp ön jantını yamulttum. Sağolsun telefonda kaza yaptığımı söylediğimde sorduğu son şey bisiklet oldu. Kendini jantı düşünerek de darlama, hallederiz dedi. Ben de görüşüp konuşuruz, zararı da hallederim dedim.

Aynısı onun başına gelse ikimizin tutumu da aynı olurdu. Sizde de durum bu şekilde olmayacaksa peşin peşin hiç vermeyin.

Bu tur emanet almak konusunda ders oldu. Mesele özen gösterip göstermemek değil. Kamyon arkasında 40 bisiklet, 200 km yol yaptı. Bisiklet çizilecek mi, şu olacak mı, bu olacak mı endişesi ile keyfi çıkmıyor. Aldığın bisiklet sana göre olmuyor. Kaza yapma sebebim de buydu. 130 mm, 60 kiloya göre ayarlanmış maşayı, 100 kg kullanmanın cezasını ödedim.

22 yaşındaki kardeşime verdim, şimdi arka tekerin sekerek ilerlediğini hissediyorum. kaldırıma mı sert çıktı naptı, sorunca bi şey yapmadım diyor üsteleyemiyorum. servis yardımcı olur umarım.

@Mustafa Zeybek geçmiş olsun Mustafa. Sen bu işi bilen birisin, çıkmasaymışın iyiymiş bununla. Çocuk bisikleti gibi ufak durmuş sana. Ama olacağı varmış, tekrar geçmiş olsun Allah beterinden esirgesin.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Eşim hariç bu güne kadar hiç kimseyi bisikletime bindirmedim.

Sebebi ise kozmetik kaygılar.

Sonuçta wc den sonra %21 oranında el yıkamama oranı var ülkede.

• Beğen
Tepkiler: özgürakt
İlk bisikletimi 1 gün ben 6 gün arkadaşlarım dediğim kişiler kullanıyor du. Her hafta tamircide bisiklet bazen fren, bazen vites, bazen zincir, bazen tekerlek, bazen de janttan kaynaklı sorunlarla. O bisikletim yıprandı gitti sattım. Daha sonra yeni bir bisiklet aldım darlan olursa da umrumda olmaz dryio kendi kendime söz verdin kimseye vermeyeceğime daha da vermedim kimseye ;)

@isosel
Teşekkürler. Tur ağır tempoda olacağı için sorun olmaz diye düşündüm (ki olmadı) kaza biraz da benim dışımdaki etkenlerden oldu. Uzun uzun anlatmayayım :) sonuç olarak kendi bisikletimin üstünde bir de arkadaşınkini toplamam gerekecek :islik:

@Mustafa Zeybek giant'ı toplamak :acpsnr: aklıma atasözü geliyor böyle olunca: 'emanetin gözü yerda olurmuş'

@isosel
El maşasıyla araziye girilmez :ssrtcbya: alexrims xd lite, deore göbekli. Tek tesellim 26 jant olduğu için daha ucuz olması. 140' a alacağım, arkadaşın göbeği de 40-50 ye satarım artık

Bu işler gönül işleri, alan yada verenden birisi tereddütlü, isteksiz oldumu illa ki bişey geliyo başına. İsteyen kişi önemli birazda, kafam rahat olucaksa veririm gider, dönüp arkama bakmam bile.

@Taze Fasulye

2 ay önce bu konu hakkındaki mesajları okuduktan, yukarıdaki mesajı da yazdıktan sonra dedim ki: ''Tamam, bundan sonra bisikletimi kimseye vermiyorum.'' Hiçte öyle olmadı! :suspus:
Yukarıdaki mesajtan sonra iş yerinden en az 3 kişi daha sürdü. (Neyse ki bir şey olmadı.) Bende tamam o halde iş yerindekiler bir tur atsınlar zaten bir kaç gün sonra yüzüne bakmazlar dedim ki öyle de oldu. Bundan iki üç gün öncesine kadar da bu konu hiç gündeme gelmedi. (Bisikleti olupta aktif kullanan bir iki arkadaşa daha izin verdim.)
Ta ki üç gün öncesine kadar! :bsmagryr:
İş yerine yurtdışından (Sudan) bir grup geldi. Aralarından bir kadın bisikleti görüyor, kimin olduğunu öğreniyor (ben) ve beni buluyor. Sudan'da bir bisikleti olduğundan, bisiklet sürdüğünden falan bahsetti ve sonuçta bisikletimi sürmek istedi. Ben ne yaptım? Ayıp olmasın şimdi diyerek izin verdim! :aglyrmngaa:
Kadın bisikleti eline aldığı andan itibaren benim için kaza geliyorum dedi fakat olacağın önüne resmen geçemedim yani. Bisiklet ona büyük geldi (Kadro boyu, sele boyu vs.), frenlerden hangisinin ön ve arka olduğunu sordu. Aslında orada bisiklet sürmeyi bildiğinden şüphe duymalıydım değil mi?! Yalnız bir ülkede frenlerin farklı konumda olduğunu okuduğumu hatırladım o ülke de o an benim için Sudan oldu heralde! :suspus: Gelgelelim... Yalpalaya yalpalaya 1,2,3 tur derken kadın düştü!... :aglyrmngaa: Elbette öncelikle onun iyi olup olmadığından emin oldum fakat bir de bisiklete baktım ki zincir atmış zaten öncelikle! Peki, kadın ne yaptı? ''Sorry, sorry...'' diye diye tekrar sürmeye kalktı. :mad: Neyse grubun geri kalanı fotoğraf çekiyorlardı, ona seslendiler derken kadın gitti. :booo:
Bisikletimle baş başa kaldığımda gördüklerim de yine ufakta olsalar bana yetti. Zincir atma önleyici halka vardı kırılmış, zincir atmış, vites gösterge de farklı dişliler de farklı konumda, bir kaç gün önce taktırdığım portbagaj'ın boyası gitmiş falan... İlk düşüş, geçmiş olsun. :uzgnm:
Şimdi çözülemeyecek şeyler değildi evet de neden olsundu ki?! :acpsnr::tskler:

Bir kez daha kendime not: ''Bisikletimi kimseye vermeyeceğim.''

(Bu arada kendisi ucuz bir bisiklet fakat bu yaşta sahip olduğum ilk bisiklet ve benim için gerçekten değerli... :asik:)

• Beğen
Tepkiler: PistonBacak
Geri