Scudo Sports

Bisikletliler derneği ne iş yapar?

Kayseri'de kimlerin ne zorluklarla ne etkinlikler yaptığını herkes biliyor.;) Kayseri gibi bisiklet açısından potansiyeli çok yüksek bir şehirde dernek çatısı altında 10-15 kişi topladım etkinlik yaptım demek bana çok saçma geliyor. Çok pasif kalındığını düşünüyorum. En küçük topluluklar, hatta arkadaş çevresi şeklinde bisiklete binen insanlar bile daha fazla kişi toplayabiliyorlar artık. İnsanlar birbirlerini bisiklete teşvik ediyorlar. Ama bu dernek olduğu yerde sayıyor.:confused:eek:_O @mehmet luzumlar Ah be abi şunları oldum, böyle makamlarda bulundum, şöyle resmi şeyler yaptım demişsin amma, iki satır yazıyı da düzgünce yazabilseymişsin iyi olurmuş.

Scudo
Merhabalar öncelikle bu tartışmanın iyi sonuçlanmasını temenni ediyorum . bir sonuç çıkmasını diliyorum iki yıl önce kayseri bisikletliler derneğini kasdederek sayın MURAT SUYABATMAZ ın sayfasında bisikletliler derneği ne iş yapar diye samimi bir soru sordum fakat vatandaş beni yanlış anladı , beni aradı bir ton konuştuk tabi bana bayağı öfkeliydi otlakçılar toplanıyorsunuz üç beş kişi falan filan dedi ve beni grubundan ve sayfasından attı ve engelledi sağlık olsun dedik ancak konumuza gelirsek kayseri de hakketen bir bisikletliler derneği sorununun olmadığını düşünenlerden değilim bir sorun var ve sorun da gittikçe kutuplaşarak büyüyor sn. MEHMET LÜZÜMLAR çok kıymetli işler yapmıştır fakat kendisinin bisiklet kültürüne alıştırdığı ve sevdirdiği insanlara karşı tavır ve tutumları nedeniyle insanlar kendilerini mutsuz hissetmişler ve yeni arayışlar içerisine girmişler şimdi bunları eleştirmek yerine nerede yanlış yaptım diye düşünüp bu kişileri kazanma yoluna gitmemiştir tam tersi iyice hakir ve hor görmüştür buda gittikçe insanların kendisinden uzaklaşmalarına neden olmuştur dolayısıyla dernek ve il temsilcilikleri gibi ünvanlar da kendisinde olduğundan yaptığı faaliyetlere çok kısır bir katılım olamktadır şahsen kendisiyle hiçbir problemim yok fakat herkese aynı mesafede durmama rağmen şahsımla bile irtibata geçmemektedir problem şöyle çözülebilir naçizane sn lüzümlar ya görevini herkesi kuçaklayan birine devreder yada daha yapıcı tutum sergiler kimseyi kırmaz herkesi kuçaklar ve vizyonunu değiştirir ancak sorun bu şekilde çözülür.

sn. mehmet luzumlar ben kayseride çarşıda ne zaman bisiklete binsem tek amacım başka kişileri düzgün kıyafete ve özellikle kaska teşfik etmekti o yüzden kasksız markete bile gitmemişimdir peki sizin kaç defa kask taktığını sorabilir miyim ?

takım kurduk ben dahil yarışlara hazılandık katıldık dediniz sorabilir miyim kaç tane yarışa katıldınız ? daha da önemlisi benim gibi ALİ ŞAHİN gibi performans amacıyla bisiklet süren insanlar dururken antrenör diyerek erkan lideri götürüp bize kontenjan doldu dediniz mi sizin ve fatih g. de antrenör sıfatında olmanıza rahmen ne amacla erkan lideri götürdünüz acaba ?

ismini yazmak istemediğim üç dört arkadaşı takıma alıp bütün masraflarınızı karşılayacaz deyip sonra hiçbir yarışa götürmediğiniz yalan mı ? bu kişiler kendileri masraflarını karşılayacağını söylediğinde kafile listesini vermeyen sizler değilmiydiniz ?

görevleriniz karşılığında hiç bir ücret almadığınızı söylüyorsunuz allah razı olsun ücret almıyorsun ama bu görevlerin isimlerini kullanarak her yerde kendi reklamınızı yapmadığınız yalan mıdır ? bisiklet ticareti yapan birisi olduğunuzu belediye ve valilik toplantılarında gizleyen siz değilmisiniz ?

etkinlikler düzenliyor muşsunuz doğrudur 18 tane etkinlik düzenlemiş olabilirisiniz peki sora bilir miyim bisikletliler derneği temsilcisi, il bisiklet temsilcisi ve 50 yıllık güven bisikletin sahibi sıfatlarına sahip olmanıza rahmen kaç tane etkinliğiniz 30-40'ın üzerinde katılımcı toplayabildiniz. Durun ben söyleyeyim TÜRKER ERGENE ve benim gibi kişilerin sizinle hiçbir samimiyeti olmamasına rahmen kayseri için insanlar için gerçekten faydalı olacağını düşünüp organize halde katıldığımız hiç bir etkinliğinizde bu sayılara ulaştığını düşünmüyorum.

GEÇMİŞTE YAPTIKLARINIZ VE BİSİKLETİN GELİŞMESİNE SAĞLADIĞINIZ FAYDALAR İÇİN SN. MEHMET LUZUMLARA KENDİ ADIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ANCAK ŞUNU ANLAMANIZ VE BİLMENİZ GEREKİR Kİ SON YILLARDA KAYSERİ'DE BİSİKLETİN GELİŞMESİNDEN ZİYADE GERİLEMESİNE NEDEN OLUYORSUNUZ.
MADEM Kİ DAHA İYİ YAPABİLECEK OLAN VARSA BUYURSUN YAPSIN DEMEK GİBİ BİR YÜREK GÖSTERİYORSANIZ BUYRUN İSTİFA EDİN YERİNİZE GELECEK KİŞİNİN NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖRÜN ANCAK BURDA Kİ HERKES İYİ BİLİYORKİ SİZ İSTİFA ETMEDEN NEDENİ BİLİNMEKSİZİN YERİNİZE KİMSE GELMİYOR HADİ İSTİFA EDİNDE KAYSERİNİN BÜYÜK GELİŞİM SÜRECİNİN BAŞLAMASINA SON KEZ BİR FAYDANIZ OLSUN...
AYTAÇ YAKAR

@Halil Atalay
Siz 4 yıl öncesinden bahsediyorsunuz. Ben ise şu andan bahsediyorum. Ki konular bile farklı. Derneğe üye olan herkesi anında yönetim kurulu toplantılarına alıyor musunuz?

Yönetim kuruluna girmek ile yönetim kurulu toplantılarına katılmak ne zamandan beri aynı şey oldu?

Alın işte. Hükümet partisi zihniyetinde hareket ediyorsunuz deyince rahatsız oluyorsunuz. Biz bir şey yaptıysak kesin hak etmişsinizdir mottosuyla devam ediyorsunuz.
Tabi sizin kararlarınız her zaman %100 doğrudur, sizi eleştirenler hep haksızdır değil mi?

Metrobüslere bisikletle biniş saatleri aralığı genişletildiğinde ''alt yöneticinin iş güzarlığıdır, yakında ipini çekerler'' minvalindeki söylemler de size aittir. Hatırlatayım dedim...

@lahmando

Beni tanımadan yargılamak hiç kimsenin hakkı olamaz..

1992 de başlayan etkinli ve yarış organizasyonu dernekler olmadan önce yapılıyordu resimleri facebook sayfamda var dahası kayseri gençlikve spor hizmetleri spor müdür yardımcısı mehmet USLU bey de var 2088 de daha çok katılım sağlamk için facebook sayfamızdan duyrularla başladık 2011 de 310 kişinin katıldıgı büyük organizasyolar yaptık erciyeste ve şehirde 2012 grup büyünce Yönetim gurubu 8 kişilik ekip oluştu bu arkadaşlara sorumluluk verildi
gurubun içinden gelen şikayetlerle Niyetleri gözlemlemeye başlandı Alkollü bisiklet kullanalar ayırdık ve devam ettik Hap kullanan, kadın satmaya çalışan, kendini satan ,arkadaşının karısına kızına kötü gözle bakan, dedikodu yaparak insanları birbirine düşürmeye çelışan kötü niyetli insanları yönetimdeki arkadaşlarla istişare ederek eledik Kırmızı kart göstererek ayırdık ve biz bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz kovulduklarını hazmedemeyen bir kaç kişi her yanda sürekli arkamızdan dedikodu yapmaya devam ettiler ve burada oldugu gibi devam ediyorlar ve devam da edecekler. beni herkes sevmek zorunda degildir.yaptıklarımızla bisiklet ve bisikletci bürokraside saygınlık kazandırmaya devam ediyoruz destek olan emegini esirgemeyen insanlara teşekkür ederim
biz yine aynı arkadaşlarla haftalık toplantılara devam ediyoruz kayseri için iyi güzel olan ne varsa proje hazırlayıp hayata geçmesi için bürokrasi koridorlarını sürekli eskitiyoruz ALLAH ömür verdiği sürece devam edecek

şimdi HARİÇTEN GAZEL OKUMAK KOLAY
25 yıldır sürdürdügümüz geleneklerine baglı saygılı yeni bisikletcilerin 2016 yılında da katılması için çalışmaya devam

bisklet spotif bir araç o zaman Bu güzel veciz söz bizim yol göstergemiz

"Ben sporcunun zeki çevik aynı zamanda ahlaklısını severim "Kemal Atatürk

Bu baslikta ihtiras var entrika var dedikodu var kayseri var

Bu adamın kayseride ne olduğunu herkes biliyor :D Benim yazdığım şeylerin hiç birine cevap veremiyor..Niye ? Çünkü cevaplar zaten herkes tarafından ve kendi tarafından çok iyi biliniyor :)) yani herkesten kastım...Valilik , belediye vs vs ...Bizim amacımız bu adamın ne olduğunu zaten kayseriye duyurmak değil :D Tüm türkiye bilsin böyle insanları ona göre önlemini alsın şikayetçi olsun...
Bu kadar yazıya karşı bu kadar söze karşı hala istifa etmiyor neden mi ? Çünkü EGOSUNU tatmin ediyor...Murat suyabatmaz ister senin yerine yeni birisini bulsun ister bulmasın...Kayserideki bisiklet grupları KAYSERİ BİSİKLET DERNEĞİNİ kurdu...Artık kayseride bisikletle alakalı birşey olduğunda bu kurumla iletişime geçecek resmi yerler ve sen yavaş yavaş unutulacaksın.. :))

@Recep-Şahin Hazır yazmışken bizde içimizi dökelim dedik fena mı ettik :)

• Beğen
Tepkiler: Can Akan
Derneği de foruma çektik ya, helal olsun bizlere.
Dernek Oluşumu Facebook gibi bir sosyal medya mecrasında pek takip edilmiyor, daha doğrusu artık Facebook'a , genelde karşı cins peşinde Koşan gençler ve lise arkadaşlarını bulmak isteyen 50-60 yaş arası amcalar teyzeler giriyor. Buradaki gibi nitelikli bilgi ve Paylaşım Peşinde Koşan insanlar genelde burada paylaşımlar yapıyor, burada bilgi sahibi oluyor.
Ayrıca Facebook denen ortamda evet, ahlaksızlıklar, küfürler, millete salça olmalar, siyasi kavgalar, bilip bilmeden yorum yapmalar var ve bu Cahiliye ortamından belirli bir kitle hızla uzaklaşmaya Başlıyor. Ben şahsen uzun zamandır girmiyorum, ihtiyaç duymuyorum, çünkü rezillik almış başını gidiyor.
Siz dernek üye ve Yöneticileri, burayı keşfetmeniz iyi oldu. Aktivite ve paylaşımlarımızı burada da yapmanızı, kendinizi burada da ifade etmenizi, buradaki insanların da fikir ve görüşlerinize değer vermenizi talep ve rica ediyorum. Burada o Bahsettiğiniz ahlaksızlıklar yapılmaz, küfür edilmez, lakin tespit edildiği anda hem adminler hem de Kullanıcılar tarafından anında dışlanırlar. Bu nedenle ben forumu çok seviyorum ve ülkemizdeki bisiklet Kültürünün gözü kulağı, beyni olduğunu düşünüyorum.
Ben bir forum üyesi olarak, aynı zamanda ingiltere ve ABD'deki birer bisiklet forum sitesine de üyeyim. Orada da paylaşımlar yapıyor ve gelişmeleri takip ediyorum. Inanın oradaki sorunlar da bizlerinkilerle hemen hemen aynı. Ancak batıda dernekleşme ve sivil toplum örgütü olarak faaliyetlerde bulunma o kadar Yaygın ki, çok daha kolay sonuç alıyorlar, siyasilerine karşı elleri daha güçlü durumda. Çünkü tüm dernek ve oluşumlar birlikte hareket ediyor.
Evet sizleri de burada görmekten mutlu olduk. Paylaşımlarımızı burada da görmek istiyoruz. Paylaşımlarımıza ve aktivitelerinizde ilgili olarak zaman zaman eleştiriler, zaman zaman da tebrikler alacaksınız. Buradaki insanların Söylediklerine kulak verin. Çünkü memlekette uzun turlar yapanlar, işe bisikletle gidenler, performans turları yapanlar, hep burada. Dolayısıyla bu insanlar trafikteki sorunlarımızı çok daha iyi analiz edip dile getiriyorlar.
Derneğinizin ciddi bir Oluşum olduğuna inanıyor ve de aktivite ve çalışmalarınızın daha olumlu sonuçlar almasını istiyorsanız buradaki beyinlerden kesinlikle faydalanmalısız.
Ha eğer bu eleştiri ve tavsiyeler karşısında "sen kimsin de beni eleştiriyorsun" veya "senden mi öğreneceğim bisikletçiliği" şeklinde tepkiler verecekseniz o zaman da kokuşmuş devlet sistemli yöneticilikten ve diktatör tarzındaki bir oluşumdan farkınız kalmaz. Eleştiriler de bitmez, devam eder.

@gmfaruk daha neler var neler...Düşünsene hocam resmi bir yerdesin...Valiliktesin proje müdürü sana diyorki bisiklet satıyor musunuz ? Sen sattığın halde ben bisiklet satmıyorum diyorsun...Yuhhh Yuhhh

@Kuzey Ege ''Ha eğer bu eleştiri ve tavsiyeler karşısında "sen kimsin de beni eleştiriyorsun" veya "senden mi öğreneceğim bisikletçiliği" şeklinde tepkiler verecekseniz o zaman da kokuşmuş devlet sistemli yöneticilikten ve diktatör tarzındaki bir oluşumdan farkınız kalmaz. Eleştiriler de bitmez, devam eder.''

Şu kısmı ne güzelde özetlemişsin abi :D Tam yukarda kayseri temsilcisinin mesajlarından sonra

Ben bu insanları bisiklet aktivitelerine neden dahil etmek istemediğimizi ve haklı oldugumuzu anlatan daha güzel bir alan bulamazdım..

Teşekkürler bisikletforum

"Ben sporcunu zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim " Kemal Atatürk

Egoya bak yemin ediyorum tavan :D İnsanlar beni bıraktı gittiler yeni yollara ayrıldılar demiyor...biz attık diyor hahaha :D

Konuyla ilgili bir kaç kelime etmek istiyorum ben de. Topluluklar yönetimsel taleplerinin hayata geçmesini örgütlenerek sağlarlar. Demokrasinin yeşerdiği tarihlerden beri bu böyle, sendikalizm hareketine filan girmeye gerek yok. Örgütlenmenin bu toplumda nasıl sakatlandığını ve işlemez kılındığını da biliyoruz.

Bisiklete dair taleplerimizde mevzi kazanmanın yolu örgütlenme ama örgütlenmenin tek yolu dernekler değil artık. Hele ki bu derneklerin ne kadar sivil toplum yararına olduğu, bürokrasiyle girdikleri ilişkilerin mahiyeti dernek çerçevesinde örgütlenmeyi sakatlayan sorular. Bence bisiklet camiasını buluşturan bir sayfada iken derneklerin varlığını da arkamıza alarak asgari taleplerin (bisiklet yolu, trafik düzenlemeleri, toplu taşıt sistemleri entegrasyonu vb.) belirleyip derneklerin de içinde yer aldığı organizasyonları hayata geçirerek bizleri yönetenleri bisiklet alanından oy alabilecekleri gerçeğine yönlendirmeyi konuşmamız lazım. Özetle sen-ben demeleri, onu attık, bunu yolladıkları bir yana bırakıp derneklerin bir ego aracı haline getirilmediği, bisiklet üzerinde birleşen çoğunluğa katıldıkları bir büyük organizasyon mümkün mü ona bakmak lazım.

@mehmet luzumlar

İzmir'de yaşıyorum, bisiklet dernekleri dahil hiçbir derneğe üye değilim. Ne Kayseri'de yaşadım, ne de bu foruma yazan Kayserili arkadaşları tanırım. Forumda da bir irtibatım olmamıştır kendileriyle. Yani sizinle bir çıkar çatışması halinde değilim.

Size forum adabından bahsetmek istemezdim ama madem bu konuya yazarak düşüncelerinizi paylaştınız, hakkınızda öne sürülen ithamlara yanıt vermeksizin Atatürk'ün sözü arkasına saklanarak konudan uzaklaşmanın aslında suçu başkalarına atan politikacıların kötü bir kopyası durumuna düşürdüğünü söylemek zorundayım.

face 'de yokum,bisiklet forum artık markalaştı,bu foruma yakışıyor,2004 'de kurulduğunu biliyorum ,,2009 ocak ayı üye oldum,o vakitler,murat reisin idi ,sonra deltaya geçti,bu forumun sürekliliğini görmek,beni her zaman sevindirdi,bunu kendime örnek alarak bende performansa dayanan etaplarda sürekliliğimi devam ettirmek niyetindeyim birinci 7 yıllık plan bitti scott scale 30 ile, 50.000 km 'yi geçmiş idi eski küheylan,ikinci dönem başladı benim mesleğim bu ,yani amatör anlayışta dayanıklılığa dayanan idman anlayışları ve turlar,dudullu-bıçkıdere idman yerimdir ve öylede kalacaktır 33 km durmadan basarım bi sürü eğimde ,

benden genç olan dostlarımın önceleri performansları yok iken ama zamanla nerelere geldiğini gerek uludağ eğimlerinde ,(84 km 'lik etapta)ve gerekse kartepe eğimlerinde gördüm ,(218 km)
önemli olan kendimizi geliştirmek idi,yalnış yaptığım zaman anında yazdım,şu hatayı yaptım düştüm dedim 3 kez kilitli pedaldan sola ağırlık verince düştüm,diye

bu ülkede bisiklet antrenörlerinin sayısı fazla değil,ama mehmet ali sport'un eski hocası bana tiyoları verdi,
kendine güven duygusu işin anahtarı gerisi ise teknik bilgiler,
interval tekniği -uzunlarda-ve eğimlerde ,ve düzde uyguladığım düşük vites yüksek kadans ,

kendi namıma öz eleştirimi yapacağım ve günah çıkartacağım,
benim en büyük suçum ,kartepe bisiklet takımının kurallarını koymakla oldu
33 km non stop idmanlarda ve dudullu-göçbeyli 50 km'de

1- pedal kesmeden gidilecek idi
2- eğimlerde ,düzde pedal kesmeden mataradan su içilecekti
3- lastiği patlayan anında tamir edecek ve ekibe yetişecek idi

sonunda 10 adam bile sabitlenemedi, ve 4 adamda kaldık bunada şükür bu işi hobi olarak götürmek zaman ile doğru orantılı,
emekli olacaksınız ,evli iseniz hanımınıza ters düşmeyeceksiniz,iş hayatınız idmanlarınızı etkilemiyecek,
grup içinde 4 adam bende dahil uyumluyuz,karakter olarak ,idmanlarda disipin olarak, sahada trafiği tehlikeye düşürecek tek hareket olmamıştır,
diğer birbirinden kopuk ve kavgalı bisiklet gruplarının bence aralarında bir uzlaşmaya varmaları hayırlı olur diye düşünüyorum.aksi durum,türkiyede bisikletin kitleselleşmesine darbe olur.bireyselliğin yerini kitleselcilik almalı

anadolu yakada ve avrupa yakada tüm türkiyede ,ve bu forumda performansa dayanan idmanlarda çalışan ter döken tüm amatör performans grupları bizim kardeşlerimizdir.

@Kudret Kurtcebe "bireyselliğin yerini kitleselcilik almalı"
Evet sanırım bundan başka da bir çözüm görünmüyor!

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Kudret Kurtcebe Kudret abi kayseride yıllar önce Mehmet Lüzumlar beni gruptan attıktan sonra PAB Kayseriyi kurdum...Sonra kalabalıklaştık ve bizden de ayrılanlar oldu Argos grubunu kurdular...Birde Özkayalar Bisiklet Grubu vardı...Bizim turlar 60-70 kişi , argosun turlar 30 kişi özkayaların turlar 30 kişi şeilde bisiklete biniyorduk...yukarıda karı satanları alkol alanları milletin karısına kızına sarkanları gruptan attık diyen şahıs sadece insanlara bok attı...milleti bisiklete küstürdü ve bu adamın resmi olarak kayseride bisiket derneği temsilcisi ve gençlik spor il müdürlüğü temsilcisi olmasından dolayı resmi yerler bunu mecburiyetten muhattap aldılar...Neyse baktık bu birşey yapmıyor anca oturuyor...Gittim önce argosla sonra özkayalar ile görüştüm..daha sonra abimizdir büyüğümüzdür dışarıda bırakmayalım onu ve çevresindeki arkadaşları davet ettik görüşelim diye...Yeni bir dernek kuralım ayda bir etkinlik yapalım 150-200 kişi katılsız kayseride sesimiz duyulsun bisiklet yolları yaptıralım vs vs düşüncesiyle adım attık...İçlerinden tek bu reddette :D Şuan 3 grup birleşerek Kayseri Bisiklet DErneğini kurduk ve ilk etkinliğimize tam 143 kişi katıldı...Bıraksın abi bu işleri emekliliğin tadını çıkartsın...Bisiklet sattığı halde ben bisiklet satmıyorum desin...Niye bıraksın onu da söyleyim...Yapılacak şeylerin önünü kapatıyor artık...Kendisine zarar verdiği gibi bisiklet kültürüne katkı sağlayacak kişi ,kişiler ve kurumları olumsuz etkiliyor...Ben bundan sonra birşey yazmayacağım kayseride zaten bu adamın ne olduğunu herkes biliyor...Yazdıklarından da nasıl bir egoya sahip olduğunu herkes anlamıştır...İyi forumlar herkese...

Gerçekten de Brezilya dizilerine taş çıkartacak bir konu olmuş. Her bir mesaj yeni bir bölüm gibi. Tartışmaya katılmayı düşünmüyordum, fakat bir iki söylemden sonra konuk sanatçı olarak katılabileceğimi düşündüm. Kayseri de birkaç grup bulunmaktadır. Bu gruplarında tamamının faal olduğunu herkese açık olduğunu söylemek pek mümkün değil. Perşembe Akşamı Bisikletçilerini ve Argos Bisiklet Grubunu fazlaca duyuyor mümkün olduğunca da etkinliklerine katıldığımı ifade edebilirim. Ancak, Bisikletliler Derneğini faaliyetlerde görmedim ve varlığı ile de alakalı bi fikrim yok. Yazma sebebimse @mehmet luzumlar beyefendinin söylediği sözdür. Alkolikler, hapçılar, satıcılar, alıcılar...... pek hoş bir söz olmamış. Birde eğer hepimiz etrafımızdaki yanlış olanları uzaklaştırmış olsak kim kazanacak onları. Ben bir öğretmenim. Çok temiz 15 kişiyle çalışmak Kayseri'ye bisikleti sevdirmek için yetersizdir. Ama saydığınız o işleri yapanları bünyesinde bulundurup varolan durumunu eksiden artıya çekmek hem Kayseri hem toplum için kazanç olacaktır. Son olarak dedim ya iki grupla da pedalladım. Ama dediğiniz gibi sizin dernek ile yollarını ayırıp ta gelip orda içen, çeken, satan hiçkimseyi görmedim. Aslında bu anlamda yaptığınız bence Türkiye de bisiklet ile ilgilenen birçok kişeye Kayseri ile ilgili kötü reklam yapmaktır. Bundan sonra bisiklet süreceklere de ebeveynleri -oğlum kızım gitme onlar hap alıyor, ot çekiyor- gibi sözler ile engel olacaklardır.

Arkadaşlar olayları "kişiselleştirmeden" devam edebilirsek çok mutlu olacağım.
@Kudret Kurtcebe Abimin de dediği gibi "bireyselliğin yerini kitleselcilik almalı" düsturundan hareket ederek, eleştiri yapıyorsak kişilere yönelik değil oluşumlara yönelik yapmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.
@Kuzey Ege 'nin de söylediği gibi Bisikletliler Derneği gibi bir oluşumun forumda olması, paylaşımlarını burada da yapması, buradan aldığı eleştirileri/tebrikleri değerlendirmesi bizi de mutlu edecektir.

Hatta bu eleştiriler/tebrikler doğrultusunda sadece derneğin değil, beraber çalışarak hem forumun hem de derneğin gelişmesi/büyümesi sağlanabilir. Daha çok insanın katıldığı organizasyonlar, daha şeffaf ve katılımcı uygulamaları hayata geçirmek işten bile olmayabilir.

Umarım olay kişisel kavga yerine bazı şeylerin çözüldüğü, insanların ayrışması yerine birleştiği bir sonuca varır...

@mehmet luzumlar her mesajinizda ATAMın sözünü paylaşmışsınız .

Şimdi soruyorum size AHLAK birisi icin ulu orta yerde kendini satiyor demek midir ?

Yahu yillardir istanbulda bisiklete binerim, bi şöyle alkollu, hapli, hatunlu bi ortam yakalayamadim. Istanbulun gobegindeyiz ustelik. Kayseriye mi yerlessek naapsak:D
Vay anasini, neler dönmüş serhat ya :D

Geri