Scudo Sports

Bisikletlilere ceza kesilmesi

Y
Yelek konusunda şöyle bir durum var.

Birincisi bu aşağıdaki resimdeki yelek:
296380 dosyayı görüntüle

Bisiklete binerken 100€ ya da 50€ bandında bir üstlük al. Sonra yasa çıksın bugünün şartlarında (doların 18.5₺ olduğu bir dönemde) 24₺ ye satılan bu zerzevatı giy. Motor değil bu, motor olsa giyerdim. Terlemeye başlayınca sauna etkisi yapacak. Teknik olarak çok yanlış bir giyinme şekli.

Benim merak ettiğim bu aşağıdaki model;
296381 dosyayı görüntüle

Bu en azından şerit halinde olacağı için nefes alıp veren giysiler için minimal bir sorun teşkil eder.

Bunu tartışmak bence Led ışık tartışmaktan daha önemli arkadaşlar.
Ben alttaki şerit modeli kullanıyorum İstanbul Anadolu yakasında. Sabah işe giderken karanlık oluyor takıyorum. Çok pratik, katlayıp çantaya atabiliyorsunuz. Akşam dönüşte hava henüz kararmamış oluyor, o zaman çantada duruyor, takmıyorum. Dediğinize aynen katılıyorum, tam yelek olan bir modeli sırf reflektör olsun diye giyinince bisiklet giyiminin mantığı kalmıyor. Terletiyor, nefes almıyor…

Scudo
Her yere herkese kızgın surat atan sonbisikletbükücü durma buna da bas kızgın suratı. Sıkıntın neyse artık.
muhtemelen forumdan atılan bir model kendisi,yeniden üye olup gıcık olduğu herkese kızıyor bende nasibimi aldım :komik: kıyamam :booo:

Her yere herkese kızgın surat atan sonbisikletbükücü durma buna da bas kızgın suratı. Sıkıntın neyse artık.
Her yerde görüyorum bende, sordum özel mesajdan "neden her mesaja kızgın surat emojisi atıyorsunuz" diye. Cevap vermeden son yazdığım 6 iletiyi beğenmiş.

Sorun, polis ile aynı renkleri kullanmak ise; ışık mavi-kırmızı değil de turuncu-mor olsaydı, hiç sorun olmayacak mıydı sizce?

Bence olmazdı ve

O kadar geyiğin arasından şu mesajı görebildiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Muhtemelen problem çakar kullanmaktan ziyade polise benziyor olmaktı. Eğer hızlı hızlı yanıp sönüyor olması da ayrıca bir problemse farklı renklerde ve çakar denmeyecek şekilde yavaş yanıp sönsün. Bir üretici ile iletişime geçilip durumu izah ettikten sonra yeşil-kırmızı ya da başka renklerde ışık üretmesini rica edebiliriz.

Edit: Tabi bunu ilk düşünen de biz değiliz zaten yapmışlar buyrun birkaç örnek (link) (link)

Son düzenleme:
Memlekette nasıl audi, merso, biemvi gibi bilimum alaman otomofillerine binip arka plana malum marşları döşeyip çakarlarla (yakın zamana kadar bu gayet aleniydi şimdilerde meskun mahal dışı operasyonlar olarak gerçekleşiyor) bin yıllık ezikliğini, büzüklüğünü vede düzüklüğünü tatmin etmeye ve kendince bir kişilik inşasına girişmeye kalkıyorsa bunun parasız türevleri aynı eziklik giderme ritüel ve seromonisini mavi-kırmızı çakar bisiklet aydınlatmasıyla yerine getiriyor. Sözün özü deli gibi eziklenmek ruhumuzda var.

Merak ettiğim kısım bu cezaların yasal olarak tahsini yapılabiliyor mu, aynı şekilde kırmızı ışıkta geçen yayayada ceza yazılıyormuş falan.

Mavi, kırmızı çakar yasaksa farklı renktekilerden yok mu bunun çeşiti. Amaç görünür olmak, beyaz, sarı renkte vs olsun fark etmez. Amaç dikkat çekmek, seninde orada olduğunu göstermek. Fosforlu yelek, bu renkteki çakar ile yine görmedim diyen sürücü yalan diyordur zaten.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Arkadaşlar,

Bisikletle giderken arkamızdan gelen otomobilleri seslerinden farketmek, küçücük aynalarımızdan görmek, ya da anlık olarak kafamızı arkaya çevirerek kısacık zamanda görmek gerekiyor.

Yaya olarak da aynısı geçerli, karşıdan karşıya geçerken veya otomobillerin geçebileceği bir yerde yürürken önden, arkadan, sağdan, soldan, çaprazdan, gelen araçları anında görmek zorundayız. Bir de hızlı gelebildikleri için, sürekli her açıyı görebilmemiz gerekiyor.

Bir otomobil sürücüsü bile diğer otomobilleri görmekte zorlanabiliyor, aynı anda hızlıca bir çok açıyı taraması gerekebiliyor.

Sonuç olarak, bunlar ve diğer benzeri sebeplerle, görünükleri çok önemli olan ve kısa sürede çok mesafe katedebilen bu otomobillere reflektif yelek giydirilmelidir. Görünebilirliklerinin arttırılması şarttır.

Başta Bisikletliler Derneği olmak üzere herkesi bu konuda harekete geçmeye çağırıyorum.

Son düzenleme:
Ben şuana kadar bir tane bile aklı başında bir yaya görmedim. %98 i karşıya geçerken sağ sola bakmadan geçerler, aniden önünüze atlarlar, kaldırım var iken yolun kenarından yürürler, bebek arabası ile dolaşanları hiç saymıyorum bile resmen tüm yol onlarınmış gibi hiç kimseyi saymadan saygısızca tavırlar alırlar, yol kenarında bisikletten inip emniyet şeridinde elinde bisikleti tutup yürüyerek giderler (kaldırım var iken yolda yürümenin bir amacı yok), yaya geçidi veya yolu olmamasına rağmen karşıdan karşıya geçerler ve benzeri bir sürü kuralı çiğnerler. Sen gel gör bunlara kimse bir şey demez iken bir kişi kendi güvenliği için arkasına ufacık bir mavi kırmızı aydınlatıcı lamba taktı diye yüksek miktarda ceza kesilir. Ülke de adalet yok hiç bir zamanda olmadı ve olmayacakta bu gidişle.

Madem bisiklet sürenlere ağır ceza kesiliyor o zaman şu cezaları lanet olası yayalara ve scootar kullananlara da iki katını kessinler.

Size değişik bir ceza örneği bu akşam Samsun sahilde bir bisiklet arkadaşa çakar arka ışık kullandığı için 1823 TL para cezası yazıldı 😁
296229 dosyayı görüntüle
Ktk madde 26/2
26/2 trafik cezası Mevzuatta belirtilen ışıklı ve/veya sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak, yasaktır.

Bu cezaya mutlaka itiraz edin. Belki bu konuda diğer bisiklet kullanıcılarının da faydasına olacak bir düzenleme yapılabilir.

Geçmişler olsun 🙏🏻

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
bisikletle arka lambayı yakamaz olduk be ne iş?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Ktk madde 26/2
26/2 trafik cezası Mevzuatta belirtilen ışıklı ve/veya sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak, yasaktır.
Araçların sınıfları var. Ben çok büyük bir ihtimal motorlu taşıt sınıfları arasında bir düzenlemenin motorsuz araçlara genelleştirildiğini düşünüyorum. Uçaklarda da ışık var, yeşil kırmızı beyaz. Hadi bakalım.

Araçların sınıfları var. Ben çok büyük bir ihtimal motorlu taşıt sınıfları arasında bir düzenlemenin motorsuz araçlara genelleştirildiğini düşünüyorum. Uçaklarda da ışık var, yeşil kırmızı beyaz. Hadi bakalım.

abi sende abartma yahu :) karayolları ayrı, havayolları ayrı kurallara tabidir.

Zeroplus demiş ki:
Kraldan cok kralci olmus bazilari ne kadar sacma dusunceler bunlar ya yok bisiklete cakar takmak ezikleein isiymis yok kanunmus uyacakmisim allahin salaginin biri cani sikildi diye bisiklete ceza yaziyor bircok akli evvelde bu durumu kabulleniyor ustune bir de bize akil veriyor ahahah saka gibi ulke saka gibi insanlar.Trafikte bir hayvan kadar degerimiz yok kopekten korkar suruculer cunku carparsa bilir ki arabasi dagilir kediden korkar carparsa butun mahalle basina üşüşür bisikletliye yayaya kimse umursamaz cunku kendileri guvenli celik kafeslerinde oturuyorlar ben gorunurluk icin cakar takmayacakmisim yok ya benim canim can degil mi kiymeti yok mu arkadas sakamisiniz siz bu kanunlari hazirlayanlar sizden akilli mi saniyorsunuz siz kendimi korumak icin takarim kimseye de hesap vermem.Daha once de demistim kirmizi yanip sonen isigim varken adamlar 30 cm le solluyordu beni ne zamanki bunlari taktim serit degistirerek sollamaya basladilar varsa canini sevmeyen takmasin cok cok bir bisikletli daha oldu deriz 3 gun sonra da unuturuz.

Burada kanunu savunmak değil de, saçma da olsa bir kanun varsa ona nasıl uyularak yani nasıl can sıkılmadan ve aynı zamanda görünürlüğü aynı derecede sağlayarak yolda gitmek mümkün olur o konuşuluyor. Yazarken insanlara karşı biraz saygılı olun diyeceğim ama o sizde yok belli. Siz mavi kırmızı beyaz ışık yakıp gitmeye devam edin. İnsanların saçma da olsa trafikte meydana gelebilecek bir polis müdahalesini bertaraf etme çabasına karşı bakış açınız takdire şayan doğrusu. Sizin bisiklet binicisi olarak kullandığınız söylemleri adamlar arabada kullanıyor, "bana ne bisikletmiş neymiş nerede giderse gitsin kendi güvenliğini alsın ne hali varsa görsün" şeklinde. Ne farkınız kaldı onlardan. Yazdığınız yazıyı bir okuyun. İthamları, ona buna sallamaları çıkarın ne kaldı geriye? "ben çakar takmaya devam edicem" güzel. Takın tabi. Buradaki insanlar da takılmasından yana zaten. Sadece keriz gibi işgüzar bir polise tutulmadan nasıl yol alınır ona bakıyor insanlar. Siz bakmayın. Bildiğiniz gibi devam edin...

Burada kanunu savunmak değil de, saçma da olsa bir kanun varsa ona nasıl uyularak yani nasıl can sıkılmadan ve aynı zamanda görünürlüğü aynı derecede sağlayarak yolda gitmek mümkün olur o konuşuluyor. Yazarken insanlara karşı biraz saygılı olun diyeceğim ama o sizde yok belli. Siz mavi kırmızı beyaz ışık yakıp gitmeye devam edin. İnsanların saçma da olsa trafikte meydana gelebilecek bir polis müdahalesini bertaraf etme çabasına karşı bakış açınız takdire şayan doğrusu. Sizin bisiklet binicisi olarak kullandığınız söylemleri adamlar arabada kullanıyor, "bana ne bisikletmiş neymiş nerede giderse gitsin kendi güvenliğini alsın ne hali varsa görsün" şeklinde. Ne farkınız kaldı onlardan. Yazdığınız yazıyı bir okuyun. İthamları, ona buna sallamaları çıkarın ne kaldı geriye? "ben çakar takmaya devam edicem" güzel. Takın tabi. Buradaki insanlar da takılmasından yana zaten. Sadece keriz gibi işgüzar bir polise tutulmadan nasıl yol alınır ona bakıyor insanlar. Siz bakmayın. Bildiğiniz gibi devam edin...
Ne konusuldugunu okuyarak anlayabiliyorum neden herkesin adina konusuyorsunuz? Geri donup bir okuyun kimler kanununu savunmus ve uymamiz gerektigini soylemis bir bakin.Kime ne saygisizlik yapmisim bu da kendini hakli cikarmaya calismanin yeni ve ergence metodu ben soyleyeceklerimi soylerim saygisiz bulunursa moderatorler gerekli uyariyi yapar ahlak polisimisin karar vericimisiniz hayirdir?Ben bisiklet surucusuyum her gunum kelle koltukta her suruste ayri bir manyaga denk geliyorum tabiki kendimi korumak icin her turlu onlemi alacam gerisi bos.İster kina ister yargila ama bana bu aptal kanunlari savunma

Geri