Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklette ayaklık kullanıyor musunuz?

Bisiklette ayaklık kullanıyor musunuz ?

• Toplam katılım
    712
Ben kullanıyorum,

Evimin duvarları yeni boyandı, bisikletimi mecburen evin girişine koyuyorum, orada da herhangi bir yere yaslamam sözkonusu olamaz.

Hiç sizin düşündüğünüz gibi düşünmedim, hele ki bendeki demir bile değil, rahatsız etmiyor.

Biraz daha güçlü bacaklara sahip olduğumda, bisiklete binerken yolda daha az molalar vermeye başladığımda (çabuk yoruluyorum); hafiflikten konfora her bakıma parça konusunda güncelleme yaptığımda belki düşünürüm diyeceğim ama, ilerde de sanmıyorum, olmasa bizzat takarım yani, bisikleti evde tutuyorum yani, mola verdiğimde de sorunsuz ayakta durmasının sakıncası yok, yere devirmeyi sevmiyorum bisikleti.

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt Kılıç
Scudo
Ayaklığın kullanıcıya sağladığı kolaylık ortada. Olmadığında bisikleti ağaca veya başka bir yere yaslayarak veya yere yatırarak çizilmesine neden olmaktansa 200 gr ağırlığı fazladan taşırım.Zaten bu kadarcık bir ağırlık benim sürüşümü engelliyor veya etkiliyorsa bisiklete binmeyi bir kere daha gözden geçirmek gerekir diye düşünüyorum. İyi sürüşler...

Dağbisikletimi bakkala gitmek için kullanmadığımdan gerek duymadım ayaklığa :)

@ateze

biz zaten bakkala gitmiyoruz, en az 30km yol yapıyorum ben de şehir içinde.

Yanlış anlayıp hemen çemkirmeyelim lütfen, ben burda kimseye laf atmadım, kendimde bir dağ bisikleti olduğunu ve bu yüzden ayaklık kullanmadığımı söyledim, hemen neden alınıp tepki veriyorsunuz ki? Ayrıca şehir içinde oraya buraya gitmek için kullandığım eski bisikletimde ayaklık var. Ben sadece kullanım amacına dikkat çekmek istedim, neden gocunuyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
"Ayaklık" olmayan tur bisikletime alıp taktım. Bisikleti bir yere veya pedala dayamayı sevmiyorum çünkü.

• Beğen
Herkes kendi bakış açısından cevaplamış, ben de kendi açımdan yazmak istedim. Yaklaşık 6 yıldır sürekli bisiklet kullanıyorum, daha ucuz modellerden başladım, şu anda orta sınıf üstü olan bir bisiklet kullanıyorum ve hepsinde de ayak kullandım. Gerek şehir içerisinde, gerekse şehir dışındaki gezilerimizde hep aynı bisikleti kullandığımdan, özellikle çanta taşıma ihtimali var ise ayak çok yardımcı bir ekipman.
Bazı arkadaşlarımızın değindiği husus olan " birden bire açılma " durumuna katıldığımı söyleyemeceğim, bu durum kullanmakta olduğunuz parçalar ile bağlantılı, bugüne kadar hiç böyle bir durum yaşamadım.

@Furkan_26

bencede okadara gerek yok ama ayaklık yine lazım olur diye düşünüyorum

@planet58

bencede yani bisikletin çizilmesinden iyidir zaten ayaklığında okadar etki ettiğini sanmıyorum mesela ben bütün bisikletlerim de kullandım ve şimdi de sedonam var yine de kullanıyorum:Skull-175

@Mithrelios

bana oldu acyip düştüm ondan sonra ayaklık kullanmıyorum kullanmamda.

Ben kullanıyorum ve mutlaka kullanırım da. Bir dükkana gidiyorsun koyacak yer yok mecbur yatıracaksın bisikleti. Ağırlık diyorsunuz beni yanlış anlamayın profesyonel bir bisikletim yok ama bir ayaklığın ağırlığı ne kadar gelir ki? Olmaz da hadi taş çatlasın 1kg olsun. Ben de biniyorum bisiklete ama o kadar da zorlayacağını sanmıyorum.

• Beğen
Benim bisikletin ayaklığı var. Asfalt olmayan yerlerde (dağ-tepe, deniz kenarı vb.) istesemde kullanamam, bisiklet devrilir. Mecburen yere yatırıyorum. Şehir içinde işime yarıyor. Ama yokuş aşağı giderken açılma ihimali beni tedirgin etti, her an sökebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Onur Eryaman
Tüm yazılanları okumadan kendi kişisel görüşlerimle konuya girizgah yapayım.

Nacizane yaklaşık 15 senedir profesyonel anlamda bu sporla ilgileniyorum. Bu dönem içerisinde ayaklık kullanımını gereksiz bulduğum zamanlar da olmuştur. İyi ki ayaklık var dediğim dönemlerde.

Örneğin dağta taşta dolandığım dönemlerde bisiklet üstünde ağırlık yapacak ne kadar donanım vs. varsa çıkarıp atardım.

28" kadro kullanırken yan çantalar vs. ile tur moduna girince ağırlığın önemi kalmadı. Yolda çantalar tam dolu (bisikletle birlikte toplam ağırlık 60 kiloları bulabilir) iken yatır kaldır, yük kaysınla uğraşacağıma ayaklığı tercih ediyorum. (Tabi abartı ağır olmamak kaydı ile)

Şu anda arka göbeğe sabitlenen cromoly bir ayak kullanıyorum ve memnunum.

Kullanım şekline ve yerine göre değişen bir durum diyorum. Dolayısıyla -MUTLAKA OLMALI yada -HAYIR! KESİNLİKLE AYAKLIK OLMAMALI denemez.

Aydın.

• Beğen
Tepkiler: Ned Stark
Yol bisikletimde ayaklık yok takmam da kesinlikle, çünkü bindikten sonra çok nadir (su almak için) duruyorum, ağırlık önemli ;)

Ancak şehiriçi bisikletimde ayaklık kullanıyordum sağa sola dayamaktansa çok pratik ve kullanışlı oluyor, bisikleti kullanış biçimine göre çok faydalı birşeydir ayaklık. ağırlık hiç önemli değil.

Bunun yanında pedaldan kaldırıma sağa sola dayamak pratik gibi görünse de zamanla pedalda ve ayna-pedal kolda çiziklere sebep oluyor.

özetle yarış-antrenman amaçlı bisikletlerde ihtiyaç olmayabilir, ancak ulaşım(özellikle şehiriçi) amaçlı bisikletlerde büyük kolaylıktır:)

Bende takılı değildi ama sonradan takıtırdım. Çünkü herhangi bir yerde duracağım zaman bisikleti yere yatarmak yerine ayaklığı açmak daha mantıklı geliyor bana. Ayrıca ağırlık porblemimde yok :)

• Beğen
bir yerden inreken ses yapıyordu bide sağolsun kadroyu çizmişti bende söktüm...

Ben de ayaklıksız bu iş nasıl olur diye endişe ediyordum, "bisiklette ağırlık" bilinci oluşunca bi daha taktırmadım, bisikleti direkt biryere dayıyorum, o yoksa mecbur yere yatırıyorum,insan alışıyor zamanla...

Şimdiye kadar 2 tane ayaklık kırdım artık takmıyorum :D . Ayaklığın gereği yok fazladan ağırlık bence.

Benimkinde satın aldığımda vardı,senelerdir sağlam sökmeyi hiç düşünmedim.Çok da işime yarıyor şehir içinde bisikletimi bolca kullandığım için.Ağırlık takıntısı olanlardan değilim.

• Beğen
Geri