Scudo Sports

Bisiklette ayaklık kullanıyor musunuz?

Bisiklette ayaklık kullanıyor musunuz ?

• Toplam katılım
    713
Scudo
@mehmetsunu

forumda bir öküzlük yapıp ilk kez kendi yorumuna alıntı yapan adam unvanını elde ettim .Banada bravo.

şehir bisikletim var, hem ulaşımda hem hobi için kullanıyorum ve şahsen çok yararlı buluyorum ayaklığı, sürekli kullanıyorum. bisikleti bi yere dayamak, hatta yere yatırmak fikri bile korkutucu; çizilir mizilir, aksamına bir şey olur:) bir de ayaklığın ağırlığını düşününce bilhassa "ağırlık yapıyor" lafını da anlamıyorum şahsen. ha ama şuna katılabilirim: şehirde hiç binmeyip, dağda bayırda mtb falan kullananlar için ayaklık o kadar gerekli olmayabilir.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Herkes profesyonel bisiklette ayaklık olmak, amatör işi re rö rö felan demiş ama, tur bisikleti için ayaklık elzemdir. Hatta birçok tur bisikleti direk ayaklık takılı olarak gelir.

bende şuan yok ancak bende alıcam sanırım. giant şehir pisketime arka ayaklık tavsiye eder misiniz.?

Şehir içinde kullandığım için ayaklık vazgeçilmezim.

MTB den Sirrusa geçtiğimde hissettiğim ilk ve en büyük eksikliktir.
Hemen bir tane edindim. Bence ihtiyaç.

Ya açılırsa düşüncesini de anlayamıyorum. Açılsa ne olacak ki.
Geriye doğru katlanıyor zaten. En fazla bir iki tak tuk ses gelir durur müdahale edersiniz.

yarış bisikletimde ayaklı yok haliyle nereye dayasam diye her defasında dert edinmişimdir. bilmem belkide sürekli yol yarış kullananlar sıkıntı yaşamıyordur ama ben tur bisikletide kullandığım için ayaklık bana göre ihtiyaçtı ve bu durumdan rahatsız olunca araştırmalarım sonucunda topeak flashstand denen bir zımbırtı buldum cebinde taşıyosun lazım olunca ayaklık oluveriyor. ben ikinci el letgodan aldım 50tl ye on numara ürün, bazı yolcu arkadaşlar çökmeye çalışsalarda gizli gizli çıkarıp takıyorum.:koptum:

(link)

Benim 105 aynakola flashstand slim versiyonu oluyor. resimde görüldüğü üzerede gayette sağlam duruyor :)

lapierre.png

@danceros

Çok iyimiş.

• Beğen
Tepkiler: danceros
@danceros
Bisikletinizin tam modelini öğrenebilir miyim? Gerçekten çok iyi duruyor.

27.5jantlı 20" kadroya olabilecek ayaklık var mı acaba diye sürekli düşünüyorum :D

Alüminyum çubuk parçası ne ağırlık yapacak Allah aşkına? Ayaklıksız şehir içi kullanım çok sıkıntı olur, her dayanan yerde illa ki bisiklet çizilir falan kötü bir durum. Yarış bisikleti alsam ilk iş aliexpresde satılan 9h mr fix seramik kaplamayı uygulardım herhalde.

Bisikletiniz <7 kilo değilse agırlığı ne sorun yapıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
merhabalar, bende de yeni aldığım rc 4000 var. bir yerlere yaslamak çok güven vermiyor o yüzden yol bisikletime ayaklık nasıl takarım diye düşünüyorum. aliexpress de kadro demirine montajlananlar var ama çok hoş duracağını sanmıyorum bir de çoğu 300-400 gram en az. tavsiyeniz ne olur?

pinokyoda ayaklık başımın belasıydı. aynakola çarpardı. o zamandan beri hoşlanmam.

Aldığımda vardı hâlâ kullanıyorum. Sağa sola yaslayıp da bisikleti çizemem. Farz edelim ki Bisiklet 14 kg siz 80 kilosunuz 94 kilodan 93,8 kiloya inmenin getirisi bisikletin sağa sola yaslanmasının, park etme rahatlığını olmayışının götürüsünün yanında devede kulak gibidir. Zaten ben çamurluk, bagaj, okul çantasıyla 100 kiloyu buluyorum %0,2 ağırlık kaybı olsa ne olur olmasa ne olur? Adamlar sanki her yıl Alps d'Huez koşuyorlarmış gibi 200 gramın lafını yapıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Ebabil
Yol bisikletimde yok ama mtb de var arada bagaj takıyorum çünkü...

Ben kullanıyorum. Bisikletimin üzerinde vardı. İşe gidip geldiğimden işime yarıyor. 250 300 gr arası bir ağırlığı var ama rahatlığı buna değer. Bana kalırsa 200 300 gr için bu rahatlıktan ödün vermemek lazım. (Profesyonel bisikletçi olup tur gezi antrenman anlamında kullanan adama saçma olur tabi)

tabii ki kullanıyorum

Geri