Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklette ayaklık kullanıyor musunuz?

Bisiklette ayaklık kullanıyor musunuz ?

• Toplam katılım
    712
bazen mtb ile dik yerlerden iniyoz, ayaklık çarpabiliyor yada çalı çırpı ot dal takılabiliyor, mtye yakışmıyor

Scudo
Ben sonradan taktım hem de gayet sağlam bişi....20160601_110844.jpg

Bisiklet dünyasındaki bir çok şey gibi, ayaklıkta ne amaçla bisiklet kullanacağınıza bağlı.

Örneğin benim bisikletimde ayaklık vardı, söktürdüm. Çünkü ihtiyacım yok; gereksiz ağırlık.

Şehir içinde turlarken zaten nadir tepesinden iniyorum, indiğimde de arka tekerini yaslayacak bir yer mutlaka oluyor. (Pedaldan ziyade arka tekeri yaslamak en yaygın ve sağlam metodtur)

Yok, uzun tur atıyorsanız, üzerindeki dengesiz heybelerle tekeri bir yere yaslayamazsınız, dengede durması zor olur. Yere bırakmak da istemeyeceğinizden, "sağlam" bir ayaklık can kurtarıcı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Ben simdiye kadar ayaklik kullandim. Kullanmaya da devam ediyorum. :)

Ben bisikleti en az akseuarlı, en sade en basit haliyle severim. Ama fixie kadarı da bana yaramaz.
Bu yüzden bisikletten ayaklık, hız göstergesi, rubledeki paleti, suluk kafesi, jant reflektörleri, tüm marka etiketlerini, sele kılıfını hatta farları-sadece akşam takarım-söktüm. Böylece hem tam istediğim sadelikte bir bisikletim oldu hemde 1.5 kilo civarında bi fazlalıktan kurtuldum.

Üstelik en ufak sallantıda bile tıngırtı çıkartan alet, şimdi zincir dışında hiçbir ses vermiyor. Sırf bu sessizlik bile benim için müthiş

yol bisikletine nasıl bi çözüm buluyorsunuz arkadaşlar?

@dethagorf
Bende yol var, ben söktüm üst mesajdaki gerekçelerden. Ama tanıdıklardan gördüğüm kadarıyla herkes kendine göre bir çözüm bulmuş. Şehir içinde kullananlar, ayaklık yoksa taktırıyor varsa da olanı kullanıyor. Yol bisikletini uzun mesafede kullananlar, ayaklık gibi pek çok aksesuarı çıkartıyor.

@FERDİ İKİZ vallahi mtb var şuanda satıyorum onu yol alıyorum yerine de mtbyi hep ayaklıkla koyuyordum şimdi nasıl yapacağım diye düşünüyorum ama ayaklık ta yakışmıyor hocam yol bisikletine.

@Nini çizilir diye korkuyorum.

Turda iyi oluyor ve önemli bir şey ve de.
Şehirde giderken neyse de ama uzun yolda bisiklet dayayacak yer bulunmuyor.
Evde de vites ayarı vs yaparken birinin kaldırması gerekiyor veya bisikleti arka tekerden kaldıran desteğe ihtiyaç oluyor.
Çatal ayak kullanınca bu dediğim sorunların hepsi çözülüyor

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@dethagorf
Kesinlikle aynı fikirdeyim yola ayaklık yakışmıyor. Ama şehir içinde de kullanacaksanız yaslayacak bir yer bulmanız lazım. Ama çizik konusu üzebilir, sonuçta bisiklet bir yere yaslanıyor ve benimkinde çizikler oldu

Bence hiç kullanışlı birşey değil hem düşünce bisiklete büyük zarar verebiliyor hem de profesyonel seviyelerde boşa ağırlık yapıyor

Ben de kullanıyorum, ama iki gündür her pedal cevirisimde pedal çarpıyor, fırsat bulup sikamadim vidasini, şimdilik lastikle sabitliyorum :)

Hatta sözü bile vardır

bisiklette ayak
erciyeste kayak

yok öyle değildi

bisiklette ayağı
belediyede kıyağı eksik etme

yok öylede değildi

bisiklette ayak
adana adliyesinde dayak bitmez

Ayaklık benim için önemli ve maalesef bu geceki turda Salcano NG450 bisikletimin ayaklığının vidası gevşeyip alt parçası düşmüş.O alt parçanın yedeğini de bulacağımı zannetmiyorum.Mtb kullanıp ayaklığı sökmüş ve kullanmayacak arkadaşlardan tercihen hibe,olmadı ücret karşılığı sadece alt parça ya da tamamını alabilirim.Ayaklığın modeli linkdeki gibidir.İlgi gösterecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@gkmn76
Bende salcanodan çıkma var bir tane

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kullanıyorum ve benim için önemli bir parça.

Makineyi aldığım gün sökmüştüm,gereksiz buluyorum.Tranz-X barendler sağolsun :) Ayrıca arka tekerden duvara çapraz sabitlemek daha kolay.

Benim için de önemli bir parça. Duvara yaslamayı ya da yere yatırmayı sevmiyorum. Bazen duvara yaslayacak yer bile olmuyor o çok sıkıntı.

@Taxonera

Nasıl alabilirim sizden ? Özel mesaj yollar mısınız lütfen

Geri