Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklette ergonomik ayarlar: Sele

bisikleti değiştirene kadar ki seçenekler basitten başlayarak:

1- gidonu aşağıya indirmek
2- daha kısa ve negatif açı ile kullanabileceğin bir gidon boğazı edinmek
3- gidonu değiştirmek.

her adıma geçerken ondan öncekileri yapmanda fayda var. sorun sana bunu satanda..

ayrıca seleyi öne almak seni rahatlatacaksa sele borusunu ters çevirip deneyebilirsin.

Scudo
Kardeşim sa
Gerçekten bisikletin boyu sana büyük. benim boyum 181 bacak içi de 82 civarı ben 53,5 kadro kullanıyorum ve 9 cm gidon boğazı var.(Tabi bu herkes te böyle olacak diye bir şey yok 180 civarı boy için 54 kadro önerilir ama ben bir tık ufak kadro ile daha rahat ettim)
En iyi çözüm bisikleti değiştirmen beden konusu önemli keşke biraz daha araştırsa idin, ama sana bisikleti satan arkadaş ta ya kötü niyetli idi yada bu konuda bilgisizdi.
Neyse çözümleri yukarıda arkadaşlarım sıralamış
gidon ayarını düzelt, seleyi bir miktar öne al, ve kısa gidon boğazını satın al en azından biraz daha rahat edersin

• Beğen
Tepkiler: minimalist
Bu bisikleti zaten yol bisikletine geçiş ve alışıp alışamayacağımı görebilmek için almıştım. Bu görevi de yerine getirdi, yol bisikleti artık hayatımın vazgeçilmez bir parçası olma yolunda ilerliyor. Boyu boyuma uysaydı bile yol bisikletinden keyif alırsam ilk aşamada karbon maşalı bir modele geçecektim. Bisikletten aslında çok memnunum kalite olarak. Belki boyu uygun olsaydı bir süre daha devam edebilirdim. Eğreti çözümlerle bisikletim orijinalliğini bozmak istemiyorum. Çok temiz kullandım. Daha uzun boylu bir arkadaşa buradan satıp değiştireceğim baharda yeni bir modele geçiş yaparak.

Arkadaşlar benim de sele ayarım iyi değildi.Bacak boyumdan 10 cm daha kısa olacak şekilde aynakol ortasından sele üst kenarına kadar ölçtüm.Ayağım neredeyse 90 derecelik bir açı yapıyor.Aynen burada anlatılıp tarif edildiği şekilde oldu.Sadece 2 cm. kadar seleyi geriye çekmem gerekecek.Ama şimdi bu haliyle gidon bana biraz uzak kalacak.Belimi fazla kamburlaştırmam gerekecek ve böylece tüm ağırlığım kol ve bileklerime binecek.Acaba gidonu kendime doğru çekebilirmiyim diye düşünüyorum ? İnternet ortamında Mosso ile ilgili böyle bir kayıt bulamadım.Resim ekleyerek bilgilerinizi bir kez daha rica edeceğim.Sele ve aynakol ölçüsünü aldığım yeri işaretledim ve gidonu nasıl kaldırmak istediğimi de biraz tarif etmeye çalıştım.Bisikletim Mosso Wildfire XRace 27,5

blablabla.png

@mywashere Bu modele olmayacağı söylendi satıcı bayi tarafından ???

@MuratHan Teşekkür ederim.Yarın bakarım hemen.

@Özgür Türker Konu hortlamışgibi olacak ama
Selenin burnu benim bisiklette tam dediğiniz gibi fakat bütün yük bacak arasındaki yumuşak dokuya biniyor bende acaba önü eğsem kemiklerin üstüne getirir miyim diyedüşünüyordum. Birkaç okuduğum yerde sizin dediğiniz tam tersini yani burnu aşağı indirin diyordu.

Keşke tekrar güncellense yazı, resimler gitmiş :(

Edit: başka arkadaş link vermiş yorumlarda. Onu görmemişim, kusura bakmayın:)

@oys14
Eğer sportif sürüş için ise burun aşağı fakat konfor için ise burun yukarı olacaktır. Aynı zamanda sele yüksekliği de önemli burada .

Fotoğraflar gitmiş keşke güncellenip yenilense yol bisikleti kullanıyorum mtb den sonra sele açısı tam düz uzun süre pedal çevirince bacak arası çok acıyor pişik gibi oluyor du seleyi çok çok az öne eğdim bakınca anlaşılmıyor neredeyse 130 km sürdüm hiç bir şey olmadı en küçük rahatsızlık bile yok. Ancak diz kapaklarımın arkasında korkunç bir ağrı oluyor uzun süre çevirince bunun nedenini bir türlü bulamadım pedal çevirme hareketini bile yapamaz hale geliyorum feci acı veriyor bu dizler resmen kilitleniyor sele ayarını kontrol edeceğim

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
@hakkında: boşluk

Diz arkasında ki ağrı genellikle sele yüksek ayarlanmış sa oluşur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bu sele olayı işin içinden bir türlü çıkamadığım bir kör düğüm oldu benim için. Gerekli araştırmaları yaptım, daha izlemediğim video kalmadı. 2-3 tane farklı sele aldım ama halen tam memnun değilim. Bir süre sonra uyuşmalar, rahatsızlık veriyor. Nerede hata yapıyorum bir türlü bulamadım.
Öncelikle, leğen kemikleri arasındaki mesafem 12-13cm. Bisikleti kullanış şeklim moderate model.Yer yer atletic modelde sürüyorum. Bisikletim şehir bisikleti. En son aldığım sele, selle royalın moderate man serisi. Yükseklik, doğru. İleri, geri yöndeki uzanımı doğru. Lakin bir süre bisikleti sürdükten sonra totoda acıma, uyuşma oluyor. Daha napayım,bir bisiklet parasıda seleye mi vereceğiz bilemedim...

• Beğen
@Pamuk
Belki, çantada gerekli anahtar olduğundan gezi sırasında sık sık farklı ayarlar deniyorum. Özellikle selenin ucunu biraz daha aşağıya eğdiğimde daha rahat oluyor.Ama bu seferde kollarıma çok yük biniyor. Bazen tamam şimdi oldu diyorum, bir süre rahat ediyorum ama sonra tekrar rahatsız oluyorum. Ya sele bana ufak geliyor.(orasıda muamma, çünkü bunun biraz daha büyüğü relaxted modellere giriyor.Oda dik oturuşlu sürüşler için,hani gidon kolları sürücüye doğru uzanan modeller var.Onlara yönelik olduğunu okudum) Kısacası sele olayı, jant örmeden sonra en kıl konu.Basit gibi gözükür ama bu işten iyi anlayan, elinde çok sayıda sele olan bir mağzaya bisikletle gidip denemedikten sonra gerçek anlamda ideal seleyi bulmaz çok zor.:harika:
edit:Bu arada kullandığım selenin tam adı :"Selle Royal Premium Ellipse Moderate Gel Sele" olmadı bir süre daha devam edip satmaya bakacağım.Daha 2-2,5 aylık sele...

• Beğen
@shooter06

Ağrı olabilir normaldir. Ama uyuşma olmaması lazım uyuşma varsa birşeyler yanlıştır

Selenin kaç derece açı ile monte etmen gerektiğini gösteren bir kullanma kılavuzu filan varmı.

Vucut esnekliğin az ise ondan da kaynaklı olabilir uzun sürüşler yapıyorsan düzenli olarak esneme hareketleri yapman da fayda var

@hakkında: boşluk diz arkasında ağrı doğru sele boyunu bulmaya çalışırken bende de olmuştu. Sebebi büyük ihtimal gerekenden fazla uzun sele. Seleyi çok az indirip sürmeyi deneyin.

• Beğen
Tepkiler: Yalnız Pedal
Geri