Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklette gözlük kullanmak şart mı?

Soğuk havalarda buğu sorunu için yardımcı olabilecek var mı? Maske ile gözlük kullandığım zaman anında buğu oluyor, ikisini bir arada kullanamıyorum.
iç tarafa çok az miktar da sıvı sabun sürüp iyice yedir ama çok az sür ki görüşe etkisi olmasın. Yağmur yemedikçe sorun olmuyor :)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Scudo
Kış için buğu yapmayacak en iyi çözüm kayak gözlükleri gibi duruyor. Deneyen var mı?

56decd10a77402484adc2d49182e5fda.jpg

(link)

oakley flight jacket buğu yapmıyor :) @BerkEvren

Senin sadece boyunluk taktığını biliyorum. Kar maskesi, buff gibi ağzı tam kapatan bir durumda ne olduğu önemli :harika:

boyunluk ağzı kapatabiliyor. son sürüşte inişlerde öyle kullandım hatta.

@srdrmrs kullanıyorum çok olmasa da yapıyor malesef hocam.

Dosyalar

• EA69FE48-E5C5-47FA-A91D-34121295D095.jpeg
    EA69FE48-E5C5-47FA-A91D-34121295D095.jpeg
    1,4 MB · Okunma: 42
@srdrmrs Gözlüğün fiyatına baktım ve bırakın buharlı kalsın efendim cümlesini kurdum. Şöyle bir durum söz konusu bende ki buharlanma hareket halinde değil durunca oluyor.
hareketlenmeye başladığımda yüzüm ile gözlük arasında üstten bir boşluk bırakıyorum buğu kendilinden geçiyor.
görüşüde o boşluktan sağlıyorum

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
buhar yaparsa burunluk kısmında plastiği ittirin. buhardan eser kalmayacak.
Açık konuşayım bilmiyorum böyle bir özelliğini eve geçince bakıyorum hemen.

o parça onun için var. ben 5 metre önümü göremediğim sisde çiğde bile sorunsuz kullandım. birinde tek başındaydım diğerinde arkadaşlar gözlükleri çıkartmak zorunda kalmıştı.

Tarif edermisin net anlayamadım?
burunluk kısmına bastırınca arada bir hava kalanlı açılıyor eğer bugu varsa buguyu alıyor. takıp burunlugua bastırın dediğinmi anlayacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: erman35
burunluk kısmına bastırınca arada bir hava kalanlı açılıyor eğer bugu varsa buguyu alıyor. takıp burunlugua bastırın dediğinmi anlayacaksınız.
?
teşekkürler bir deneyelim akşama

• Beğen
Tepkiler: dryakup23
bende pek gerek yok diye düşünüyordum ama dün 44km lik bi sürüş yaptığımda gözlüğün önemini anladım :) soğukta heleki daha çok işe yarıyor. bi süre çıkarıp sürdüm hemen gözlerim yaşardı

banada bir keresinde yanımdan geçen kamyonun tekerinden fırlayan ufak bir taş parçası güm diye saplanınca yanagıma o an dedim ya gözüme gelseydi o yüzden ciddi ciddi gözlükten asla vazgecmemek lazım diyenlerdenim bende

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Diğer arkadaşların yorumlarını okuma fırsatım olmadı ama başıma geleni anlatıyım. İlkbahar yaz başlarında bisiklet gözlüğüm yoktu, güneş gözlüğümü kullanıyordum üstü açık olduğu için hızlı gidersen gözün yaşarıyor önünü göremiyorsun. Yavaş yavaş sürüyodum(30lm/h). Eve yakın gözlüğü çıkardım, akşam üzeriydi karanlık+güneş gözlüğü yolu az gösteriyor çıkardım bende. Eve girmeme 15-20 metre kala gözüme sinek mi toz mu bişey çarptı ama bir anda göremedim önümü, trafik içinde olsa çok sıkıntı bir durumdu, yol boş olmasına rağmen park etmiş araçlara çarpmaktan son anda kurtuldum. O gün bugündür gözlüksüz çıkmam dışarı, kimse de çıkmasın.

Düzenleme: Bu zamanlar da buff ile kullandığımda durduğum zaman buğulanma oluyor, burnum dışarda kalacak şekilde buffı açınca yada nefes verirken bişeyi soğutur gibi hızlı nefes verirseniz ağzınızdan buğulanma olmuyor.

@Desert Fox miyop astigmat bende de var. Lens kullanıyorum. Bisiklettede bu sebeple gözlük kullanıyorum. Kullanmazsam lens çok kuruluk yapıyor rüzgardan

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@srdrmrs yedek camım olmadığı için bu özelliğin sadece camı değiştirmek için olduğunu düşünmüştüm. Buğulu bir günde test etmeyi bekliyorum ? Detaylı görülebilmesi için burunluk silikonu çıkardım.

F8C6FEE8-F79F-4A54-B451-F65BEC952CAA.jpeg

Mutluka şart olan ekipmanlardan biri. Hem çevre güvenliği açısından, hemde kendi sağlığımız açısından... Rüzgarın gözü kurutması, böcek yada rüzgardan uçan, yaprak, toz toprak vs bir anda görüşü engeleyebiliyor. Bir anda o can havli ile hakimiyeti kaybetmek mümkün. Arkadan gelen başka araçları da tehlikeye sokmakta..Ben gece sürüşlerinde bile anti far gözlük kullanıyorum. Gece böcekten ziyade, alçak uçuş yaparak ben bunu avlayabilirmiyim acaba diyen bir yarasa ile çarpışmakta hoş olmayabiliyor :) Çevremde şöyle bir algi ile karsilastim.. Bisikletin meblağsı ile orantı kuruluyor güvenlik ekipmanı için.. Eğer bisikletimiz ucuz ise ; bisikletten pahali ekipmanmi olur, buna verecegin parayla daha iyi bisiklet alsaydin , sanki profesyonelsin gibi cümleler duydum. Bu konularda etrafın algısını bosverin, kulaklarınızı tıkayın. Bırakın "havalı" desinler , "artist" desinler... Öncelik bizim ve çevrenin güvenliği.. Kaskinizi, gözlüğünüzü ve eldivenelerinizi takmayi ihmal etmeyin.. :)

Geri