Kıyafet konusunda sürekli söylediğim, ancak çoğunluğun dikkate almadığı bir şey var.
Öncelikle ne olduğu belirsiz, fiyatı ucuz diye her gördüğünüz kıyafeti almayın arkadaşlar. Bunu yazarken, gidip bir tayt için 200$ verin demiyorum, burada ki ayrımı iyi yapmak lazım.
ebay, aliexpress, alibaba, aliamca, veliabi gibi yerlerden aldığınız kıyafetlerin, kumaş kalitesini, içerdiği maddeleri biliyorsanız alın. Bilmiyorsanız, 10$'lık kıyafetin sizi ne kadar sıcak tutacağını veya bir süre sonra paça, diz gibi yerlerden bollaşıp formunun bozulmayacağını bilemezsiniz.
Ben bir tane askılı ve termal özellikli tayt önereyim; fiyatı 66$.
(link)
Kumaş içeriği aşağıda yer alıyor, buradaki spandex denilen malzeme, sizin almış olduğunuz 10-20$'lık üründe yeterince kullanılmamış ise, veya hiç yoksa, bir müddet sonra sağdan soldan potluk yapmaya başlayacak ve formunu kaybedecektir. Muhtemelen bir süre sonra kullanmayı bırakacak veya çöpe atacaksınızdır.
- 86% Polyamide(Nylon)
- 14% Elastane(Spandex)
Basit bir ürün alıp 3-4 ay sonra paranızı çöpe atacağınıza, bütçeyi denkleştirip daha iyi ürünler almak gerektiğini düşünüyorum. O yüzden yukarıda saydığım garip sitelerin, ürünlerini tavsiye etmiyorum.
İyi alışverişler dilerim.