Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklette marka olayının fazla abartılması

@I am the Uptown C.

Vallahi kardeşim bu yazıdan sonra değil topa rokete de tutarım kimse kusura bakmasın.Neden mi ?
1. Canyon yorumun güzel,ucuz olmasa kim tercih eder.Bir cannondale değil falan doğru kısmen de olsa katılıyorum bu kısma.Kısmen'den kastım yol bisikleti kategorisi için.Açıkçası bir mtb için düşünürsek Canyon strive serisinden yılın bisikleti çıktığını biliyor musunuz ? Ya da strive serisi bisikletlerinde hiç de ucuz olmadığını ? Ktm ye gelirsek o da aynı hesap,en iyi demiyorum ama iyidir.Yani fiyatına göre alınabilir. Lapierre aucadio 400 e hayran kalmışsın mesela bak bende o bisikleti kullandım 1000 km kadar kendi bisikletimdi.Daha sonra sattım ktm rev 4000 e geçtim arada fark var yani ktm yi yabana atma derim.
2. Colnago gibi bir devi,efsaneyi isimden ibaret düşünme derim heleki c60 gibi bir modeli hiç düşünme bence.Efsaneler isimden ibaret değil,cyclist dergisinin bir sayısında ernesto colnago ile yapılan röportajı da okumanı tavsiye ederim.Efsaneliği sadece isimden ibaret değil aynı zamanda gerçekten yılların eskitemediği bisikletler üretir kendileri ve Ferrari gibi bir markaya imajdır.
3. Specialized'i bisiklet müsvettesi yapmışsın ama geçenler de s works için ferrari lamborgini falan değil bugatti diyordun şaşırdım açıkçası.Ayrıca reklamdan ibaret değil patent konusunda cannondale ile yarışabilecek en büyük firmadır kendisi.Yeterli gelmiyorsa yol bisikletleri yorumuna karşılık sadece yol bisikletleri için yapılmış bir kaç rijitlik testi tablosunu da burada paylaşabilirim.Ayrıca Trek iyi markadır hoş markadır zatn övmüşsün yazında
sitesinde yaptığı en hafif kadronun reklamına bakarsan kıyasladığı iki marka var birisi Cannondale supersix diğeri specialized Tarmac'dır.
4. Cannondale Pro Cycling'in hiç bir esprisi yok ve peloton'da en başarısız takımdır yorumuna yorum bile yapmıyorum biraz yarışları takip etmeni öneriyorum.
5. Yazını yol bisikletlerine göre yazdığını beyan ettiğin için bu konuda çok üstüne gelmeyeceğim sadece yorum yapıyorum Scott'da bana kalırsa kendi içinde dağ bisikletine daha ağırlık vermiş vaziyette. Genel olarak baktığımızda ise diğer markalardan geri kalır bir yanı yok pro peletonda 2 takımın tercihi köklü bir markadır.

Dipnot : 5.madde harici kısımlar yazınızın katılmadığım kısımlarıdır.Katıldığım kısımlar da var.

Scudo
@yyokes Şahsi fikrimi belirttim.Yanlarından geçtim Revelator modelini sürdüm.Size en iyi hangisi geliyorsa, bindiğiniz de iyi geliyorsa onu seversiniz derler.Onu alın derler.Ben KTM'nin Revelator modelini ve Strada modelini beğenmedim.Ona dayanarak konuştum.

@Selami53 S-works için hiç konuşmadım.Bu tarz bir yorum geleceği için fact9r kısmını belirttim.Geçen sene genel klasman'da Cannondale - Garmin en az kazanan takımdı.Öyle bir hale geldiler ki Garmin'den gelen takımdan adam kalmayacak yakında.Şu an Moser ve Uran dışında kim iyi diyebiliriz takımda gerçekten?

Mesele Colnago ve Ferrari ise
Cipollini + Maserati
BMC + Lamborghini
Specialized + Mclaren

@I am the Uptown C.
Valla hocam ben ne zaman bisiklet almaya gitsem, özellikle de Revelator carbon kadroyu kullandıktan sonra, ne Cdale beğeniyorum, ne de Trek... Ama belki birgün bu markaların bir modeli çok hoşuma gider, onu alırım... Neyse zevkler ve renkler diyelim, fazla uzatmayalım..
Saygılar..

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Marka imaj nasıl yaratır cevap ;reklamla Alberto Contador Fransa turunu kazandığında kullandığı S-works ile markaya tam bir prestij kazandırmıştı.Bu sayede markanın değeri reklamla birlikte kat kat arttı.Sonuçta bu markalar sponsor oluyor ancak paradan daha önemli bir şey kazanıyorlardı oda imaj.Evet herkes zanneder ki Contador turu bu bisikletle kazandı hayır Contador turu Contador olduğu için kazandı marka sadece reklamını yaptı değerini arttırdı.Bizlerde birer S-works alıp Alberto gibi olabiliriz gibi bir algı yaratıldı belki de.Günümüzde marka değeri tamamen reklamlarla elde edilen bir şey artık yoksa A bisikleti aynı komponent lerle 30 bin TL iken diğeri neden 20 bin TL .Bu olaylara çok takılmamak lazım sonuçta bisikleti bisiklet yapan biziz ve keyfini çıkarmaya bakalım.

@I am the Uptown C.

s-works için konuşmamışsın specialized için konuşmuşsun
s-works'ü mosso mu üretiyor ?
Bu sene veya geçen seneden önce ki seneleri de takip edip yazsaydın keşke.
Evet bmc,cippolini,specialized gibi örnekler de var.Bu markaların araba sektöründe zirve olduğunu herkes biliyor.Bu markalarda kendilerini zirve markalarla temsil ediyor. Yani o kadar büyük markalar mühendisler bisiklet sektöründeki devleri bulmuş biz bisiklet müsvettesi yapıyoruz,herhalde yıllık satış miktarına göre yapmıyorlardır değil mi bu tercihleri ?

Ayrıca ben yazınızın tamamını okuyarak değerlendirdim ve size ona göre cevap verdim.Eğer sadece cevap verebileceğiniz kısımlara cevap verecekseniz konuşmaya lüzum yok.

@H.Ünal

Armstrong'dan ziyade namini Amerika pazarindaki bariz ustunlugunden aliyor. Trek, Kuzey Amerika'nin en cok satan bisiklet markasi.

@Ertan M.

Kesinlikle katılıyorum. Sagan'ın cannondale'i Contador'un
Nibali'nin s-works'ü
Armstrong'un Trek'i..

@Selami53 Öncekileri seneleri takip etmesem LIQUIGAS diye ayrıca bahsetmezdim.Sizin yazacağınız şeyleri tahmin etmiş gibi önceden cevaplamışım resmen :D S-works'ü Salcano üretiyor.Siz benim dediklerimi gayet anlıyorsunuz.Her şeyi doğrudan yazmak zorunda mıyız? Specialized boş ama Specialized üretmiş olduğu bizzat Specialized'a ait olan Specialized'in ürettiği S-works iyi diye? Böyle demem mi gerekir gerçekten?

@Ertan M. Ben bunu diyorum zaten abi.Specialized'i 3 takım kullansın kazansın aaaa Tarmac ile TdF kazanıldı.Sanki adama TCR vermesen kazanamayacak.Hangi sporcu hangi takım'a geçse, bu bisiklet kullandığım en hızlısı, en iyisi falan filan.Demek istediğim bu zaten.

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
Kişisel yorumum bir markayı benim gözümde yücelten şey içinde bulunmuş olduğu sektöre kazandırdıklarıdır.İş patentlere dayanıyor yani.
Bu benim gözümde böyledir,ama işin aslına bakarsak tabi ki firmalar daha çok algı ve reklam ile rant sağlıyor.

@I am the Uptown C. tamam kardeşim ben objektif şekilde yorum yaptım kendi düşüncemi söyledim olmadı anlaşamıyorsak forumu tartışma yerine çevirmek istemem. Yazarak da hata yaptım belki.Uzun zamandır mesajların gözüme çarpıyordu bir gariplik hissediyordum çoğu mesajında buna da dayanamayıp yazdım kusura bakma.

Lütfen bu linkleri iyi inceleyin arkadaşlar.

Bunlar orta seviye üreticilerin uğraştıkları konular olabilir mi ? >>

(link)

(link)

(link)

@Selami53 Estağfurullah ne kusuru.Genelde bisikletiniz ile ilgili mesaj yazıyordum gözünüze çarpmış olması ilginç olmuş.Yazdığım hiçbir şey kötü niyetli yazılmıyor.

@I am the Uptown C.
Hayır yanlış anlaşılmasın kötü niyet sezmedim zaten.Sadece yanlış bilgiler ve garipsediğim yorumlar diyelim.Neyse konu daha fazla dağılmasın...

Hoffff...

Hele de karbon fiber bisikletlerden bahsediyorsak, uretim yerleri tamamiyla ayni..

Cok da saapmayin o yuzden :)

Ilginizi cekebilecek ve "benim markam seninkini dover"den kurtarabilecek yazilar..

(link)

Yazi soyle basliyor..
Did you know the three cyclists on the 2008 Tour de France podium all used bikes produced in the same factory? Yes, the design and decals might have varied but there was only one manufacturer behind all three riders.

TR: 2008 Fransa turunda podyuma cikan 3 bisikletcinin de ayni fabrikada uretilmis bisikletler kullandigini biliyor muydunuz? Evet tasarimlari ve boyalari farkli olabilir ama uc bisiklet surucusunun de arkasinda tek bir uretici vardi.

Niye boyle oluyor da oyle oluyor'un ve kimi kim uretiyor'un cevabi da asagida:

(link)

Misal:

Giant'in Tayvan fabrikalarindan birisi.. En solda Giant, ortada Bontrager (Trek) jantlar, en sagda da Scott'lar kutulaniyor. Fotografta yok ama Colnago'lar da mevcutmus fabrikada. Fabrika turunun seksi fotograflari icin tiklayiniz: (link)

http://inrng.com/medias/images/giantfactory.png

Oyle iste.. Kirmayin birbirinizi..

Sanırım bu marka fanatizmi de geri zekalı futbol muhabbetlerinde ki takım fanatizmine dönecek ilerleyen yıllarda..

bu yazılar dönerken içime bi kuşku düştü ve kara şahinimin sağını solunu incelerken made in china yazısına denk geldim sevgili bisiklet severler, acımı sizle paylaşmak istedim. ne yapsam acaba 800 zımparayla mı girsem made in china yazısına, tecrübeli olanlardan yardım lütfen

@Tasogare

en 4734... vb tarzında avrupai kalite kontrol stickerları var onlardan iliştirin kıyısına köşesine sorun olmaz o zaman çinde bile üretilde avrupada gözetilip argesi yapılmış oluyor yaaa :okyrm::komik:

@Selami53
teşekkürler, yazıya genede spiral taşlamayla girmek istiyorum içim rahat etmedi, hayır güvenilir italyan markası diye aldım rezalete bak, baya moralim bozuldu

Hatta okuyamam diye atarlananlar, Ingilizce hocu bu diye giderlenenler icin kim kimi uretiyor, suraya birakayim:

Giant: Giant, Colnago (baska kaynaklardakilere gore Trek ve Scott)

ADK Technology: Felt, CSG Grubu (Cannondale, GT, vs), Advanced Sports Grubu (Fuji vb)....

Ideal Bike Corp: Fuji, BMC, Pinnacle (Evans cycles'in markasi)

Fairly Bike: Willier, Felt.

Advanced International Multitech: Bianchi, Look, Decathlon (btwin), Specialized (2012'den sonra Merida'da)

Ureticiler ve OEM'ciler pek renk vermek istemedikleri ve konusmadiklari icin yaziyi yazan arkadas "bu kadar yeter" deyip daha da derine gitmemis..

Bonus: Meraklisina gene ilginc bir yazi..
(link)

Bonus2: Tekmili birden kim necidir isteyenlere amme hizmeti.

(link)

Edit: Beyler emege saygi, + Rep lutfen :p

Geri