İçimden geldi ve soruyorum
Rüyanızda Mosso'lar mı kovaladı hocam
Konuyu üşenmeden okudum ve olayın bazı markaları yüceltip, bazı markaları yermeye gittiğini gördüm. Mosso'ya Ar-ge yapmıyor, internet sitesi kötü, vs deyip de Giant'ı, Specialized'ı, Trek'i öven arkadaşlar hangi kafayı yaşıyor merak ettim. Hatta kafa o kadar uçmuş ki konu 735TCA ile Trek Emonda'yı kıyaslamaya kadar gitmiş. Yahu bir insan da çıkıp bu mosso alanların hiç mi kafası çalışmıyor bu adamlar neden Giant TCR, Specialized Allez, Trek Emonda dururken Mosso alıyor diye kendine soruyor mu? Sormuyor, çünkü sorsa zaten burada bu konu tartışılmaz.
Mosso'yu asla diğer premium segment markalarla karşılaştırmamak gerek, çünkü şirket politikaları çok farklı. Bugün nasıl Rolls Royce ile Mercedes kıyaslanmıyorsa, aynı şekilde bu markaları kıyaslamak da saçmalıktan ötedir. Şu an yapılanın Mclaren, Saleen, Koenigsegg, Pagani var diye BMW'yi, Skoda'yı, VW'yi kötülemekten farkı yoktur. Mosso geliştirdiği teknolojilerden ziyade fiyat politikasıyla sempatimizi kazanmış bir marka. Salcano fiyatında, ama salcano'dan daha başarılı kadrolar üretiyor.
Bu konu hep tartışılmaya devam edecek o yüzden tekrar yazayım. Giant TCR'ye de baktım, Specialized Allez'e de. Scott S40'a da baktım, Merida Reacto'ya da... Sonuç olarak bu işin sürücüde biteceğine kanaat getirip, çoook daha uygun fiyatlı olan Mosso'yu tercih ettim. Giriş seviyesi fiyatlardan konuşursak Mosso'nun kazanan marka olduğu bir gerçek...
Sonuç olarak bizim sıkıntımız marka fanatikliği. Dünyanın başka hiçbir ülkesinden bu kadar marka takıntısı görmedim. Bu arada o bisikletleri rüzgar tüneline girmiş bisikletlerinizle çok aerodinamik bir şekilde giderken yanınızdan BİSAN MTB geçer, moraliniz bozulur o bisikleti yakarsınız. Bisiklet araçtır bu kadar takılmayın...