Bilge kağan
Üye
- Tepki
- 218
- Başlangıç
- 1996—97
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Orta ve üst segment telefonların kameralarında OIS yani optik görüntü sabitleyici özelliği bulunur. Kamera lensinin ufacık bir oynama payı vardır ve bu da sarsıntı engelleyici görevi görür. Gidona telefonu bağladığınızda kamera lensi sürekli titreyeceği için normal işlevini yerine getiremiyor ve kalıcı bir hasara sebep oluyor sanırım. Görmüştüm bu tarz bir sıkıntıyı. Kamerayı açtığınız anda görüntü sürekli titriyordu. Şahsen ben olsam gidonda düşük bütçeli bir telefon kullanırım eğer çok gerekliyse. Ben ihtiyaç duymuyorum o yüzden kullanmıyorum.
Merhabalar,
Telefon tutucusu seçmek için trendyolda gezinirken bir çok motorsiklet sürücüsünün titreşimden ötürü telefon kamerasının zarar gördüğünü okudum. Bisikletlerimizde tabi motor kaynaklı bir titreşim yok. Fakat zemin kaynaklı bir çok darbe alıyoruz. Eş değer değil tabi ki.
Bu durum beni endişelendirdi. Telefon fiyatlarının başını alıp gittiği bu dönemde risk almak istemedim. Daha öncesine telefon tutucusundan kaynaklı telefonunda problem yaşamış olan var mıdır? Veya hali hazırda kullanan kişilerin yorumları nedir ?
Ürün önerisinde bulunursanız da çok sevinirim. Çok sık kullanacağım için şu(link) almayı düşünüyorum .
Teşekkürler.
zaten ne gerek var ki telefonlar artık çok pahalı, riske gerek yok, yol bilgisayarı daha mantıklı.Merhabalar, eğer şoku absorbe edecek herhangi bir sistemi yoksa bu aparatlarla uzun vadede telefonun odaklama sistemini veya optik sabitleme mekanizmasını (varsa) bozmanız muhtemel.
Uzun süre iki telefonumuda kullandım. Oıs var telefonda kullanırkende aklkma gelirdi bu kadar titreşim acaba zarar verir mi diye ama sorun yaşamadım. Şuanki telefonumu nadiren kullanıyorum gıdona sabıtleyıp.Merhaba, alttaki telefon tutucudan aldım. Fakat sonradan öğrendiğim, gidona bağlanan tutucular, yaşanan sarsıntılarda telefon kameralarına zarar veriyormuş. Kamera içinde yer alan OIS gibi sabitleme yaylarının zamanla bozulmasına neden olup, dalgalı görüntü çekimine sebebiyet veriyormuş.
(link)
Alttaki videoda telefona verdiği zarar motor için söylenmiş. Fakat bisiklette de geçerli midir acaba?
(link)Merhaba, alttaki telefon tutucudan aldım. Fakat sonradan öğrendiğim, gidona bağlanan tutucular, yaşanan sarsıntılarda telefon kameralarına zarar veriyormuş. Kamera içinde yer alan OIS gibi sabitleme yaylarının zamanla bozulmasına neden olup, dalgalı görüntü çekimine sebebiyet veriyormuş.
(link)
Alttaki videoda telefona verdiği zarar motor için söylenmiş. Fakat bisiklette de geçerli midir acaba?