Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten düşerken (uçarken) yapmanız ve yapmamanız gerekenler

En son ne zaman "uçtunuz?"

• Bugün!!!

• Bu hafta!!

• Bu ay!

• Geçen yıl, özledim :(

• Ben düşmem, siz düşün :)

• Toplam katılım
    321
Sabah kahvaltı ederken yazı dikkatimi çekti ve okudum. Hazırlanıp yola çıktım. Kahvaltı ederkende aklıma geldi. Şimdiye kadar düşmedim fakat asla düşmem gibi bir kanıda da değildim. Aşırı dikkat ve tedbirli kullanıyorum bisikleti. Neyse çıktım yola her gün hem iniş hem çıkış yaptığım yıkıkkemer yokuşundaydım. İşe giderken hızlı olmak için buradan yüksek hızda inerim. Araçların arasından geçerken kendimi sol şeride attım. Bir anda karşıdan araç geldiğini gördüm ve frenledim. O anda yerin ıslak olduğunu farketmem bir oldu. Neticede çok güzel drift yaptım(fixed kullananlar bilir skid tekniği). Düşmememi tamamen refleks ve soğukkanlılıkla birlikte tecrübeye bağladım. Düşsem şuanda büyük ihtimalle yaşamıyordum. Yaşadığım adrenalin duygusu mükemmel bir duyguydu. Siz siz olun yokuşta hızlı gitmeyin. En azından zeminin ıslak olmadığından emin olmayı deneyin. :)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
Hep 'spd kazalarda tehlikeli değildir, hatta çeşitli sebeplerle daha bile güvenlidir düşüş esnasında' gibi şeyler okurduk ama bu yazı tersini ima ediyor o_O

• Beğen
Daha nasip olmadı bakalım .bir defa yolu sormak için kopru altını girmeden durmustum .iyiki durmusum kopru altında en az 5 metre uzunluğunda mazgallarda iki teker kalinligindaydi . Birde su spdler için çözüm bulunsa düğme tuş vs yada ağırlık sensörlü( biraz fantastik )

• Beğen
@VolkanÖzcan spd, kaza aninda kesinlikle dezavantaj. Hicbir zaman avantaj saglamadi.
En basit ornekle, birkeresinde 5 10 metre onumde seyreden taksi cok ani bir fren yapmisti. Frenlerimin ikisine de kontrollu bir sekilde abandim, ama yetersizdi. Taksi ile kaldirim arasindaki 1 metrelik yere dogru yoneldim, yani taksinin sagina girdim, arkasindan carpmamak icin. Bu kez de o bolgedeki asfalt cok kotuydu hatta asfalt bile degildi. Kontrolu acayip kaybettim, ozellikle arka teker feci kaydi, on teker de biraz kaydi. Ve dusmedim. Mucize gibi biseydi. Cunku ayagimda spd yoktu ve bisikletin kontrolunu kaybettigimde ayaklaklarimi o an anki refleksle yanlara dogru acarak dengeyi sagladim. Son ana kadar inat ettim dusmemek icin ve dusmedim de :D ama ayagimda spd olsaydi, kesinlikle yan yatardim

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Dusmenin, siyriklarin acisindan daha cok acitti spd ile dusmeyi okuyamamak :'(

Henüz hiç düşmedim ama her sürüşte bu ihtimal aklımın bir köşesinde oluyor ne yazık ki.

Valla daha dün caddebostan sahilyolunda yayanın sagina soluna bakmadan aniden yola atladı ve çarpmayım diye frenlerin ikisine birden asıldım. Maalesef ayağımda kayışlı kalpiye pedal olduğu için ayaklarımı yana açamadığımdan bisiklet sağa devrildi ve ben sol iç kolumun üzerine elim avuçiçi gelecek sekilde düştüm. Düşmenin etkisi ve şiddetiyle çıt diye bir ses geldi ve biceps kaslarımda bir sıcaklık hissettim. Yayaya kızdım bagirdim. Neden sagina soluna bakmadan bisiklet yoluna giriyorsun fln dedim? Kendisi farkinda degildim sizi gorunce ne yapacagimi sasirdim fln dedi. Ben de ofleye pufleye kolumda bir problem olmamasi tanriya yalvariyordum. Tek kolla suadiye eve surus yaparak geldim. Sonra hastaneye gittim ve cekilen film sonucu sol dirsek radiusta ufak bir catlak oldugu soylendi. Kolum askiya alindi ve 2 hafta boyle kalacak. Zannedersem en az 1 ay bisiklet yuzu goremeyecegim. Spd pedala gecmeyi dusunuyordum ve bisikletciler uyariyordu dusersin bir yerini kirarsin fln diye. Bundan sonra kalapiye pedalin kayislarini cikaricagim. Spd'ye herhalde biraz surus tecrubesi kazaninca ve uzun yol yapacaksam gecerim. Neyse hafta sonlari bisiklet yollarindaki suruslerinizde dikkatli olun. Herkese selamlar...

Yokuş ıslak zeminde ön fren yaparak düştüm yer metal demir tarzı birşeydi kafada kask yok boksorler gibi ( boks yaptım 8 ay) direk gard alıp kafamı korudum sağ kolum sürtündüğü için sürtünme etkisiyle deri yandı 1 hafta izi kaldı eczanede pansuman yapıldı 3. Gittiğim için ustunu kapattılar sadece ilk gün giderseniz iğne yapıyorlar .

2 ay önce tarladan yola takla atarak dehşet-ül vahşet bir iniş yapmıştım.

@Serkan Mıstınoğlu

benim aklıma takılan 2. nolu düşüş, gözünüzde canlandırabildiniz mi bilmiyorum ama bununla ilgili çok iyi bi video vardı tdf'den, bulabilirsem ekliicem* yalnız bence bu spd olsun veya olmasın, daha nadiren yaşanan bi düşme biçimi, bence bu düşmenin en ilginç noktası, rastgele düşmeler dışında, viraj tekniği iyi olan, pro bisikletçilerin daha çok karşılaştığı düşme şeklidir, yani siz viraja doğru teknikle girdiniz ama arka tekeriniz kaymaya başladı, bir anlık boşluk la bisiklet sağa ve yere yaklaşırken, siz sola hafifçe bisikletin ağırlık merkezini geçmeye başlarsınız, ve arka lastik çekiş kontrolü sağladığı anda, kelimenin tam anlamıyla uçarsınız :)
*şimdilik bunla idare edin

3.tip düşme, virajın içine doğru olan düşme (low side diye adlandırılır, 2.si high side) neden düştüğü hakkında fikirlerinizi alalım lütfen :)

**1. ve 4. tip düşmeler için deneyimli arkadaşlar video çekip ekleyebilirmi lütfen:D

En kötü düşüşüm bina bahçesinden yola çıkmak için rampadan çıkarken birden zincir attı panikle frenleri sıktım ve refleks düşmemek için sağ ayağımı yere koydum yada öyle sandım orası boştu ve yüksekten önce ben sonra bisiklet benim üstüme düştü milleti kavga etmediğime inandırmak zor olmuştu. çenemde, göğsüm morluklar felan . Yani Bir tarafı uçurum gibi yokuşta kenardan sürmeyin :)

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Ben düşmeyi beceremedim bi türlü :D en fazla yaklastigim hizlica mazgala girdigimde takla atarim dedim biraktim kendimi gogsum gidona carpti yine atamadim :D :D

ilk videoyu izledim de çok komik kazalar bence ,azıcık dikkat etseler nolur

böyle de birşey denmiş, tartılabilir ama doğru yapıldığında biçok yerde işe yarayacaktır, daha sonra geliştirip düşüş daha da yumuşatılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Hegera
Arkadaşlar merhaba.

Bisikleti alalı 1 hafta olmadı. Ne zaman düşücem derken bugün ilk kez düştüm. Bisikletim yarış bisikleti. Tabi yeni olduğu için çok üzüldüm. Bisiklete sizce bir şey olmuş mudur? Binerken tedirgin olmak istemiyorum.
Görüşlerini açıklayan arkadaşlar için şimdiden teşekkürler.

Bisikletle beraber uçan nadir kişilerdenim :bsmagryr: (2.5-3 metre arası)
IMG-20170325-WA0002.jpg

2 defa lastik kaymasından içe uçtum.

Son uçuşunu emanet bisikletle başkalarından ve maşanın havasının bana uygun olmayışından dolayı gidon üstünden yaptım. 20 gün falan olmuş :ssrtcbya:
DSC_1904.JPG

@edemirdag
Geçmiş olsun. Detay ya da fotoğraf verirseniz bakalım.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Esimin sozu geldi aklima. "Sen hala dusuyor musun" demisti. Iki teker la bu :koptum: Aslinda dogru artik dusmuyorum. Ver elini gokyuzu diye ucusa geciyorum. Cok kaza gecirdim boyle ucarak :D Ama yakin zamanlarda gelmedi basima. Herhalde, galuba, sanursam :rolleyes::koptum: Yok yok. En azindan son bir haftadir ucmadim :cool:

Ben kendim uçamayınca, araçla çarparak yardım ettiler. Uçarken "neden yahu" diye düşünüyordum.

Dosyalar

• IMG_5820.JPG
    IMG_5820.JPG
    82,4 KB · Okunma: 75
bir kaç defa düştüm-uctum uçarken pek düşünemiyorum yerden kalkarken konu değerlendirmesi yapıyorum bakalım zamanla havadayken de değerlendirme yapıp düşüş hazırlığı yaparız inşallah

@zagnos emin olun bir zaman sonra aliskanlik haline geliyor ve saniyenin binde biri gibi surelerde ne cumleler geciriyorsunuz kafanizdan :D

• Beğen
Tepkiler: zagnos
Geri