Eylul ayinda haftasonu ogleden sonra tek basima suruse ciktim cok kullanilan bir cember seklinde 70 km'lik rotada. Rotanin cesitli yerlerinden katilim var. Yolda 2-3 kisi beraber surmeye basladik, daha sonra gruba katilanlar ayrilanlar oldu. 40 km kadar 7-8 kisi 35-36 km civari guzel bir tempoda goturduk. Eve dogru ayrildim rotadan ama surus temposu yuksekti diye salmayayim dedim tek basima, 30'dan asagi dusmeden gitmeye calisiyorum. Nefes nefese kaliyorum arada kafam one dusuyor. Yol da iki tarafi bisikletler icin ayrilmis, sonrasinda araba park yerleri var ama evler cok seyrek. Nasil olsa bisiklet yolundayim diye eller dropbar'da ama parmaklarim da frende.
Parketmis bir minibus vardi, 18-19 yaslarinda bir eleman elinde buyuk bir canta ile yola bakmadan hizlica minibusun arkasindan yola firladi sag tarafimdan, aramizda 10-15 metre var herhalde. Frenleri siktim ama kaymaya basladi bisikletin arkasi acemilik yaptim, cocuk son anda farketti durmaya/geri gitmeye calisti, sanirim cocuga degil cantaya takilip dengemi kaybettim.
Havada uctugumu hatirliyorum, dedim simdi kafayi vurucam yere ona hazirlanmaya calistim derken sag omzumun uzerine dustum. Bir iki kez yuvarlanirken kafami vurdum herhalde yere, kask epey aldi darbeyi pek bir sey hissetmedim . Bir kac saniye hareketsiz kaldim. Cocuk geldi hemen "iyi misin" dedi "hic bir fikrim yok" diye cevapladim. Arkadan gelen arabalar durdu, yasli bir adam basladi cocugu fircalamaya cok iyi dutch da konusamiyorum adama iyi oldugumu anlatmaya calisiyorum.
Ayaga kalktim, kolumu bacagimi sagimi solumu yokluyorum. Agri sizi yok, dedim verilmis sadakamiz varmis. Bisikleti kaldirdim, sag fren kolu biraz ice dogru donmus. Bisiklet de ben de iyiyim devam edeyim dedim. O adrenalin ile tempoyu da dusurmeden eve dondum. Dusa girdim omuzda agri hissetmeye basladim yavas yavas. Ciktim agri artti iyice, dedim kesin bi pislik var. Buz koydum hemen, sabahi zor ettim. Doktor hastaneye sevk etti, rontgen sonucu koprucuk kemiginde kirik/catlak olmadigi ortaya cikti. Doktor da yapacak bir sey yok, agri kesici al agrin cok artarsa organik yollara basvurmaktan cekinme dedi sakayla karisik gonderdi.
3 hafta cektim o agriyi, dogru duzgun uyutmadi ama kirilmadigina da cok sukrettim. Tekrar bisiklete binmeye baslayinca zaten kis geldi, yollar islak, ruzgar pis diye tiris tiris gittim bir kac ay. Kazandan bisiklet yolundan sonra parketmis arabalar varsa gidonu yukaridan kavrayarak surmeye basladim. Hanima da "kaza yaptim, disk fren yok ya o yuzden" diyerek bisikleti yeniledim. Bu sefer kizmadi evin rizkini bisiklete yatiriyorum diye.