Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletten soğumaya başlıyorum (kişisel sitem ve dertleşme içerir)

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Arkadaşlar Merhaba,

İlk olarak, bu yazımda bisiklete başladığımdan beri yaşadığım olumlu ve olumsuz şeylerden bahsedeceğim. Öncelikle, olumsuzluklardan ve sonra da olumlu şeylerden bahsedeceğim.

Yaklaşık 2 yıldır yol bisikleti ile ilgileniyorum. Lakin bu hobiye başladığımdan beri gittikçe bağımlı hale gelmeye başladım. Kazancımın büyük bir çoğunluğunu bisikleti yükseltmeye yatırıyorum. Çünkü bir yerden sonra bisiklet beni kesmemeye başlıyor ve giyimi-aksesuarı da cabası...Ayrıca, habire sakatlıklar yaşamaya ve yan masraflar(doktor, ilaç vb.) ortaya çıkmaya başladı. Mesela sağ diz kıkırdağında problem yaşıyorum, kilitli pedaldan sağ el bileğimi kırdım. Bisiklet yoluna yayanın girmesi nedeniyle sol dirseğim çatladı. Son olarak da sol bacak arka dış yan bağlarda problem yaşıyorum. Bunların hepsi yol bisikletine geçtikten 2 sene içerisinde başıma geldi. Daha öncesinde 20 yıldır bisiklet sürmüyordum. Haftada 100-150 (bazen 200 km) km yol yapıyorum. Ayrıca, Bikefit falan tüm ayarları da yaptırdım. Ama hala problemsiz ve keyifli bir sürüş gerçekleştiremiyorum. Bunlara ek olarak, bütün bu yatırımlarıma, antrenmanlara ve sakatlıklara rağmen hala istediğim seviyeye gelemedim. Yani 40-50 kmlık bir düz yolu en iyi 23 ortalama ile gidebiliyorum ve gruplarla yaptığım sürüşlerde hep geride kalıyor ve kopmalar yaşıyorum. (Sakatlıklardan dolayı gerekli kuvveti pedala uygulayamıyorum). Tüm bu olumsuzluklara ek olarak, İstanbul gibi bir metropolde, bisiklet sürmenin (özellikle yol bisikleti sürmenin) dezavantajları da cabası. Yaya bisiklet yoluna girsin mi beğenirsin, köpek saldırmasını mı? Yoksa bisiklet yoluna parketmiş arabalar mı? Ya da trafikte araçların emniyet şeridinde bile sizi taciz etmesi mi? Bir de tabi ki yolların bozuk olması ve mazgalların yola dik döşenmesinden mi?

Diğer yandan, olumlu yönlerine gelirsek; daha fit bir vücuda sahip oldum, metabolizmam hızlandı. Pedala bastıkça mutlu oluyorum. Yani psikolojik olarak bisiklet beni rahatlatıyor, üzüntülerimi ve sıkıntılarımı unutturuyor. Ayrıca, bisiklet sayesinde mükemmel insanlar tanıdım. Hayata çok farklı bakan insanlarla tanıştım ve o insanların benim hayatıma dokunduğunu hissediyorum.

Son olarak, özellikle yol bisikleti için konuşursak, her şeyin ucunun maddiyata dokunduğunu gördüm. Bu durum ve ilk paragrafta bahsettiğim olumsuzluklar bana zarar vermeye ve gelgitler yaşamama neden oluyor. Acaba bisiklet sporunu bırakmalı mıyım? Benimle aynı gelgitleri ve sorgulamaları yaşayan forumdaşlar varsa önerilerini ve görüşlerini bekliyorum.

Herkese selamlar

Scudo
Bisiklete binmek çok zor bir iş..Türkiye'de bisiklete binmek daha da zor..Türkiye'de yol bisikletine binmek,daha da zor..:p
Herşeye rağmen bisiklete binmek eğer size zevk veriyorsa,bisikletten isteseniz de vazgeçemezsiniz..
-Biraz ara verebilirsiniz..
-Para harcamanızı kısabilirsiniz..
-Farklı yollarda bisiklet kullanmaya çalışabilirsiniz..

Çanakkaleye gelin. :) Şehitliğin yolları gayet güzel ve hafta içi pek araba geçmiyor. Çanakkale içinde de sözde bisiklet yolları var. Sadece boya.

Flat bar denediniz mi. Bende seri olmak istiyordum ama. Dropbara hep bi uzağım Şehir içinde olduğum için.

Hocam bence şehir bisikletine geçiş yapabilirsiniz. Unutmayın en iyi bisiklet sizin kendi bisikletinizdir. Gereksiz masraf yapmayın. ama sağlık sorunları ciddi meseleler. bir müddet ara vermeniz daha isabetli olur kanaatindeyim

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
Ben de sıkıldım açıkçası araba veya motor istiyorum

@tekin17 Hocam öyle de. Valla iş güç burda yoksa 1 dk durmam İstanbul'da. Ama orası da çok rüzgarlıymış...

@vatan araba ve motor sevmiyorum. Çok masraflı ve doğayı kirletiyor. Ben yeri geldi mi işe bile bisikletle gidiyorum hem spor yapmış oluyorum...

Benim okul uzak ya gidemiyorum bisikletle

@btaskazan

Doğru dürüst burada sürmeye başladığım için rüzgarsız havayı pek bilmiyorum. Alıştık diyelim. Bugün rüzgar çook az. Tadı başka oluyormuş rüzgarsız havanın.

Harcamalar konusunda haklısınız. Orta seviye bir ekipman ve donanıma ulaşma durumunda siz kendinizi geliştirmedikçe asla bisiklete bir daha yatırım yapmayın. Mevcut (orta) bir donanımla saatte 30 km (varsayım) ortalamaya kadar çıkabilirsiniz.Ekstra üst malzemeler sizi daha performanslı yapmaz.
Sağlık sorunları konusunda sabırlı olun, bu süreçte bireysel antreman yapın. Psikoloji ve moraliniz yerinde olsun. Belli hafif bir antreman programı ile kendinize şanş verin. Düzenli olarak sürdüğünüz, beslenme ve uykunuza dikkat ettikçe ilerlediğinizi göreceksiniz. Kolay gelsin. Yol bisikletinden de vazgeçmeyin.

@yorgun bekçi valla şehir bisikleti de düşündüm de yol bisikletinden sonra beni kesmez diye düşünüyorum. Yol bisikletinin akıcılığı ve seriliği hiçbir bisiklette yoktur diye tahmin ediyorum. Ara verdim fakat bir değişiklik olmadı. Tekrar başlayınca tekrar aynı sıkıntılar...

Gönül verdiyseniz hem maddi hem manevi yatırım her şeyde gerekiyor ama bence tüketim toplumu olmamızdan da kaynaklanıyor şikayetleriniz. Mesela ne alıyorsak hep sıfır tertemiz olmak zorunda, işte bir tane yetmiyor ikincisini üçüncüsünü de almak istiyoruz ki ekonomi dönsün. Bu kadar ürün satılmayacaksa niye üretiliyor ki? Bunu en çok elektronikte akıllı telefonlarda falan görüyoruz bir şeyin yenisi çıkınca hemen almamız gerekiyormuş gibi bir hissiyatımız oluyor.

Çözüm önerisi olarak bence kendinize bir bütçe ayırın. Her ay bisiklete yapabileceğiniz harcamanın bir üst limiti olsun, bir şey istiyorsunuz ve o limiti aşıyorsa o ay hiçbir şey almayarak ertesi ayın kotasıyla birleştirerek alın mesela. Ya da kendinize sorun, bu acil bir ihtiyaç mı yoksa keyfi mi? Acilse ve bütçenizi aşıyorsa etrafınızda uzun süredir kullanmadığınız, işinize yaramayan bir şeyler vardır satacak. Hem başka birisinin sıfırını alarak bütçesini zorlamasını önlersiniz, hem de kendi bütçenize bir katkısı olur. Bu konuya ben de kafamı taktım, elimden geleni yapmaya çalışıyorum :D

hocam bence bir süre ara verin
sizde tüketim hastalığı belli bu yüzden mutlu olamıyorsunuz
türkiye de bisiklet sürmek zor ama bırakmayı düşünmedim hiç
birkaç kişi birleşip bir tur yapınca bir iki bir şeyler yiyince yani beraber bir şeyler yapınca mutlu olabiliyorum
altımda lüks bir bisiklet yok,lüks aksesuarlarım yok sizde bu sorun olmuş aslında siz satın aldıgınız şeylerle mutlu oluyorsunuz sizi bisiklet mutlu etmiyor anlaşılan

Bence birakmayin, ara verin ve ya turlari seyreklestirin.

• Beğen
Tepkiler: Mrmath
@engin kızılcan hocam yorum ve önerileriniz için teşekkür ederim. Gerçekten her ay bu son diyorum. Lakin asla son olmuyor. Ya bir kaza oluyor, akor bozuluyor. Ya da tayt eldiven eskiyor. Yenisini alıyorsun. Ya da daha iyi lastik veya jant seti istiyorsun geliştikçe. Daha iyi olmak için. Maalesef sonu gelmiyor. Bir yerde durmak lazım tabii. Ya da almışken 1 kere para verip kaliteli alıp sonrasında cefa çekmemek olabilir çözüm. Bilemiyorum...

bence yeterince antereman yapmadınıgz için geride kalıyorsunuz tabi yol gruplarında performans ve hız ön planda oldugundan geride kalmanız gayet normal
şehir-dağ gruplarında performans-hız kaygısı olmuyor beraber gezme oluyor amaç
bence siz yol grubundan ayrılın ya da kimlerle takılıyorsanız onlardan ayrılın bence yol bisikletini satın şehir-hybrid e geçin

@Desert Fox önerileriniz için teşekkürler. Lakin yol bisikletinin atikliği ve akılıcılığı ve de hafifliği başka bisikletlerde yok. Denedim ama kesmedi. Tüketim toplumu meselesine gelince, haklısınız maalesef kapitalist sistem bize bunu dayatıyor. İnsanları zaaflarından ve hobilerinden vuruyor. Habire daha iyisini istiyor insan

@btaskazan

Kaza olur akor bozulur da o akoru kendin yapmayı öğren kendin yap mesela, tayt eldiven de eskisin nolcak, devasa delikler veya yırtılmalar olmadığı sürece (ki bir kısmı tamir edilebiliyor) o kadar elzem olmayabilir. Elbette sonu gelmiyor, o yüzden bir limit koymak lazım. O yüzden dedim, ne kadar gerekli bu diye sormamız lazım kendimize. Akor etmek için akor aleti lazım diyeceksiniz, her şeyi satın almaya gerek yok ki, ödünç alıp da işin bitince geri verebileceğin birisi illa vardır. Veya ikinci el :)

Geri