Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bitcoin kadar geleceği parlak olan altcoinler

Binance, Okex, Huobi gibi gelişmiş borsalar varken ne işimiz olur yerli borsalarda.
Yerli borsa pişmanlıktır
Tabiki Yatırım tavsiyesi değildir

Kesinlikle haklısınız , daha hala kripto paralara hayali para gözüyle bakan ne olduğunu bile anlayamamış sığır çobanları kripto piyasası hakkında kötü ve olumsuz bir haber çıktığında ' ben size demiştim gençleeeaarrr ' tarzında konuya yorum yazmak için pusuda bekliyor :) herhangi bir borsanın batması veya herhangi bir dolandırıcılık haberi komple kripto para sistemine mal edilemez , türk lirası veya dolar ile de dolandırıcılık hırsızlık vs yapılıyor , para kullanmayı bırakalım o zaman.

Scudo
herhangi bir borsanın batması veya herhangi bir dolandırıcılık haberi komple kripto para sistemine mal edilemez , türk lirası veya dolar ile de dolandırıcılık hırsızlık vs yapılıyor , para kullanmayı bırakalım o zaman.

Yerden göğe haklısınız .Burada olay ; halkın para hırsıyla , bilinçsizce çok basit şeylere dikkat etmeyerek parasını kaptırması .

Şimdi ben bitcoin alacak olsam ne yaparım ? İlk başta neye bakarım ? Hangi borsalarda işlem yapılacağına , alırken satarken hangi parametrelere dikkat edeceğime ve güvenilirliğine.

Şimdi thodex'e girdim. İletişim bilgilerini google haritalara yazdım. Bir baktım apartman dairesi çıktı karşıma. Bundan sonra hala para yatırıyorsam zaten o paranın benden akıllı birinin elinde olması daha hayırlı olacaktır benim için.

Çok basit iki tıkla , hiç anlamadığım , bilgi sahibi olmadığım bir ortamda bile dolandırılmaktan kurtuldum.

Bu aç gözlülük ve yattığı yerden para kazanma hırsı ile bu işlere adım atanlar her zaman dolandırılır.

Tayfun Demir i duymayan kalmadı herhalde. Adamın Tescilli ve Azıli dolandirici olduğu ayyuka çıktiği halde. Hapse girmesine rağmen Youtube kanalini kendini avukat diye tanitan aslinda Almanyada adliyede ayak işleri yapan abisine devredip halen 400 bin abone tarafindan takip edildiği. Binlerce hayrani olduğu bugün hapisten çıksa tarikat bile kurabilcek taraftari olduğunu gördukten sonra. Bu insanlara herşey mubah.

(link)

Güya çevreci olan bisikletçilerin forumunda bile dünyanın gelmiş geçmiş en verimsiz, doğaya en büyük zararı veren Ponzi + kült kombinasyonunun bu kadar kabullenilmiş olmasına diyecek bir şey yok...

Kesinlikle haklısınız , daha hala kripto paralara hayali para gözüyle bakan ne olduğunu bile anlayamamış sığır çobanları kripto piyasası hakkında kötü ve olumsuz bir haber çıktığında ' ben size demiştim gençleeeaarrr ' tarzında konuya yorum yazmak için pusuda bekliyor :) herhangi bir borsanın batması veya herhangi bir dolandırıcılık haberi komple kripto para sistemine mal edilemez , türk lirası veya dolar ile de dolandırıcılık hırsızlık vs yapılıyor , para kullanmayı bırakalım o zaman.
Çiftlikbank Tosuncuk olayında ineklerin ne kadar suçu varsa Thodex olayında da kripto paraların o kadar suçu var.
Ben hem kriptoparaların geleceğin teknolojisine olduğuna inanıyorum hem de bunları yatırım aracı olarak görüyorum.
Dolar, altın, gümüş, borsa ne kadar babamın oğlu değilse; kripto paralar da o kadar babamın oğlu değil.Sadece sepetimin birer parçası.

Binance, Gate. İo, Huobi, Okex gibi borsalarda çok fazla çeşit altcoin varken Türk borsalarında inanılmaz az sayıda altcoin vardır. Türk borsalarında altcoinlerin yüzde 95i demirbaş altcoinlerden olduğundan çok çok iyi fiyatlanmaz. Geçmişten gelen tüm direnç destek noktalarında zırt pırt takılırlar. Türk borsaları yoğunluk olduğunda far görmüş tavşan gibi kilitlenir kalır;istediğinizde alıp satamayabilirsiniz. Tahtalarında hacim olmadığından alış satışı zordur,çok orantısız fiyatlanmalar oluşabilir.
Olası dolandırıcılık, güvenlik olaylarını saymıyorum bile.
Ben Türk borsalarını Tether/TL arbitrajından faydalanmak ve Binance borsasında tether gönderirken kullanıyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.

xvg sayesinde hala kardayım ama çok geri çekildi. 1 dolar hedefini hala bekliyorum.

Lafların arasına arbitraj, açığa satmak, longlamak, zartingen zurtingen gibi kelimeleri katmadan olabildigince sade, ayşe teyzelerin de anlayabileceği bir dilden giriş yapmak istiyorum. Bu kriptolara 3. dünyacıların ilgisi neden bu kadar büyük. Bakıyorsun Türkiyeden alımlara, avrupada birinci dünyada dördüncü. Yani altyapısı ve üretimi tamamiyle batı kaynaklı bir sisteme batılı nedense bizim kadar meraklı değil. Ben bunu anlamlandıramıyorum. Oysaki bu kripto piyasası bana las vegas ı anımsatıyor. Yani bir çeşit kumar. Ortada sadece sifreli bir sanal durum var ve sen bunu alıyorsun. Peki bu aldıgın bir değisim aracımı. Araya doları koymadıktan sonra değil. Sadece dijital ortamda saklanan şifreler. Yarın bir gün ankıl sem bununla terör finanse ediliyo beyler derse ne olacak belli değil. Yani batı insanı neden bizim kadar meraklı değil mal mı ki onlar veya aptal mı bir akıllı bizlermiyiz. Ha birde ahlakcılıgın müthiş prim kastığı ülkelerde bu kumarımsı kriptoya ilgi büyük nedense artık.
Bir ikinci durum şu. Yavvvvvv siz bilmezsiniz, cahiller anlamaz koyin piyasasında bir sürü altkoyin var mesela ben kerizkoyine paramı bastım. Peki bir altı ay sonra bu koyinlerin sayısının yüzbinleri bulmayacağını kim garanti eder. Yani birileri bu piyasaya para yatırdıgı ölçüde gelir getirecektir yani tipik bir titan zinciri. Zincir kopunca artık titan titana.
Birde hacmi 2 trilyon dolara yaklasmıs bir piyasadan büyük oyun kurucuların, devlet ve uluslararası örgütlerin ilgisi alakası haberi yoktur biz bize takılıyoruz demek nasıl bir safdilliktir onu da anlamıyorum.

Lafların arasına arbitraj, açığa satmak, longlamak, zartingen zurtingen gibi kelimeleri katmadan olabildigince sade, ayşe teyzelerin de anlayabileceği bir dilden giriş yapmak istiyorum. Bu kriptolara 3. dünyacıların ilgisi neden bu kadar büyük. Bakıyorsun Türkiyeden alımlara, avrupada birinci dünyada dördüncü. Yani altyapısı ve üretimi tamamiyle batı kaynaklı bir sisteme batılı nedense bizim kadar meraklı değil. Ben bunu anlamlandıramıyorum. Oysaki bu kripto piyasası bana las vegas ı anımsatıyor. Yani bir çeşit kumar. Ortada sadece sifreli bir sanal durum var ve sen bunu alıyorsun. Peki bu aldıgın bir değisim aracımı. Araya doları koymadıktan sonra değil. Sadece dijital ortamda saklanan şifreler. Yarın bir gün ankıl sem bununla terör finanse ediliyo beyler derse ne olacak belli değil. Yani batı insanı neden bizim kadar meraklı değil mal mı ki onlar veya aptal mı bir akıllı bizlermiyiz. Ha birde ahlakcılıgın müthiş prim kastığı ülkelerde bu kumarımsı kriptoya ilgi büyük nedense artık.
Bir ikinci durum şu. Yavvvvvv siz bilmezsiniz, cahiller anlamaz koyin piyasasında bir sürü altkoyin var mesela ben kerizkoyine paramı bastım. Peki bir altı ay sonra bu koyinlerin sayısının yüzbinleri bulmayacağını kim garanti eder. Yani birileri bu piyasaya para yatırdıgı ölçüde gelir getirecektir yani tipik bir titan zinciri. Zincir kopunca artık titan titana.
Birde hacmi 2 trilyon dolara yaklasmıs bir piyasadan büyük oyun kurucuların, devlet ve uluslararası örgütlerin ilgisi alakası haberi yoktur biz bize takılıyoruz demek nasıl bir safdilliktir onu da anlamıyorum.
Avrupalılar aptal biz akıllıyız ya! kolay yoldan para kazanacağız ya! hesapta çakalız ya! Bu ortalığı tokatlayan coinci arkadaş gibiler için ülkemiz cennet.Aklıma yıllar önce offshore muhabbeti yüzünden yurtbank önünde kendini yakan eleman geldi nedense. Not:dünkü Yılmaz Özdil yazısı herşeyi özetliyor aslında.

Değer ve fiyat nedir? Farkları nelerdir? Değer nasıl oluşur ve aşınır? Fiyat nasıl artar ve azalır? Yatırım nedir? Yatırım ve kumar arasındaki fark nerede başlar? Yatırımcı ile küçük yatırımcı arasındaki fark nedir? Nasıl hareket eder ve nasıl sonuç alırlar? Bunlar üzerine iyice düşünmeden kripto paralara yatırım yapmak bana pek anlamlı gelmiyor. Ancak tabi herkesin kendi kararıdır.

Sadece diyeceğim o ki, ben ne zaman böyle kısa sürede büyük fiyat hareketleri görsem aklıma bir kaç yüzyıl önceki lale soğanları gelir. Buradaki olayın ondan farkı var mı diye düşünürüm. Belki farklıdır, ancak henüz yeterince ikna olamadım.

Yıllarını ekonomi bilimine adamış olan Hakan Topkurulu bu günkü yazısında kripto paraların ne olup ne olmadığını ayrıntılı olarak yazmış.
Özetle kripto para çöptür.

(link)

Araştıran görür şu an tamamen şahsi görüşlerimiz neticesinde miva için güzel günler göreceğimize inanıyoruz.

Emek en yüce değerdir.Alınteri ile kazanç kutsaldır.Bizim toplumumuzda emek,çalışmak ucuz değer görmekte olup,köşe dönücülük ve kolay kazanç prim görmektedir.Tamahkar bir toplum yaratılıp,insanlar kandırılmaktadır.Bitcoinler,geleceğin ödeme aracı olacaktır,köşe dönme amacı değil!

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
(link)

Güya çevreci olan bisikletçilerin forumunda bile dünyanın gelmiş geçmiş en verimsiz, doğaya en büyük zararı veren Ponzi + kült kombinasyonunun bu kadar kabullenilmiş olmasına diyecek bir şey yok...

Bunun yanına bankaların koca binalarının yapılırken harcanan enerjiyi, günlük çalışmaları sırasında harcadıkları enerjiyi, evden işe - işten eve giderken harcadıkları enerjiyi koyarsanız bitcoine harcanan enerji gülünç kalır.

(link)

Zaten insanların kolay para kazanmak uğruna atladığı en büyük nokta burası bunu çevremdeki bir çok kişiye anlattığımda aldığım tepki zaten böyle insanlara bir şey anlatmam gerektiğini yeniden bana hatırlattı. Geçenlerde videonun birinde bahsediyordu bu oranlarda elektrik tüketimi devam ettikçe 5 yıl içinde küresel çapta 2 derece sıcaklık artışından bahsediliyordu. Ayrıca 1 ayda dünyada kripto para uğruna harcanan elektrik ile İrlanda'nın 1 yıllık enerji tüketimine eşit olduğu söylüyordu. Bu anlatacağım diğer ülkelerin bunu yapmasını haklı çıkarmaz ama bizim gibi neredeyse enerjinin büyük çoğunluğu ithal edip, kalanını da çevreye yan etkisi olacak şekilde üreten bir ülkede bu kadar elektrik sarfiyatını kimsenin umursamaması, kaldı ki bu forumda ve bisiklet camiasında araçların karbon salınımından şikayet edip buna katkı sağlamakta ayrı bir durum. Ben ve ben gibiler ne kadar desek boş, bal tutan parmağını yalar mantığı ile herkes cebine giren parayı düşünüyor.

Ülkemizdeki enerji tablosu : (link) Zaten her gördüğümüz suyun önüne hes yaptığımız için dere dahi kalmadı.

Kripto ile ilgili güncel Türkçe kaynak (link)

Dosyalar

• Enerji_tüketimi.svg.png
    Enerji_tüketimi.svg.png
    112,5 KB · Okunma: 7
Son düzenleme:
Bu gece ABD'den Türkiye'ye 23000 doları bir Trc20 ağı üzerinden sadece 3 dolar komisyonla oturduğum yerden 2 dakikadan kısa sürede transfer ettim.Trc 20 bir kripto zincir ağıdır.Hatta ripple ağı bundan da hızlıdır.
Köstekli saatleriyle vedalaşamayanlar isterlerse bu transfer işlemine verecekleri parayı hesaplayabilirler.
-----------------------------------------
@a.gul29 @MakRo
Değerli genç arkadaşlarım
Bitcoin de altın gibi sınırlı arzı olan bir değer saklama aracıdır. Keşke altının çıkarma derdi olmasaydı. Altın çıkarırken doğaya verilen tahribat bitcoin madenciliğinden daha fazladır.
Haksızsınız demiyorum ama bunu da göz önünde bulundurun.

Son düzenleme:
Geri