Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bitcoin kadar geleceği parlak olan altcoinler

@anıl şentürkk
Elinde durmuyor maalesef. Sanalda duruyor. Elinde durabilseydi şu an dünyada her yerde bitcoin kullanılıyor olurdu zaten. Bitcoin'in en büyük dezavantajı da bu zaten

Scudo
@Gixxer istersen bozdur elinde dursun. Ne farkeder. Dezavantaj felan degil bu tam tersi finansta digital dunyaya gecis.

@Gixxer evet bu en büyük eksilerinden biri fakat bu açıdan yaklaşırsak bankadaki paralar da elinde durmuyor. Bir şeye sahip olmak için illa fiziksel olarak onu elimizde tutmamız gerekmez ( elbetteki bitcoin ve benzeri şeylerin çalınma, kaybolma olasılığı çok daha yüksek bunu kabul ediyorum ) fakat dediğiniz şeyi de anlıyorum. Bir çok insanın korkusu bu ki mt.gox gibi büyük vurgunların yapılabileceği nadir yerlerden, teorik olarak baktığımızda kar oranı çok yüksek - hala daha- fakat pratikte elinizde hiçbir şey kalmama ihtimali de var. Borsadan paranızı cüzdanınıza çekerken IDyi değiştirip kendine yönlendiren virüslerden tutun bir anda ortadan kaybolan borsalara kadar her şey mümkün.

Bu yüzden buraya para yatırırken " apartman dairemi satayım parayı coine yatırayım seneye yalı alırım" mantığıyla değilde sizi rahatsız etmeyecek, ekonomik olarak sizi kısıtlamayacak seviyede para yatırmanız en önemlisi. bir aydan kısa bir süre önce 400 TL değerinde ether aldım ve ufak ufak yaptığım altcoin alış-satış işlemleriyle 1000 TL gibi bir miktara geldi bu rakam, biraz daha ilerleyince ana paramı çekip öyle devam edeceğim. Bu parayı ether'e değilde verge'e yatırsaydım şu an yaklaşık 2000 TL civarında olacaktı bu para ya da başka bir coine yatırsaydım 200 TL olacaktı. Burada net bir kazanç yok ve borsa gibi neyin ne olduğunu anlayabileceğiniz bir sistem hiç yok, manipülasyon çok fazla, büyük miktarda parayla girenler çok büyük miktarda para kazanıyor çünkü şu an hemen herkes bir coine uzun vadeli yatırım yapıyor gün gelip büyük miktarda para yatıran arkadaşlar paralarını çektiklerinde uzun vadeli yatırım yapanların çoğu malesef zararda olacak. Bu tarz sistemlerde olduğu gibi burada da şu geçerli; " kaybeden olmazsa kazanılmaz para", bandistaya da selam olsun böylelikle :)

@Gixxer

Sanalda duran o parayı nakit gerçek paraya cevirebiliyorsunuz , bu kadar insan bir hayal için uğraşıyor olamaz degilmi yıllardır ? Size tavsiyem bilgi sahibi olmadığınız kendi kafanızda tahmin yürüttüğünüz konularda önce biraz bilgi sahibi olup ondan sonra paylaşımlarda bulunun , paribu sitesinde bulunan veya başka bir bitcoin sitesinde bulunan bitcoininizi önce TL ye cevirip sonra banka hesabiniza eft ile gönderip gerçek paraya dönüştürüyorsunuz , ve bu bahsettiğim şey maximum 2 saat sürüyor.

• Beğen
Tepkiler: TahirSoyaslan
Binance coin komisyonları düşürmek için kullanılmaya mahkum ve sürekli alıcısı olduğundan stabil olarak artışta. Dikkat etmeyenler varsa bir göz atsınlar.

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
@TahirSoyaslan
Rica ederim , benzer yorumları işyerindeki bazi arkadaşlarımdan da duyuyorum , sırf adında 'Sanal' geçiyor diye kendi kafalarına göre bitcoin 'e bir tanim yapıyorlar , bilgi çağındayız insan bilgi sahibi olmadığı bir şeyi Google'a yazar ve max. 5 dk içinde ortalama bir bilgiye sahip olabilir , Bitcoin ile yapılan daire satışlarını & ödenen maaşları görebilir , hadi bunları geçtim bitcoinin istenildiği zaman 1-2 saatlik bir süre içinde gerçek paraya dönüştürülebildiğini öğrenir. Bende bitcoini ilk kez duyduğumda adında 'bit' geçiyor diye bit ilacı falan sanmıştım mesela , o zaman araştırmadan acaba bu neymiş bir öğreneyim demeden buraya yorum yazayim o zaman millet siz delirmissiniz bir bit ilacı için ne bu yaygara ne bu konu açmalar sitelere üye olmalar vs diye.

• Beğen
Tepkiler: TahirSoyaslan
Dünya bitcoin ve diğer altcoinleri tartışadursun, Türk halkını biraz tanıyorsam , bir süre sonra bitcion türevleri iyice yaygınlaşıp , halk tarafından konuşulmaya başlanınca şöyle tartışmalar olacaktır diye tahminde bulunuyorum.

- Bitcoin almak caizmidir ?
- Bitcoin almak - satmak orucu bozar mı ?
- Fitre ve zekatı bitcoin olarak vermek helalmidir ?
- Bitcoinle alınan borç , zamanında ödenmezse , gecikme faizi de bitcion üzerinde mi hesaplanır ?
- Eyyy bitcoin , sen kimsin ?
- Kesin Üst akıl ve dış mikrahların işidir bunlar.

Bu konuda kendi düşüncemi de beyan edeyim.

İnsanlık tarihinde takas sisteminde ,kağıt para sistemine geçiş elbette kolay olmamıştır. Yüzyıllarca Kağıt paranın güvenilirliği , karşılında rezervde tutulan altınla sağlanmıştır.Elektroniğin gelişimi ve bilgisayar kullanımı yaygınlaştıkça , sanal para kullanımıda oldukça yaygınlaşmıştır ancak ister gerçek para , ister sanal para olsun her ikisinde de devlet denetimi ve garantisi olduğu için , halk açısından güvenilirlik kazanmaktadır.

Teknolojinin gelişimi sonucu bitcoin ve türevlerinin gelişimi kaçınılmaz ancak şu an için sadece talep var. Talep yükselme eğilimi olduğu için var. Yani reelde halen , para kadar geçerli bir alım satım entrumanı değil. Devletler ve merkezi hükümetlerce onaylanmadıkça ve kullanılmadıkça kolay kolay halk tarafından para yerine kullanılabilecek bir ödeme aracı yerinede geçebilecek gibi durmuyor.

@Cömert

Tahminlerinizde çok haklısınız malesef , ülkemiz için büyük hizmetler veren ve çok çok gerekli bir kurum olan diyanet işleri başkanlığı yakın zamanda bu konuyla ilgili fetvasını verecektir eminim.

Şahsi fikrim şu yönde; Arkadaşlar, kooperatif kurun, üretim yapın, tarım yapın, yazılım yazın. Bitcoin sanal ve balon. 2008 krizinden sonra dünya döndü dolaştı Altın'a geri döndü. Brenton Woods ıvırı zıvırı çökme trendinde çıkış aranıyor.

Teknoloji ve gelecek diye bakılıyor bu tarz algoritmiş sanallıklara.

ayrıca ödemelerde kullanılacaksa Vergi işin içine girecek.

Neyse... Sanal ve paradan para kazanmaya değil de istihdam sağlayan kaliteli inovatif ürünler üretmeye odaklanmanın daha sağlam adım olduğunu düşünüyorum.

@Groims

Abi birikim olarak 10 bin TL param var. Öğretmen olduğum için ticaret ve diğer işlerle uğraşmam yasak. Bu parayı nasıl değerlendirebilirim? Ülkemizde borsada hisse mi satın almalıyız? Yoksa mısır tezgahı mı açmalıyız? Yok kuş uçmaz kervan geçmez yerde bir tarla alıp orada toprak ile uğraşıp tarımdan mı para kazanmalıyız ?

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Sıradan Çinko Pil Öğretmenliği bırak. Ticaretle uğraşmayanlara iyi gözle bakılmıyor. Allah muhafaza görmesin haşmetmeabları.

@Rip

Maaşallah

@anıl şentürkk
Bankadaki para kimin ellerinde tutuluyor görebiliyoruz ve arkasında Devlet güvencesi var. Olası bir haksızlıkta başvurulabilecek bir hukuk sistemi var. Bitcoin'in ise kim tarafından icat edildiği bile bilinmiyor... :/

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve Groims
@Gixxer

5 kişiymişler.
İsimleri gizli tutuluyormuş.
Coca colanın formülü gibi.:D

Not: uzun vadede dijital paraların öyle yada böyle hayatımıza gireceğini düşünüyorum.
Ama bunlar sahipsiz ve adı sanı belirsiz kişilerin ürünü olmayacak ve daha güvenilir hatta uluslarası dev şirketlerin sahip çıktığı coinler olacak.

@Sıradan Çinko Pil Dünyadaki en kutsal mesleklerden birini icra ediyorsunuz. Yetiştireceğiniz çocuklar/gençler bu ülkenin atılımında ciddi rol alacaklar. Ha size ne yapmanız gerektiğini söylemek haddime değil ve fizibilite yapmadan da yönlendirme akıl karı değil. Ülkenin en büyük problemi olan varlık dağılımındaki adaletsizlik, sermaye eksiği olan insanların getirisi yüksek kısa vadeli şans oyunu gibi para piyasalarında rol almasına yol açıyor.

Faizler, ekonomik teşvikler, kredi kartları, ekonomik kalkınma planları... vs onlara hiç girmiyorum, tam gri alanlar.

Ülke olarak ihtiyacımız olan paradan parayı çoğaltmak ve yabancı para cinsinden işlemlerimizi gerçekleştirmek yerine, ülkenin sahip olduğu kaynaklara ve ara ithal mala daha az dayalı üretime odaklanmak çünkü katma değeri daha yüksek ve daha karlı uzun vadede.

Ayrıca kollektif, kooperatif şehirli birleşmeleri ile tarım illa ki yapılır. Önemli olan sizinle aynı hedefe odaklanan insanlarla bir olmak. Tek başınıza 10 bin TL sahibi olabilirsiniz, ben gelirim 20, Ayşe gelir 30... önemli olan dediğim gibi iş fikri ve ihtyaçlara cevap vermesi.

Konu çok uzun makale yazılır, uzun uzun sohbetler yapılır.

Kisa yoldan koseyi donmek isteyenler icin ilgi cekici olan ama eninde sonunda patlayacak olan bir balon bence de bitcoin ve turevleri. Evet birileri kazanacak ama bunlar son kullanicilar olmayacak. Para bizlerden cikip bitcoini ortaya atan ve pazarlamaya calisanlarin cebine girecek. Yok kullanmadigimiz elektronik cihazlarin islemcileri kullanarak bilmem kac gunde bitcoin uretebilirmisiz. "Shut up an take my money" diyorum bitcoini ortaya atip asrin icadiymis gibi gosterenlere :D

@Sıradan Çinko Pil bey, altin sadece 2017 yili icinde yanlis hatirlamiyorsam %13 deger kazandi. Gercekten de birikim yapmayi hedefliyorsaniz fazlasiyla iyi bir oran bence. Fakat hedefiniz bence az zamanda cok para kazanmak. Bunu da ancak dediginiz gibi bitcoin gibi harika icatlar yapabilir. Gelismeleri heyecanla takip edecegim, bu baslik altindan kazanc durumunuzu mutlaka bizimle paylasin, hem ilgilenen forumdaslara da birinci agizdan guzel tecrubeler vermis olursunuz. Heyecanla bekliyoruz o_O

• Beğen
Tepkiler: Groims
samsung rus mınıng sırketı ıcın ıslemcı uretecek ocak ayında serı uretıme gececekmıs.ama balon da olabılır tabı ınsanlar fabrıka kuruyor rısk alııyor :):)):
bılgısayarlarınızla btc uretmıyorsnuz sısteme server saglıyorsunuz yanı ıs gucunu ustlenıyorsunuz ve bellı bır oranda btc kazanmıs oluyorsunuz.
rısk almayacagım soyle havadan bır para gelse 1 adet btc almak ısterdım.su an kı fıyatlar baslangıc kalacak gıbı gorunuyor.3-4 yıl sonra yıne pısman olacagız gıbıme gelıyor.

Sevgili @Serkan Mıstınoğlu Aslında birikim olarak düşündüğüm paramı Bireysel emeklili sisteminde ve Altın Fonunda tutuyordum. 10 yıl boyunca her yıl belli bir miktar ( şimdinin 100 TL si gibi ) parayı fona attım. toplamda 7.000 TL para atmışım sisteme. Sistem 9 yıl 6 ay gibi bir sürede bana 3.800 TL getiri yapmış. yani yılda 380, Ayda 30 Tl civarında vs vs. Gerçek enflasyon bana göre %20 ila % %50 arasında. Zira geçen sene sezonda 3 bine aldığımız bir bisiklet bu sene en az 4-4,5 bin TL. Şimdi altın bana yıllık %13 bir getiri yapacaksa ve enflasyon en az % 20 olacaksa benim aslında %7 lik bir zararım olmuyor mu? Tek maaşla geçinmeye çalışan bir öğretmenim. Eşim yıllarca KPSS ye girdi ve atanamadı. (En son 85 puanı vardı) Yazın eşimle Eskişehir'de KOSGEB girişimcilik kursuna katıldık. Biraz kredi çekip bir iş kurarız diye düşündük. Benim 3 bin TL olan Kutsal öğretmen maaşımla en fazla 50 bin TL kredi alabilirim. Zira gurbette kirada oturuyorum. Kira + Fatura vs = 1000 TL. Geriye KUTSAL Öğretmen maaşından 2 bin TL civarında param kalıyor. Bunun 1000 TL lik kısmıyla anneme 1+1 50 metrekare bir ev aldım, onun borcunu ödüyorum. Geriye Kutsal Öğretmen maaşımdan 1000 TL kalıyor ki Gıda, haberleşme, ulaşım, eğlence, giyim-kuşam, spor malzemeleri vs vs giderlerim için altın alıp %13 lük getiri için pek bir param kalmıyor. Elimdeki paranın bir kısmı ile BTC alıp soteye bekledim ve karbon bisiklet almak için biraz kazanç elde ettim. İsteyen balon diyebilir, isteyen kötü diyebilir. Ama kutsal sayılan bir meslekten olan bir öğretmen bile (7 yıldır öğretmenim) Ülke şartlarında bazen zor durumda kalıyorsa asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın halini düşünemiyorum. E adam 1400 TL alıp 100 TL si ile şans oyunları oynamasında rıza zarraf gibi altın ticareti mi yapsın? Gelişmeler şöyle ki İlk Litecoin aldım 381 TL den. 960 TL olunca sattım. Sonra BTC aldım ve BTC'yi Binanceye yolladım. Orada 20 çeşit altcoin alıp sattım. Kimisi 1 günde yarışa düştü kimisi 2 hafta yerinde saydı kimisi 1 haftada kendini 5 e katladı. En son BTC yüksekken net kâr 6 bin TL idi. Biraz daha beklerim belki 2. el araba alırım düşüncesiyle bekledim. O ara BTC 78 bin TL den hızla 38 Bin TL ye düştü. Ben zarar etmeyeyim diye sistemden 2 bin TL kar ile çıktım. Paramın üç bölü biriyle :) bir bisiklet siparişi verdim. geri kalan paranın yarısını tekrar binanceye attım. Yarısı hesapta duruyor. Binance deki para 150 dolar gibi bir kazanç yapmış. Satmadığım ana kadar o para kazanç olarak görülmez. Neyse mektubuma burada son veriyorum. Vites arttıran ellerin dert görmesin. Saygılar :)

Yatırım önerisi değildir. 25 aralık günü fiyat olarak çok düşük olan altcoinleri satıp BNB aldım. 26 aralık günü hesabın son durumu. (NOT: Kesinlikle yatırım önerisi değildir. Yarın 1 dolara düşeceğinin garantisi yoktur.)

25 aralık.jpg

26 aralık.jpg

Geri