Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Biz türkler olarak nerede yanlış yapıyoruz?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Arkadaşlar bu bir siyasi konu değil, zira belki de 50-60-70 yıllık bir konu. O yüzden başlık altında siyasi herhangi bir mesaj yazmamanızı temenni ediyorum lütfen.

Sadece kendimize öz eleştiri yapalım. Acaba biz, kendimiz Türkler olarak nerede bir hata yapıyoruz?

Sene 2013 ya da 2014 o zamanlar üniversite sınavlarına hazırlanıyorum, benimle birlikte gelecek hayali kuran onlarca arkadaşlarım var tabi. Aramızdan bazıları ben de dahil astsubaylık hayalleri kuruyorlardı ve bunun için mülakatlara çağırıldılar, ne tesadüf ama hepsi de 'senin kolun çap, senin kulağın çap, senin kolundaki kıl yan duruyor, senin dişlerin 1 derece yamuk' benzeri sudan sebeplerle 'bilerek ya da bilmeyerek' mülakatlarda elendiler.

Okul bitti falan derken arkadaşlarla falan birbirimizden ayrıldık tabi, mühendislik fakültelerini bitirenler; öğretmenlik fakültelerini bitirenler şu anda büyük bir kısım olarak asgari ücretle çalışıyorlar.

Bir iş yerine girmek istediğimizde bize sorulan 2 yer vardı; birincisi tanıdığınız var mı ikincisi ise çalışma saatlerimiz çok esnek(Yani burada iş ağır demek istiyor) ve verebileceğimiz maaş bu kadar.

Peki bizi böyle şeylere sürükleyen sebep neydi?
Sene 2015 oldu okuduğum üniversiteyi bırakıp başka bir ülkede hazırlık okumaya başladım. Haftanın 3 günü dil okuluna gidiyordum geri kalan zamanlarda da kimseye muhtaç olmamak için bizim Türkler ile çalışmaya başladım ayda birkaç gün.

Sigorta falan hak getire, yeterli dil bilgim olmadığı için diğer işlerde çalışamıyordum ve tek şansım buydu. Yoksa maddi olarak okula devam etme şansım yoktu.

Sigortasız çalıştığımız yetmezmiş gibi sabah 5'te yola çıkıp akşam 6:30-7:00 gibi geliyorduk ve paramızı 1-2 ay sonra yarım yamalak ancak alabiliyorduk.

Evet başka bir ülke olsa bile bizim gerçekten büyük sorunlarımız var maalesef. Bu arada merak ettiyseniz bizi sigortasız çalıştırmaya zorlayan ve paramızı 1-2 ay sonra doğru düzgün bile alamadığımız insanları hayırlı Cuma günleri namaz kılarken görüyorduk. Yanlış anlaşılmasın bu kısım, Yaradan yapılan haksızlıkları görmüyor mu? Hesabını sormayacak mı hayırlı Cuma namazına gittin diye?

Herneyse bunlar sadece bir örnek, biz öz eleştiri kısmına gelelim. Doktora gidiyoruz asık suratlı insanlar, bisikletçiye gidiyoruz asık suratlı esnaflar, iş yerine gidiyoruz suratsız patronlar, trafiğe çıkıyoruz suratsız sürücüler ben artık yeminle usandım. İş asıl soruyu burda sormak lazım, bizim derdimiz ne?

En basitinden deliler gibi ders çalışan arkadaşlarımız vardı, peki neredeler şimdi? Sadece birkaçı kendini kurtarabildi, geri kalanlar ben de dahil bölümüzle alakalı hiçbir işte çalışamadık henüz. Her zaman sevmediğim işlerde çalışmak zorunda kaldım.

Geçmişte çok başarılı olduğumuz zamanlar oldu, şuanda çok başarılı olduğumuz zamanlar da var ama bu kadar haksızlığın bir sebebi olmalı değil mi?

Acaba nerede yanlış yapıyoruz acaba? Hadi biraz öz eleştiri yapalım lütfen. :)

Scudo
bu konunun dine veya siyasete bağlanmadan ilerlemesi mucize olur.
detaylara fazla girmeden sadece şunu yazayım. bizde reform, rönesans ve akabinde sanayi devrimi olmadı. yani sosyal, siyasi, felsefi devrimleri yapamadık.
niye yapamadık kısmına girersek işte orada dine, törelere, ortadoğu kültürüne bulaşmadan konuşmak zor.

şunu eklemeden geçmeyeyim. reform vs. yazarak batı kültürüne referans vermiş olsam da batı kültürünü tamamen onaylıyor değilim. özellikle sömürgecilik ve soykırım konusunda çok büyük günahları var.

@Ahmet Ayaz
Hocam gelişmek için sömürgeye gerek yokki, mesela japonya'nın, güney kore'nin sömürge devleti yok ama yiyecek ekmekleri yokken şuanda belirli bir noktaya geldiler. Üstelik japonya dışarı silah satımı bile yapmıyor savaş karşıtı oldukları için. Batı falan değil bize her alanda gelişim lazım.

@Serkan Mıstınoğlu
Ne yapayım, bardağın boş yanı...

@KitapSever sömürgecilik refah seviyelerine ciddi katkı yaptı ama ben batı kültürünü överken kökten onaylamadığımı göstermek açısından sömürgecililkten ve soykırım gibi günahlarından bahsettim.
diğer yandan rönesans, reform, 1789 fransız devrimi, kiliseye ve ruhban sınıfa başkaldırı gibi özelliklerini takdir ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Bu konuda çok şey yazarım,çok ağır,herkesin kaldıramıyacağı cümleler de kurarım ama gerek yok..
Kısaca şunu söyleyeyim size..Biraz antik tarihe meraklıyım..Sümer veya Pers gibi toplumlarda,çocuklara inanılmaz bir önem veriliyor..Çocuklara özellikle DÜRÜST olmaları,ADALETLİ olmaları empoze ediliyor..Şunu da belirteyim ki,kafalar iyice karışsın:D
Bu insanlar da öteki Dünya inancı filan da yok..!

Türkiye'de ne oluyor?Türk eğitim sistemi,Türk siyasetçileri çocuklara ne empoze ediyor?
:rolleyes:
Daha dün,çocuklara topluca bir taciz haberi okumuştum..!

Aristokrasi sınıfı yerine burjuva sınıfı olan her devlet bunu yaşar ne yazıkki.ama aydınlanma ,tabiki kusurlu olduğumuzu kabul ile başlar.üstadım güzel bir konu olmuş kalemine saglık.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
İyi toplum her zaman hezimettedir. Kötü toplum ise her zaman sefa içindedir...

Eğitim , ahlak, bireyselleme. Bu kavram bizim coğrafyamızda olmadığı içindir. Eğitim sistemimiz yetersiZ ve kötü, ahlak durumumuzu haberleri izlersen anlarsın. Bireyseleşme konusuna gelince, herkes kendisi dışında herkes ile ilgili, buna devletimizde dahil, komşu.komşunun kızı ile ilgilenir. Devletimizde diğerleri ile. Hep dış mihrakar ile:) hatayı em baştan yapıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
"Biz türkler olarak nerede yanlış yapıyoruz?"

Öncelikle başlık atarken yanlış yapıyoruz. Tek bir başlıkta hem yazım yanlışı hem de anlatım bozukluğu yapabiliyoruz. "türkler" değil, Türkler olması gerekiyor. Bu yazım yanlışımızdır. olarak kelimesi ise gereksiz kullanımdan ötürü bir anlatım bozukluğuna yol açıyor.

---
Ve yaptığımız ikinci yanlış da şu anda benim yaptığım gibi konu dışı yorumlar yapmak.

Üçüncü yanlışımız ise, şu an yine benim yaptığım gibi kendimi eleştirerek güya çok "cool" olmak.

Dördüncüsü de yine, üçüncüdeki gibi bir yorumla, "bakın kendi eleştirimin bile eleştirisini yapabiliyorum, ne aşmış adamım lan ben" diye hava atmak.

Beşincisi falan derken de böyle sıkıcı olmak işte.

Hasılı bizden bi halt olmaz. Bak mesela kafir Japon'a. Adam yapıyor abi işte.

Son olarak, "biz" dediğimiz şey (şayet Türkiye halkından bahsediyorsak) yalnızca Türklerden oluşmuyor. Belki de bizden bi halt olmamasının ana sebebi, içimizdeki diğer "grupları" yok sayarak, bir yalanın içinde debelenip duruyor oluşumuzdur.

@berberci Maalesef başlık atarken site otomatik olarak yazıyı küçültüyor, yoksa asla kendı ırkımı küçük harfle yazmam...

@KitapSever
Irkçı olduğunu itiraf etmek de garipmiş.

İngiliz ya da Arap ya da Japon ya da Kürt ya da Rus ya da Ermeni ya da Fin yazarken de ilk harfi büyük yazmanız gerekiyor. Bu tamamen bir yazım meselesi, yoksa birini küçültmek ya da yüceltmek için değil.

Plan yapmıyoruz. Türklerde planlama yok. Kervan yolda düzülür bizim düstur. 1 türk 5 japona, 5 japon 50 türke bedel diyor japonlar. Tembeliz. Kurnazız. Şark toplumuyuz. Küçük çıkarlar için ödün veririz. Kolaycıyız.

Her zaman bir suçlu veya düşman ararız:''Dış güçler'' gibi:snzdglsn:En azından günün modası bu.
Birileri bişeyleri hakkıyla eleştirse bile ''içimizdeki İrlandalılar'' diye yaftalarız.

• Beğen
Tepkiler: wakizashi
@berberci Irkçı değilim, sadece kendi milletim her zaman benim için önde gelir. Belki de daha birkaç yıl önce masum insanları katleden ırklara saygı göstermek için bir neden bulamadığımdandır. Yazım konusunda haklısınız, yazım kuralları demek güzel bir 'TÜRKÇE' demektir.

@berberci Ayrıca japon, kore vs.'de küçük yazmıştım, bu insanlar da benim en sevdiğim ırklardandır. Sadece kendi milletimi yüceltmek amaçlı yazarım...

Nerede yanlış yapıyoruz ? sorusuna sayfalarca yanıt verilebilir onun yerine Nerede doğru yapıyoruz ? diye sorulsaydı o başlığı tıklayınca boş bir sayfayla karşılaşacaktık.

1500 yıllık Türk ayakkabısı,
xac-uop-nghin-nam-phu-nu-mong-co-di-giay-adidas-06-.2217.jpg

s-541bf64fb954ba8be785a77695acd1f8da2f44d3.jpg

4 çizgili adidas : )
Biz sonradan mı geriledik yoksa geri olduğumuz halde mi Atilla romayı inletti bilemiyorum.

Bu da damascus (şam) çeliğinden Türk kılıcı
çeliğini yüzyıllar sonra çözebilmişler:
damascusteel2.jpg

(link)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve MAERKEK
Geri