Scudo Sports

Bostancı-Pendik Sahilinde Bisiklet Yolunu kapatan araçlar

Sahil yolu sahil yolu ah salihdeki şu ölüm yolu...Orası hangi standartlara göre bir bisiklet yolu bilmiyorum bu işin ülkemizde bir standardı olduğunu dahi düşünmüyorum.
Hadi oraya bisiklet yolu dedik nede olsa şeritleri çekilmiş üzerine badana boyası ile bisiklet amblemi yerleştirilmiş değil mi ? Yüksekçe bir yerden tayyareden bakılınca da gayet muntazam bir görüntü arz ediyor.Yolda var olan cam kırıkları mazgal delikleri ve yersiz konmuş babalar bizim hüsnü kuruntumuz .
Sıklıkla sivil ekipler burada radar ile hız park yerlerindeki usulsüz durumları da sürekli kontrol ediyorlar.
Biz vatandaşlar biraz sabırsız ve aceleci davranıyoruz ve ya da kendimizi düşünüyoruz nasıl olsa yani değil mi hiç hani hani.
Ellerinde bulmaca kağıdı ve çekirdekleri ile sahile doğru torpidoya ayak uzatarak geniş siyah gözlüklerin altından spor yapan vatandaşlarımızı dikizlemeleri gereken görevlerini hakkıyla yerine getirdiklerinin birer ispatı değil mi ?
Hepimiz bir aileyiz birbirimizi kandırmaya da gerek yok iki üç istisna resim çıkmış altı üstü bu yani.Aramızda çıkan her zaman ki günlük polemikler zaten.Komiser zımbırtı polis cazırtı beye zaten o aracın sahibi zonta beyefendi bir iki saatliğine idare edin demiş nasıl olsa.Sanki gören altımızda koca leopard a2 paletli tank var sanacak sağından solundan da geçeriz biz.
Yoldaki cam kırıkları amaan canım bizde çok abartıyoruz şimdi yani olur tabi koskoca belediye yirmi milyona nasıl yetişsin değil mi Elinde süpürgesi ile ağaç altında kamp kurmuş oturan boğalar bırakında adamlar az dinlensinler yani....
devamı gelicek

Scudo
@Salih Dinçer

Aynısını ben de yaşadım Salih. Bisiklet yolunda arabayla gelmelere İdealtepe tarafında olmuştu. O tarafta giyim mağazaları ve balık lokantaları olduğundan ora çok kalabalık oluyor. Onun dışında arabaların sanki babalarının malıymış gibi yolumuza park etmeleri nedeniyle bazen bisikleti kaldırımdan indirerek, bazen aralarında boşluk varsa aradan manevra yaparak, bazen de yaya yolu veya çimlere çıkarak yol almaya çalışıyorum. Bence en büyük sorun bisiklet yolunun kötü tasarlanması. Daha kötüsü de şu: Kadıköy yönüne giderken sahilde adam gibi bisiklet yolu yok.

Kadıköy bahariyede var olan bisiklet yolunu da fotoğraflamak gerek aslında kısa belki ama sonuçta ayrılmış bir yol.. Yol üzerinde her türlü esnafın bilimum eşyası bulunmakta ve o derece ki bırakın bisikleti insan yürüyemiyor o yolda.. Düzenimiz düzensizliğimizde saklı.. Türkiye de ne kadar düzensizseniz ve kurallara aykırıysanız insanların size yaklaşımları o doğrultuda daha normal oluyor.. Saygılarımla..

en güzeli ibrahim arkadaşımızın da dediği gibi lastiklerini indirmek olur herhalde

Engin Güner'in yazısı güzel olmuş, edebiyat kokuyor! Devamını bekleriz...:)

Engin bence sticker olayını organize edelim. En azından biraz numune ile bir kaç kişi bu olaya başlayalım. Bakalım nasıl tepki gelecek. Denemeden bilemeyiz ki...

Pendik - Bostancı sahil yolu sıklıkla kullandığım bir parkur. Hem sahil tarafındaki hem cadde tarafındaki bisiklet yolunda hatta yaya yolunda sayısız sefer sürdüm ve sonuç; bu parkurda bisiklet sürecekseniz 10 - 15 km/h hızla ilerlemeli ve maalesef sürekli durmaya hazır olmalısınız. Ben uzun süredir caddeyi tercih ediyorum çok rahat. İstediğiniz hızda gidin no problem. Eğer diyorsanız ki ben performanslı ve kesintisiz bisiklete binmek istiyorum ama sinir krizlerine girmek istiyorum, hayatımda çok fazla huzur var, cinnet geçirmek istiyorum diyorsanız h.sonu sahil yolunda bisiklet sürün. Yanyana yürüyen 5 - 6 maganda mı dersin, bisiklet yolunda yürüyüp üstüne birde seni görünce "senin burda ne işin var" dercesine tip tip bakan mı dersin, yeni paten öğrenen ve yolun en sağından en soluna arkasına bakmadan zigzag çizerek ilerleyen çocuklar mı dersin, önünü görmeni engelleyen mangal dumanları mı dersin v.s v.s. vs.... Bir nevi Survivor :) Velhasılkelam, bunlara laf anlatamazsın. Ha, hiç mi normal insan yok, bir defasında bir bayan kızına "oradan yürüme orası bisiklet yolu" diye uyardı. Ama sadece bir kere rastladım böyle bir şeye. Ben bunlarla uğraşmaktan bıktığımdan caddede huzurla sürüyorum.

@Salih Dinçer

Bildiğim kadarıyla Bisikletliler Derneği üyeleri böyle bir durumla karşılaştıklarında kendi stickerlarını yapıştırıyor camlara. Hatta aracın park ediş şekline göre aynı araca yapıştırılan sticker sayısı bayağı artıyor. Daha önce dediğim gibi sticker yapıştırmak sadece anlık tatmin olur bizim için, sorunu çözmez. Tek çözüm polisin hemen gelip bunların araçlarını çekmesi.

http://i1109.photobucket.com/albums/h428/BeyazBuyu1/20120610_194342.jpg

Eski bir konuyu yukarılara taşımak istemezdim ancak daha güncel bir konu bulamadığım için eklemek istedim.

Mangalcıları ve bisiklet yolu üzerinde sevişen insanları saymazsam eğer, gün içerisinde bu yol üzerinde karşılaştığım engellerden sadece bir tanesini sizlerle paylaşmak istedim.

Yer : İstanbul dragos civarı.

Bugün ben de Pendik-Kadıköy yaptığımda, gına geldi sürekli dur kaldırımdan in sonra, gine bisiklet yoluna çık. Direk yoldan bassam, polis durdurup neden yoldan gidiyorsun üstüne bir de ceza keser korkusuyla yoldan gidemedim. :) ( Tabi tehlikeside mevcut )

Ceza kesip arabaları çekseler, arayıp durumu bildireceğim fakat ilgilenen yok. Bir çözüm bulmamız gerekir.

Konudaki tüm yorumları okudum. Sticker bencede caydırıcı olmaz. Adam sinirlenip sürekli park edebilir.

O gün, ben rastlamamışsam, başka arkadaşıma köstek olmasını istemem.

Teker indirmek gece için çözüm olabilir fakat gündüz sıkıntı yapabilir. Gören, karşı çıkabilir. :)

Aklına fikir gelen ?

Bu çekilen resimler ihbar yerine geçmiyor mu? telefona gerek yok aslında, zaten polisler de ellerinde kamera ile resimleri çekip daha sonra evlere cezaları gönderiyorlar. Aslında trafik zabıta da bu işleri yapıyor. En iyisi resimleri çekip ilgili yerlere gönderip ceza almalarını sağlayalım. Gelir konusu olduğu için hemen işlem yaparlar diye düşünüyorum.
İlgili mail adresini bulabilecek bir arkadaş var mı?
Olmadı, çektiğimiz resimleri içişleri bakanlığına mail atalım, düşünsenize günde yüzlerce mail gidecek bakanlığa ve de bu resimlere rağmen 155 ten hiç bir işlem yapılmadı diye not düşeceğiz, hatta telefonu açan memurun ismini bile verelim, bize ters davrandı, vs. nasıl olsa kayıtlar var. telefonlar dinleniyor. Bu tip şikayetler bunların sicilini etkileyeceği için 1-2 uyarı alınca oradaki memurlarda ciddiyetle işlerini yaparlar.
Varmısınız?

Bu düşüncesiz araç sahiplerini (şoför diyemiyorum maalesef, ben de bir şoförüm ama ben aracımı park ederken sağına soluna dikkat ediyorum) gördüğümde aklıma şöyle bir fikir gelmişti.
"Ben bir öküzüm, bisiklet yoluna da aracımı park ederim." yazılı birkç yüz tane A4 boyutunda yazı çıkarıp çantama koyacağım. Bunlara rastladıkça aracın en görünür yerine yapıştıracağım.
İsteyen arkadaşlara da gönüllü sponsor olurum bu konuda.
Aracını ne kadar uzun süre çekmese o kadar insana madar olur :)

Yarın kısmetse bu güzergah üzerinde olacağım, bu sefer fotoğraf çekip emniyet'in hangi birimi bu işe bakıyorsa artık oraya bildirmeyi düşünüyorum.

http://i1123.photobucket.com/albums/l556/zhetan/Bisiklet%20Yoluna%20Park%20Edenler/Kartal-20111002-00026.jpg

bu mekanda bir adama zorla arabasını çektirmiştim. iki dakika oğlumu bırakıcam diyip durdu ama uyuz gibi dikildim başına sonra söylene söylene çekti arabasını... bir iki defa farklı yerlerde de dırdırlandım ama sonuç vermedi.. bir gün dayak yemezsem iyi :)

• Beğen
Tepkiler: ilker çelikcan
@Erdal YILMAZ

trafikte emniyet şeridinden giden 90 civarında aracın fotoğrafını çekip ilgili birime mail attım ama hiçbir işe yaramadı... mailler deri dönüyor bir şekilde ellerine ulaşmıyordu belki elden cd vb. ile verilebilir...

• Beğen
Tepkiler: baris34ince
ya bisiklet bir yana bu küçük rampaları kullanan özürlü vatandaşlarımız, yaşlı vatandaşlarımız ya da bebek arabasıyla gelenler var. Tamam her ne kadar bisiklet yolu da olsa bu insanların kullanabilecekleri en elverişli noktalar buralar.

• Beğen
Tepkiler: Çağlar İLİ
İndireceksin hepsinin aynalarını bi daha cekiyor mu bak bisiklet yoluna...

Hakikaten cinnet geçireceğiniz bir durum uzun süredir bisiklet alalım diye düşünürken eşimle birden karar verdik ve bisikletlerimizi aldık.İlk defa hadi sahile inip deneyelim dedik seneler sonra bisiklete bineceğiz, sahilde ilerlemek mümkün değil resmen soğudum bisikletten sürekli birileri geçiyor önüne çocuk fırlıyor bir ton olay yaşıyorsun.Kendi kendime dedimki alıp atv yi geliyim buraya biçiyim herkesi atv ile :)))
Şaka bir yana bu işe bir çözüm bulmak lazım ben ne gerekiyorsa varım.

• Beğen
Tepkiler: Sait Hislioğlu
yapışkanlı post-it kağıtlarına da uyarılar yazarak bu öküzcüklerin arabalarına yapıştırabilirsiniz:) ya da arabaya atılan küçük bir çizik yeterince mesaj verir araba sahibine

Her yerde var bu adamlardan , burada suç onlarda olduğu kadar göstermelik iş yapan yönetimlerde, ispark olan yerlerde araçları çekerler oralara park edilsin diye ama başka yerde ellemezler, buyrun burası moda. Bisiklet yolu değil park alanı yapmışlar.

http://img.photobucket.com/albums/v476/volkanstrat/photjko.jpg

• Beğen
Tepkiler: Bülent ÖZER
Geri