Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brompton Kullanıcıları Kulübü

@Gökhan Selçuk
Gökhan Bey, teşekkür ederim. bir kaç merak ettiğim konu daha var. mesela iphone brompton uygulamasına giriş yapamıyorum, üyeliğiniz tamamlanmadı diyor, ücret istiyor sanırım. neden giremediğim konusunda bilginiz var mı ya da ücretsiz uygulamayı kullanan? bir de brompton için kilit kullanıyor musunuz? kullanıyorsanız nasıl bir kilit? zincirleri ne kadar sürede yağlamak gerek? hangi marka yağ kullanmalıyız?

Scudo
@worcleber

Bromptonun iphone da bir uygulamasi yok diye biliyordum ben. siz soyledikten sonra bir bakayim dedim. "Brompton bike hire" diye bir uygulama var. o da zaten bisiklet kiralama uygulamasiymis. gunde 2,5 sterlin karsiligi ingilterede brompton kiralama olayi yani. buna uye olmayi denediyseniz, Turkiye de oldugunuz icin uyelik tamamlanamamış olabilir.

Brompton icin tabiki de kilit kullanmiyorum. kilide ihtiyac duymuyorum cunku. hemen katlayip aliyorum yanima. pazara markete restoranta vs nereye gidersem yanimda. Siz de yaniniza alin bence. sonucta okadar para verip boyle kompakt bir alet aliyorsunuz, hakkini verin. Çunku hirsizin acamayacagi kilit yoktur. aman diyim.

Zincir yaglama olayi ise; bende henuz yeni aldim sayilir. yani bi 5-6 ay olmustur. oyuzden yağlama vs yapmadim henuz. ama normal bisikletcilerin kullandigi yagdan kullanirim yaglayacak olsam. sonucta zincir ayni zincir, sorun olacagini sanmam.

• Beğen
Tepkiler: worcleber
@Gökhan Selçuk
hadi ya ben de bromptonın güzel bir uygulaması vardır diye düşünmüştüm. neyse öğrendiğim iyi oldu, teşekkür ederim. peki restorant, pazar, market.. ama ya avm için? diyelim ki avm'ye gidip bir cafe'de oturup kahve içeceksiniz ya da kıyafet bakacaksınız. sürekli elimizde bu 12 kg'luk parçayı mı taşıyacağız? :) acaba avm'lerde özel eşyalar için saklama bölümü gibi birşey var mıdır.. kafam karıştı zira ben çok giderim avm'ye. bir de bakım periyodları nasıl, neye göre bakıma götüreceğim acaba.

ilgi ve alakınız için çok teşekkür ederim.

@worcleber

Valla AVM benim icin en kolayi diyebilirim. Benim bisikletimde arka bagaj yoktu. Bromptonun kendi orjinal ufak tekerlekleriyle de (ki bunlara yabanci forumlarda eazywheel deniyor) suruklemesi de biraz zor oluyordu. Bende yurtdisindan 1 adet arka bagaj, 4 tane de kaliteli eazywheel getirttim. Boylelikle cok rahat beraberimde katli halde surerek gezebiliyorum simdi. Ozellikle avm zeminleri gibi duz mermer zaminlerde cok cok rahat bi şekilde yanimda surerek butun magazalari gezebiliyorum. oturuyorum kahvemi falan iciyorum. Alisveris arabasi gibi dusun. Hatta cok daha kolay. Cevahir, forum istanbul,demiroren, marmarapark vs cok gezmisligim vardir bu şekilde. Mesela bak benim bisiklet bu. Bagaj ve tekerlekrei goruyorsun, bu şekilde kolaylikla surukleyip avm de kolayca gezebilirsin:

188621

Ama yok ben yanimda gezdirmem derseniz cevahirde o dediginiz kilitli kutulardan var. avm icinde, girisin hemen onunde. Bromptonun sigacagi ebatta olan bolmesi de var. Merak edip sormustum hatta, 6 saati 12 lira falandi yanlis hatirlamiyorsam.

Bakim peryotlarini bende bilmiyorum ama en nihayetinde bisiklet yani. ne olabilir ki en fazla. nerden aldin bilmiyorum ama erdoganlarda ilk bakim ucretsizdi ben aldigimda. bence sen de bir ac sor. nezaman bakim yapilacagini, ilk bakimin ucretsiz olup olmadigini bir sor derim. onlar gerekli bilgiyi vereceklerdir. ucretsiz ise zaten kendileri de yapar. ucretli ise oda 60-70 lirayi gecmez diye tahmin ediyorum. sonucta ilk bakim ne olacakki. Mesela ben alali 5-6 ay oluyo, mayis haziran gibi yaz baslamadan kendim bi bakim yapar oyle binerim. silerim temizlerim zincir yaglarim, fren kontrolu vs bunlar yani. ilk bakim oyle cok da aman aman degil. ama vites gobegi bakimi vs falan bunlar zaten bizi aşan şeyler ama bunlarin bakimi da oyle herzaman olan seyler degil. mesela bi vites gobegi 6-7 yildan once kolay kolay acilmiyor diye biliyorum ben. yani sen bisikleti surmene bak. keyfine bak. bakimi da normal bisiklet bakimi zaten.

@Gökhan Selçuk

bisikletiniz harikaymış gerçekten çok beğendim :) evet satıcı daha büyük taşıma tekerlekleri olduğundan bahsetmişti, belki ilerleyen günlerde ben de böyle birşey yapabilirim. atek bisikletten aldım bromptonımı :) henüz 1 defa binmek nasip oldu ama ilerleyen günlerde verdiğim paranın hakkını çıkarmaya çalışacağım, hem spor hem de toplu taşıma ücretinden kurtularak:) zira ben hesap ettim işe gidip gelmek için yılda 2.000 tl ücret ödüyorum. eh kilo vermek içinde 1.000 tl gibi bir ücret spora ödüyorum. 2.5 sene de verdiğim parayı amorti edeceğim inşallah :)) yalnız korktuğum bir şey var ki o da köpekler :) onlara hiç denk geldiniz mi? benim oturduğum yerde sürüyle dolaşıyorlar, bakalım nasıl sıyrılacağım aralarından :)

@worcleber

Tesekkür ederim, siz de bi ara foto atarsınız müsait olduğunuzda. Denk gelmez olur muyum :) Küçükçekmece sahilde bi park var. Biraz büyükçe bi parkti. Akşam üstüydü. 2 defa kopek saldirdi. ilkinde bisikletten inip hain saldiriyi püskürtmeyi başarmıştım. :D Ama ikincide köpek biraz dişli çıktı, neyseki civarda demlenen dayıların da yardımıyla o saldiriyi da bertaraf edip yoluma devam etmiştim :) Ama zaten kopekler havladigi zaman bisikletten inip kopegin ustune yuruyunce tırsıyorlar. Öyle çok da korkmaniza gerek yok ama tabi yine tedbiri elden birakmayin derim ben :)

@worcleber

vayyy. Çok güzel gorunuyor bisikletiniz. Benim onceki bisikletimin renginden, siyah renk.bu bisiklete her turlu upgrade yakışır. iyi gunlerde kullanin. :)

@Gökhan Selçuk
çok teşekkürler :) evet upgrade yakışır, bakalım kısmet. havalar ısınsın buluşma organizasyonu yapalım, ne dersiniz :)

@worcleber

@worcleber daha önce benim bu konuda bir girişimim olmuştu. Buradan inceleyebilirsiniz. Sivil havacılık sorumluluğun havayolu şirketinde olduğunu söylemişti.

@Dry_35

• Beğen
Tepkiler: Selçuk G
@Dry_35
evet burda soru sorduktan sonra görmüştüm bu mesajınızı. ben de thy'de çalışan bir pilot arkadaşıma sordum, tamamen uçuş firmasının inisiyatifinde bir olay diyor ya da spor bölümüne teslim edebilirsin diyor.

@worcleber

Ben de 6 yıl havalimanında çalıştım o yüzden Havayolu firmasının bu konu ile alakalı personeli ve güvenlikleri resmi bir yazı ile net bir şekilde uyarmaması durumunda zor görünen hadisedir. Çünkü uçağın kabin bagajına ulaşana kadar 2 tane onay merci var. Birincisi kontuarlarda bilet kesen personel ikincisi ise hava tarafına geçişteki Xray güvenlikleri. Bagaj alımı yapan Kontuar personeli onay verse bile kesin Xray başındaki güvenlikler kendi inisiyatiflerinde "Yassak kardeşim" diye sorun çıkarırlar.

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
@Dry_35
Hahahah. Hadi diyelim 2. güvenliği de iki samimi sohbet falan aştık, uçağa girince de hostesler arıza çıkaracak. Ay yok oraya koymayın olmaz falan. Onu da atlattın bu seferde yolcularla uğraş, orası benim yerim bu ne çok büyük falan. Bence en iyisi ikeada satılan dimpa çantadan alıp balıkçıların kullandığı strafor gibi bir şeyle koruyucu yapıp spor bölümüne ya da kabin bagajı tesliminde ücreti neyse denilerek teslim etmek gerek. Türkiye’de insanlar bu bisikleti gördüğünde dahi şaşırıyor bu nasıl bisiklet diyor.

@mustafa tanrıverdi

selamlar, hoşgeldiniz :) yeni aldınız sanırım. hayırlı olsun, çok güzel görünüyor, turkish green :) tüm brompton kullanıcıları olarak havalar bir ısınsın da istanbul'da bir organizasyon yapalım bence güzel olur :)

@mustafa tanrıverdi

Hayırlı olsun, bisikletinizin rengi cok güzel görünüyor. Ben aldığımda bu renk yoktu. Turkish green yerine fosfor yesili olan vardi yine çift renk. Eğer olsaydı bende bu rengi tercih ederdim. :harika: iyi günlerde kullanın :)

@mustafa tanrıverdi ne demek hocam, her zaman :harika:

Bu arada arkadaşlar hazır yazmışken yeni aldığım elciklerden bahsedeyim. Hem almak isteyenlere de fikir vermis olurum. Elcikleri Amazon.com dan sipariş ettim. Ergon Ergonomik Elcik olarak geciyor ismi. Ve bayağı bilinen bir model. Çoğu Brompton kullanıcısının da tercih ettiği bir model. Yalnız 130 mm ebatında olan bir elcik bu. 2017 ve öncesi Brompton'larda biliyorsunuz, mevcut elcikler yapıştırmaydı ve ebat olarak 100mm civarıydı. Ama 2018 ve sonrası yeni Bromtonla'da elcik mesafesi 120mm ye cikmis ve yeni vidali elciklerle geliyor. Yani sökmesi de haliyle cok kolay. Yani her halukarda 130mm bir elcik takmak istedigimizde fren ve vites grubunu kaydirmak zorunda kalacaksınız, ama ben bunu yapmak istemedigim icin almış olduğum ergon Elcikleri 10mm kadar ucundan kesip o şekilde monteledim. Aslında Brooks elcik almayı düşünmüştüm ama brookslar deri oldugu icin ve bu kesme işlemini yapamayacağım icin Ergon'u tercih ettim. Bu arada Ergon'un materyali de kaliteli kaucuk. Ödüllü bir elcik zaten. Kullandığım sürecte de gayet memnun kaldım. Kesme işleminden sonra monteledim ve bence gayet güzel oldu. Ama eğer siz de kesmek isterseniz oldukça dikkatli olmanizi tavsiye ederim. İyice ölçün biçin, öyle yapın. Çünkü büyük risk bence :)

189999

190000

190001

190002

Son düzenleme:
Geri