Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brompton Kullanıcıları Kulübü

@korayoguz

Eyvallah hocam. Teşekkür ederim [emoji4]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Scudo
Dostlar canlar sizce türkiyede brompton trainer bulabilir miyiZ? Videodaki gibi

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Merhaba arkadaşlar şöyle bir video çektik belki brompton düşünenlere yardımcı olabilir.Açık konuşmak gerekirse arabanın ön koltukla arka koltuk arasına sığdığını görünce ciddi ciddi almayı planlıyorum aldığımda modifiye edicem ve dünyada tek olacak buradan da paylaşırım :)

@Gökhan Selçuk
Dikişlerin rengi, kadro rengi ve sele uyumu enfes olmuş. Brompton bu donanımı seçeneklere eklese eminim tercih edenş çok olur.

Arkadaşlar, ne dersiniz alınır mı bu çanta? Malum orijinali çok pahalı...

(link)

Abi bu çantaya bir de ptt de vergi ödeyeceksin dolar sa yüksek beklediğin süre cabası erdoğanlar bisiklette bir tane orhinal çanta vaar tüm indirimlerle 540 liraya geliyor ve de orjinal ben bir bak derim ben orjinal kullanıyorum 3 senedir çok kullanışlı ve dayanıklı sanırım bir de sahibinden.com da var o da güzele benziyor (link)

Merhaba arkadaşlar. Uzun suredir kafamda olan Brompton ön canta projesini hayata geçirmeye karar verdim. Forumu hareketlendirmek adına ve sizinde görüşlerinizi alıp, diğer arkadaslara da fikir vermesi icin yapım aşamasını buradan sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

Öncelikle malum Brompton ile alakalı hemen hemen hersey normalin 3-4 katı fiyatlı olduğu gibi, orijinal ön çantaları Türkiye de zaten bulmak çok zor ve pahalı. Yurtdisindan siparis etmek istersek daha da pahalı oluyor ve bazen gönderim de olmuyor. Ben, kısa turlarda ufak tefek zerzevatları koymak icin, "mini o bag" tarzı bir canta düşünüyorum. Amacım en makul fiyata , maksimum faydayı elde edebilmek. Bunun için öncelikle Brompton çantalarda kullanılan, çantayı bisikletimize sabitlemeye yarayan parçayı üretmek olacak. bunun icin de 3D yazıcı kullanacağım. Materyal tabiki saglam olmalı. ve daha sonra canta secimine geçecegim. Fikir ve önerilerinize açığım. Şimdilik görüşmek üzere :)

Evet arkadaslar, nihayet sabitleme aparatının 3D çıktısını aldım. En önemli parça buydu. Materyalin PBA olması ve full dolu olması sağlamlık ve mukavemet açısından onemliydi. Hal böyle olunca , piyasadaki 3D firmaları 120-150 lira aralığında fiyat verdiler ama Sağolsun tanıdık arkadaşım yarı fiyatına halletti, siyah boya dahil. Çok sert ve sağlam oldu.

186230
186232

Çanta seçimi olarak da CarrefourSA da güzel bir çanta buldum. Biraz klasik ama çok kaliteli duruyor. Brompton'da güzel duracağı kanaatine vardım ve aldım. Fiyatı internette 120 civarıydı ama carrefour kampanya yapmıştı ve 89 liraya kaptım hemen. Pahalı ingiliz çantalarına misilleme olarak Türk Malı olmasıda ayrı bir güzellik tabi. :)

186233186234

Çanta iç hacim olarak biraz küçük ama benim amacım gezintiye çıkarken icine belli baslı eşyaları alması olduğu icin, benim icin gayet yeterli geldi. Mesela 450 ml olan termosum veya su şişesi, cüzdan, cep telefonu, anahtarlık, bisiklet alyan anahtarı vs vs bir cok seyi alır düşüncesindeyim. Buda bana yeterli. Zaten uzun geziler icin birtane de büyük bir canta yapmayı düşünüyorum bundan ayri olarak :)

186236186235

Ve bu arkadaki fermuarlı bölmeyi iptal edip, buraya sert bir kontrplak ile aparatı bu şekilde montelemeyi düşünüyorum. Sanırım bu sekilde gayet saglam ve stabil olacak. ve dış görüntüsü de boyle olacak.

186243

Evet arkadaşlar. Zaman bulup çantayı bitirdikten sonra son görüntüsünü de buraya atacağım. Herkese keyifli sürüşler dilerim.

Kesinlikle harika elinize sağlık. Bence seri üretime geçebilirsiniz ilk müşteriniz ben olurum. Tebrik ediyorum ??????

• Beğen
Tepkiler: Selçuk G
@drsrdr
Teşekkür ederim hocam, kendi çapımızda bişeyler yapmaya calisiyoruz diyelim. :)

ve bu da bitmiş hali ?

Dosyalar

• IMG_1652.JPG
    IMG_1652.JPG
    1,9 MB · Okunma: 79
  • IMG_1653.JPG
    IMG_1653.JPG
    1,6 MB · Okunma: 95
  • IMG_1655.JPG
    IMG_1655.JPG
    1,5 MB · Okunma: 113
  • IMG_1654.JPG
    IMG_1654.JPG
    1,6 MB · Okunma: 115
@Gökhan Selçuk Selamlar hocam. Gayet başarılı olmuş eline sağlık. Ben de kendi yaptığım bagaj adaptörünü tanıtayım o zaman sizlere. Çok olmuştu benimkini yapalı hatta önceki yorumlarımda buradan sizlerle paylaşacağımı söylemiştim ama unutmuşum demek ki. Şimdi siz paylaşınca dank etti.
Gelelim aparata. Sizin yaptığınız bu 3D aparattan ebay de satılıyor. Görmüşmüydünüz bilmiyorum ama bayadır var bunlardan. Eğer 130 liranın yarısına yaptırdıysanız çok iyi çünkü ebayden o fiyata alabiliyorsunuz.
(link)

Ben uzun süre çok kararsız kaldım ebayden sipariş vermekle kendim başka daha sağlam bir malzemeden yapma konusunda ve nihayet demo bir seri ürettim :) Şöyle söyleyeyim ince işçilik çalışmadım sadece o formu yaparsam nasıl durur monte etmede yada başka herhangi bir şeyde sorun olurmu diye biraz kaba bir işçilikle işimi görecek hale getirdim. İnce işçilik ile çok iyi bir sonuç çıkar ortaya. Onu da zımpara, taşlama, kesme gibi işlerde kullanılan Dremel isimli el aletini aldıktan sonra yapacağım.
Öncelikle 1mm. kalınlığında Alüminyum levha buldum kaplama işi yapan bir işyerinden. Zaten atık olarak o kadar çok parça levha var ki irili ufaklı adamlar al istediğin kadar diyor yani para bile vermedim. Sonra bisiklette sabit olan bagaj adaptörünün ölçülerini alıp bu ölçüler doğrultusunda sağlam bir tahtadan kalıp çıkardım kendime. Bir parça levha kesip sac üzerinden ölçü çıkardım. Nerelerinden kesip bükmem gerektiği ile ilgili. Daha sonra kesilmemiş halde olan parçadan 10 tane kadar aynı ebatlarda kesip kalemle işaretlemelerini yaptım. İşaretli yerlerden sac makası ile kestim. Kalıp tahtası ile beraber sac parçayı mengeneye sıkıştırıp kıvrılması gereken yerlerden çekiçle vurarak formu verdim. Ortaya o 4 parçada gördüğünüz şekil çıktı. Üst kısımları açık olsa da olur çünkü üçgen olarak tasarladıkları için aşağı kaymasının mümkünatı yok. Sizin de yaptığınız gibi delikler delip geri kalan kısım çanta, sepet v.s monte etmek. Benim bunu metal bir parçadan yapma sebebim köpeğimi taşımak içindi. 11 kg bir köpeğim var ve öne büyük bir sepet takıp gezdirmekti amacım. Plastik parçanın esnemeden dolayı zamanla kırılacağını düşündüğüm için böyle bir şey düşündüm.
186931

Sepete monte ederken de Koçtaştan L şeklinde bir demir parçası aldım. Yaptığım aparatı demirle birlikte sepete vidaladım. Sonuç çok sağlam bir şey oldu. Ama tabi dediğim gibi tam istediğim son hali bu değil. Keskin kenarların traşlanıp yuvarlanması, boyasının yapılması falan gerekli. Ama İstediğiniz kadar kalıp çıkartıp yapabilirsiniz. Maliyet mi ? Sepete para verdim bir de Koçtaştan aldığım L demiri ile vidalara. Sepeti saymazsanız 20 lira yok bile :)

186933186935186934

Şimdi sırada yapmak istediğim şey şu :) 750 lira satış fiyatı var bunun :krktm: Bunu kendim yapamam kaynak makinem malzemem yok ama çok ucuza sanayide milyon tane adama kasasını yaptırırım. Benim yaptığım aparatı da kaynattırırım üzerine 100 liraya çıkarım bu işin içinden :harika:

186936

Dip Not : Aklınızda bulunsun ola ki bisikletinize bağlı olan adaptör kırıldı. Sizin yaptırdığınız değil bisiklete sabit olan. Sağlam bir tahta kalıp çıkartıp oraya vidalayın aynı işi görecektir. Denedim oldu :) Hatta demirden bir karşılık yapacağım çünkü plastiklere pek güvenim yok :)
Herkese keyifli sürüşler ?

@Dry_35 Hocam, emeginize sağlık, gercekten çok güzel gorunuyor ve akıllıca :) Benim bir sonraki projem de sırt cantasini bisiklete entegre etmek. Cantanin arkasına bir kontrplak koymayı planlıyordum malum mekanizmanın montajı ve çantanın dik durması icin. ama simdi sizin yazinizi görünce boyle bir levha da yapabilirim. ama iste bunun çantanın icinde dikmek gerekecek. bakalım, nasıl yapacaz. zamanım olunca bunla da ugrasacam. :)

• Beğen
Tepkiler: Dry_35
@Gökhan Selçuk

Sağolasın teşekkür ettim. Kontrplak hem su geçirgen hem de kırılgan bir malzeme sallanmadan ötürü kırılma olabilir. Onun yerine sert esnek bir plastik malzeme ya da 0.6mm lik alüminyum levha öneririm. Ben şimdi Bromptonun T bag çantasının benzerini ya da 30-40 litrelik bir sırt çantası bakıyorum. Çadır falan koyabileceğim bir tur çantası olarak kullanacağım. Aşağıdaki görseller de size fikir olsun. Ben plakayı hazırlayıp çantacıya götüreceğim. Çantayı hiç kesip biçmeden üzerine sağlam bir kumaş diktirip iki katman arasında bıraktıracağım. Ayrıca dikkat ederseniz sağdaki görselde altta sağ ve solda iki tane cırt yapmış bunu yapan kişi. O cırtları açıp plakayı çıkarabiliyorsunuz sanırım içinden. Çok zekice :)
Kolay gelsin

187050187051

Merhaba arkadaşlar

Brompton almayı düşümüyorum. Elimde scott elektrikli bisiklet mevcut.

Orta bir motorum var 2 kilo ağırlığında.

Gelelim asıl soruya: Brompton a ayna ve motorum geldiği vakit katlanma sıkıntısı yaşar mıyım? Pil ise bir çanta alıp öne monte edeceğim.

Dosyalar

• 8B8E467F-A46E-4D8D-824F-15CDB1D6225B.jpeg
    8B8E467F-A46E-4D8D-824F-15CDB1D6225B.jpeg
    87,9 KB · Okunma: 47
  • 109A8370-4015-4C83-9354-3422A0FF75ED.jpeg
    109A8370-4015-4C83-9354-3422A0FF75ED.jpeg
    197,4 KB · Okunma: 47
@Kayhanovic

Motor eklemeye kalkışırsanız, büyük ihtimalle katlamada sıkıntı yaşayabilirsiniz. Çünkü brompton el yapımı olduğu icin , adamlar tüm parcaları neredeyse milimetrik yerleştirmişler. yani ufak bir ekleme çıkarmada katlama sorunu yasayabilirsiniz. Elektrikli bromptonlar var. orda da pil canta yerine canta gibi takiliyor ve sorun olmuyor. yine de bir arastirin derim.

• Beğen
Tepkiler: Kayhanovic
Merhabalar herkese, bu haftasonu ben de brompton bisikletimi aldım. Gördüğümden beri hep istiyordum kısmet bu zamanaymış. Her neyse merak ettiğim bir konu var. İşim nedeniyle sürekli uçakla seyahat halindeyim, bazen gittiğim şehirlerde 1-2 hafta gibi konaklıyorum, o yüzden merak ettiğim uçak firmaları yurtiçi uçuşlarda kabin içine şu ikea poşetine koyarsak alıyorlar mı bilgisi olan var mı?

@worcleber

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Ben bu konuyu biraz incelemistim. Yurtdisi forumlarda ucak kabinine konulabildigini okumustum. Hatta kabinde cektikleri fotograflari internete koyan Brompton kullanicilari mevcut. Ama Turkiye de durum ne olur bilemeyiz. Denemek lazim. Bence olabilir yani neden olmasin, sonucta havacilik kurallari genellikle her yerde ayni.

• Beğen
Tepkiler: worcleber
@Kayhanovic

Orta motor katlanmasını kesinlikle engelliyor hocam. Bende de bafang 750w mid (orta) motor var ve malesef Bromptona katlama probleminden dolayı takmıyorum. Tern veya dahon dikine değil yatay katlandığından onlarda sorun yaratmayabiliyor..

Geri