Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brompton P6R

@Enki çok güzel inceleme olmuş. Tecrübeleriniz çok önemli. Ayrıca gezdiğiniz yerleri Ülke bazında olabilir gezi yazısı şeklinde paylaşım dizisi yapsanız bizde okusak :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Harika bir tur olmustur eminim.
Param olsa dusunmeden Brompton alirdim.

Arkada11 13 dis var sanirim gobekten vitesde etkinligi nasil ciddi fark ediyor mu?

@Enki böyle kısa bir yazı ile kurtulamazsınız hocam sizden hikayeyi okumak isteriz

• Beğen
Tepkiler: ykaya
inanamadım ama okuduklarım gerçek galiba. ne diyeceğimi bilemedim. çevremdekilere anlatsam herhalde inanmazlar bana. brompton un bundan haberi olmalı bence :) süper bir tanıtım marka için.

@ykaya

Yola çıkarken plastik bir boruyu selenin altından geçirip ip ile sabitledim, fakat ilk geceden kırıldı bende selfie çubuğunu Oray'a sabitledim bütün yolu o şekilde geldim. Çok iyi bir şekilde sabitlemelisiniz yoksa yolda sağa sola savruluyor, birkaç kere üstünde oturduğum seleyi bile döndürdüğü oldu.

image.jpeg

@Trekkie

Vites kollarından biri 3 vitesi (göbeği) diğeri 2 vitesi (rubleyi) kontrol ediyor. Aralarında kombinasyon yaparak 11-34t orana denk gelen bi aralık ve 6 vites elde edebiliyorsunuz.

Yazın mtb bisikletimiz yol bisikleti almak için takasladim. Para + giant katlanır şeklinde takas oldu. ( Bir miktar para artı holosko modeli)

Katlanır bisiklete 1 ay katlanabilir. 16 " tekerler ciddi sıkıntı. Bir de 35 psi üzeri basilmiyor. Ben 45 psi bastım yine de lastik çöktü.

Ev ile iş arası 3 km yol izdirap oluyordu. Sizin 9000 km için ciddi sabır lazım.

Bisiklet değişik bisey belli. Ama katlanır olması bana çok gerekli gibi gelmedi.

@ilkercom

Bakın şu fotoğrafta lastiğe 100 PSI basılabildiği görülebiliyor.

@Enki

Sizin takas ettiğiniz katlanır bisikletin lastikleri iyi bir model değilmiş sanırım.

giant ın kendi lastiği işte. dandik bişey taktıysa da giantın ayıbı. üzerinde 35 psi yazıyordu. ben 45 bastım.

Brompton ile yapabildiğiniz maksimum hızı söyler misiniz lütfen.

@Ahmed_Taha yüklü bir şekilde bayır aşağı enyüksek 63km yaptım kendinize güvendiğiniz taktirde daha da hızlı gidebilirsiniz. Bisiklet o güveni sağlıyor ama arkadaki yük fazla stabil değil.

@Enki Selamlar Dostum,
Ben de bir M6R Turkish Green Brompton sahibiyim avatardan anlaşılacağı üzere :) Yakın zamanda Kelebek (P) gidona geçeceğim siparişi verdim bekliyorum. Birkaç sorum olacaktı size. Vakit ayırıp yanıtlarsanız sevinirim.
1. Kelebek gidona geçme isteğim alan olarak daha çok kullanım alanı sunması ve biraz daha dik bir pozisyonda sürüş desteği sağlaması. Islanınca kötü oluyor demişsiniz, ben onun için Brooks'un kahverengi deri sargısını kullanacağım. Zaten yazınızı okumadan önce de fikrim o yöndeydi. Sorum; daha önce başka gidon kullandınız mı Brompton da ? Kullandıysanız sürüş rahatlığı açısından ne gibi farklar var.
2. Benim de bir seyahat planım var. Samsundan Batuma kadar olan yaklaşık 20-25 günlük bir tur. Coğrafi konum itibariyle dağlık ve yokuşun bol olduğu bir tur olacak. İşte burada kararsız kalıyorum. Bromptonla o yokuşları çıkmak gerçekten zor hatta bazen çıkılamaz bile. Tur bisikletim var birde ikisi arasında kararsız kaldım. Acaba Bromptonla sorun yaşamadan turu tamamlayabilir miyim diye. Siz de böyle yokuşlarla karşılaştıysanız nasıl bir yol izlediniz ? Kısa rampalarda pek sıkıntı olmaz belki ama 2 kmlik bir rampayı çıkmak gerekirse ne yaşarım düşüncesi var kafamda.
Ayrıca imkanı olup da almak isteyen arkadaşlara şunu söyleyeyim. Sabah işe metro+şirket servisi ile gidiyordum. Servisi kaçırdığım zamanlarda ki bu ayda 15 gün falan olabiliyordu, taksi ile gitmek zorunda kalıyordum ve 18 lira bayılıyordum her sabah. Tur bisikletim çok yer kapladığından ve metroya bindiğimde başında ayakta beklemek zorunda kaldığımdan katlanır bisiklete geçme kararı aldım. İlk katlanırım Dahon Vybe7 oldu. 4 ayda 18 lira vermekten kurtulduğum için Dahonun parasını çıkartmış oldum. Sonrasında 7 vites az geldi 10 vites olan Dahon MU10 almaya gittim ki, bir karış yer kaplayan Brompton için neden olmasın ya dememle başladı herşey :)
Şöyle söyleyeyim; Brompton, toplu taşıma sistemlerine entegre olabilen en mükemmel katlanır bisiklet. Katlandığı zaman hiçbir şekilde sağından solundan bir çıkıntı, ayrılma yada yer sıkıntısı yaşamadan kullanacağınız bir tasarım harikası. En önemlisi apış aranıza yada yanınıza alıp oturabiliyorsunuz toplu taşımada. Ve vites aralıkları o kadar güzel ayarlanmış ki, 6 viteslik bir sistemle 10 vites aralığını karşılıyor. Dahonun 1. vitesine nazaran Brompton daha yumuşak geliyor yokuşta. En sert vitesi de sanki bir 18. viteste gidiyormuş ayarında. Eğer sürekli toplu taşıma ve bisiklet kombinasyonu kullanıyorsanız ve imkanınız da varsa bence hiç düşünmeden alın. İyi ki Brompton diyeceksiniz :)

@Dry_35

zevkle okudum. hocam çok teşekkürler. şu an yol bisikletim var ama sadece haftasonu kullanabiliyorum. anlıyorum ki şehir hayatına bir katlanır bisiklet daha kolay uyum sağlıyor. ben hiç ayırmak istemiyorum bisikletimi yanımdan ne zaman kafam daralır canım sıkılırsa açıp rüzgara bırakmak istiyorum kendimi ..

bu sebepten katlanırlarsa gözüm çok gidiyor bu aralar.

sorum şunlar:

. nereden aldınız siz? modeli ve fiyatı nedir?
. ankara erdoğanlarda var galiba başka bir tavsiye var mı satış yeri olarak
. bir de hangi model alınmalı? hiç bir bilgim yok modeller ve fiyatlar hep birbirine yakın geliyor bana

@Dry_35 Merhaba,

1. P gidon haricinde bir gidon denemedim fakat Brooks sargılı gidon denedim. Suyu emmiyor fakat sünger kadar rahat değil. Uzun turlarda süngerin rahatlığını çok güzel anlayabiliyorsunuz. Brooks sadece daha sportif duruyor. ( Bu ben,m kendi görüşüm)

2. Olarak bayırlar konusunda düşüncenizi anlıyorum, elbette normal tur bisikleti kadar rahat değil. Ancak bu bisiklet ile 14 ayda 15000 km üzerinde bir yol yaptım, buna Alp tırmanışlarıda dahil hiçbir sorun yaşamadım. Vites oranları gayet yeterli ( Şuan için sadece 50T olan aynakolu 44T olarak değiştirmek istiyorum, yeni hedeflerim doğrultusunda). Sürdükçe zamanla alışırsınız, elbette başlarda zor gelecek acaba doğru mu yapıyorum diye düşüneceksiniz. Zorlanacak ya da yapamayacak gibi olursanız katlayıp koyarsınız bi otobüs ya da tren e istediğiniz yere gidersiniz. Bu da katlanır ile tura çıkmanın avantajlarından bir tanesi.

@Battutaettanci

Aynı düşüncelere sahipmişiz sanırım ve sizin de bir katlanıra geçme zamanınız gelmiş :) Ben yürümeyi deli gibi seven bir insandım, ta ki katlanıra geçene kadar. Şimdi 500 mt yürümeye tahammülüm kalmadı gerçek söylüyorum. Size şöyle söyleyeyim; işten dönerken migrosa uğramam gerekiyor mesela katlıyorum alttaki tekerlekleri sayesinde içeride gezdiriyorum pazar arabası gibi. Girdiğim tüm mağazalara katlayıp içeri sokuyorum hiçbir mağaza çalışanı da aa bisikletle giremezsiniz diyemiyor çünkü bir bebek arabasından daha az yer kaplıyor. Zaten duruşu itibariyle çok şirin bişey olduğu için ilk 5 dakika bisikleti anlatmakla geçiyor :)
İzmirde Sundu bisikletten aldım. Dahonu da oradan almıştım. Şu an 1600 Euro civarlarında. Kredi kartına taksitte yapıyorlar. Hüsnü bey var orada dükkanın sahibi her türlü kolaylığı sağlarlar.
Benim bildiğim Türkiyede satışı yapılan Sundu bisiklet, Erdoğanlar ve İstanbulda Bisiklet Gezgininde var.
Bromptonların değişik kombinasyonlarda çeşitleri var. Mesela dinamolu-kelebek gidonlu-bagajlı-6 viteslisi var, Cat eye farlı-dinamosuz-bagajlı-6 vites olanı, 2 vites bagajsız var. Tabi gidonlarda değişiklik gösterebiliyor bu kombinasyonların içerisinde. Almaya karar verdiğinizde artık dükkanda bakacaksınız model ve renk seçeneklerine. Renkler zaten efsane. Çantaları biraz pahalı 400 tl de aşağı çanta yok gibi.
Mesela şimdi elektrikli bromptonlar çıkıyor dört gözle Türkiyeye gelmesini bekliyorum :) Bisiklet aynı bir değişiklik yok. Sadece ön tekerlekte bir dinamo var ve çanta yerine bir güç ünitesi takılıyor. Son derece şık duruyor. İlk Londrada denemeleri yapılacakmış. Brompton eylerse güzel eyler :)

Brompton gzl gercekten ama 20" bile sanki kucuk geliyor millet abuk abuk bakiyorken 16" li bromptona nasil bakarlar diyorum. Bizde malum bazi seyler oturmamis

@korayg Ben 28" bisiklet kullanıyorum, geçen sanayide kavşakta koca adamın biri ufak katlanır bisikleti sürmeye çalışıyordu trafikte, çırpınıyordu resmen. Komiğime gitti. Hoş değil biliyorum ama bi an acıdım adama. Hani katlanır bisiklet işi gücü olan adam için uygun bir çözüm ama yakışmıyor be abi :D

Anladığım kadarıyla arkada Orjinal lastik yerine Schwalbe Maraton Plus takmak durumunda kalmışsınız. Hissedilir bir fark oluyor mu? Sürme direnci açısından özellikle...

Sürerek getirdiğinize göre gümrük ödemediniz anladığım kadarıyla. Ülkeye girişte bir sorun yaşadınız mı? Ya da İngiltere'den çıkışta... @Enki

@cem_filiz Sürtünme direnci olarak pek bir fark yok diyebilirim. Sadece parçalanmaya karşı daha dayanıklı.

@Cevat_MD Bulgaristan'a gelene kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Zaten Hırvatistan'a kadar sınır bile yok. Türkiye'ye geleceğim zaman katlayıp otobüse koymuştum, sınırda sadece bunun ne olduğunu sordular.

• Beğen
Tepkiler: Cevat_MD
Geri