Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brompton Türkiye fiyatları belli olmuş

Bu başlık neden Brompton karalama başlığına dönüştü bilmiyorum :) Fakat şöyle de bir gerçek var ki alternatif olarak sunduğunuz hiç bir bisiklet katlandığında ne bir Brompton kadar kompakt ne de kolayca taşınabilir oluyor. Flexi121imi belediye otobüsüne sokamadım mesela. Ama eminim Bromptonu arkamda tutsam şoför görmezdi bile. Ağırlık konusu da var. Flexi121i merdivenden indirip çıkartmak normal bir bisikletle eşdeğer çaba gerektiriyor. Hem ağır hem de köşeleri üstünüzü çizmesin yırtmasın diye uğraşıyorsunuz. Ama Bromptonu James Bond çanta gibi eğilip bükülmeden tek elle kolayca taşıyabiliyorsunuz. Hatta 9 kilo olan modelleri var sanırım.

Kısaca gerçekten muadili olan ucuz bir ürünle gelmedikçe yapılan eleşiriler tamamen zenginin malı/züğürdün çenesi seviyesinde kalıyor. Bu bir yol bisikleti filan da değil ki üzerindeki aktarıcı sisteminin kalitesi vs. önemli olsun. Sramli 21 vitesli bisiklet isteseyen insan zaten gider 28" yol bisikletini alır koyar. Katlanır bisikletin en öncelikli özelliği kolay taşınabilirliği ve toplu taşımaya entegre edilebilirliğidir. Ben bunu Flexi121de yeterince yaşayamadım o yüzden kendisini Mosso Marine 26 ile takasladım. Ama bi Bromptonum olsa idi eminim seneleri beraber devirirdik.

Scudo
Kısaca gerçekten muadili olan ucuz bir ürünle gelmedikçe yapılan eleşiriler tamamen zenginin malı/züğürdün çenesi seviyesinde kalıyor. Kimse burda malum ürünü kötülemiyor ama bu yorumu yapan siz olduğunuza göre niye o markayı tercih etmediniz ozaman:harika::harika: neden carraro aldınız malum markayı alıpda destek olsaydınız,birde inceleme videosu çekip bize anlatsaydınız ne güzel olurdu:) mesela bir arkadaşımızda dahon aldığına pişman olmuş demekki adam züğürt değilmiş:D

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Trekkie
Brompton ile Zenginin malı zuhurdun çenesini yorar ne alakası var? [emoji36] [emoji4] [emoji4] [emoji4] [emoji4] [emoji4] [emoji4] [emoji4]

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Keyif adamı Neden brompton almadım? çünkü züğürdüm dostum :) ama kötülemiyorm. tam tersine zengin olsam alırım. aslında benzetmem yanlış oldu haklısınız. doğrusu kedinin erişemediği ciğer metaforu olacak. sanırım bu daha doğru. gerçi siz şimdi buna da kızacaksınız :) ama ben de sizdenim arkadaşlar, ben de o kediyim. sorun yok yani :)

Bu arada forumda Dahon alıp tıpkı benim sıraladığım sebeplerle beğenmeyip gidip Pacific Cycles alan bi arkadaş var. Yani Dahon da Tern de kolaylık açısından taşınabilirlik açısından çok fazla bir şey sunamıyorlar "henüz". Bromptonun eline su dökebilecek işte Pacific Cycles var, ama tabi o da çenemizi yoracaktır :)

@Keyif adamı
Bende iPhone 5 varken diğer telefonlara ucuz mal kötüdür diye bakıyordum. Androide geçince iPhone o kadarda abartılacak bir şey değilmiş diye düşündüm. Yüksek fiyatla satış politikası tamamen benim ürünüm pahalı ama çok kaliteli imajı vermekten öteye benim gözümde gidemez. Eminim adı sanı duyulmamış yada az duyulmuş markalar da en az bu pahalı bisikletler kadar kalitelidir. Az evvel bromtom fiyatına baktım 15000 euro.alan varsa alsın buyursun kullansın. İngiltere'de 80 bin kullanıcısı varmış. Karalama kampanyası değil lakin buranın ekonomik şartlarına göre eleştirebilir bir fiyata sahip. Kendi kullandığım dahonu da eleştirme hakkına sahibim çünkü parayı veren benim. Bir şey dikkatimi çekti. Türkiye'de lüks otomobillerde var. Lombargini den ferrarisine kadar. Şimdi ki hedef galiba katlanır bisikletler arası zengin züğürt kavramı oluşturmak. Acayip işler oluyor. İngiliz markasını eleştirmek bile göze batıyor. Türk malı mi oda ne diyecek duruma galiba yavaş yavaş geldik [emoji4] [emoji4]

@katlanirbisikletcantasi E yerli firmalar Amerikan olduklarını iddia edince ve isimlerini İtalyanize edince sorun olmuyor da müşteri onları tercih etmeyince mi sorun oluyor? Biz müşteriyiz arkadaşlar. İstediğimiz malı alma hakkına sahibiz, sahip olmalıyız. Tüketici olarak haklarınızın bilincinde olun lütfen. Parayı veren düdüğü çalar demiş hoca. Serbest piyasa ekonomisi budur. Ben de Apple ürünlerini sevmem, gereksiz pahalı bulurum. Ama kalkıp Apple'a "bu nedir kardeşim, neden bu kadar pahalı, indir şunun fiyatını" demem. Bu komik bişey. O paraya sahip olan ve vermek isteyen verir. Herkes parasını istediği şekilde tasarruf edebilir. Başkasının parasını nasıl harcadığı beni ilgilendirmez. Söylemeye çalıştığım bu tam olarak. Neden bu kadar pahalı sorusu o yüzden komik bi soru. Adam üretmiş satıyor. Zorla satmıyor ya. İsteyen alır, istemeyen almaz. Bu kadar basit.

Mesela biz de üretelim süper bi bisiklet, ismi de Halit olsun mesela, çakalım 7 bin dolar fiyat etiketini satalım. Neden olmasın? Acaba neden :)

@Trekkie E adam yapmıs ya bisiklet, koymus adını gavurca yapıstırmıs üstüne amarikan baryanı çekmis fiyatı muadili bisiklet fiyatlarına. açmıs bir web sitesi, eklemis birde amerikadan adres (adreste UPS kargo firması var) "ithal amerikan bisikleti" diye satıyor.

Ben sana bir örnek vereyim madem sen neden Türk bisikleti yabancı isim kullanıyor gibi bir şey dedin bende sana şunu sorayım. Türkçe isimli bir bisiklet çantası markası yapsam mi daha çok satar yoksa yabancı isimli bir çanta markası yapsam daha mi çok rağbet görüp satar sence hangisi ?

Benim için özellikle katlanır bisikletlerin katlanırken ne şekil aldığı,hangi marka veya model olduğu(çünkü benim nazarımda ne marka fanıyım nede benim için vazgeçilmez bir ürün asla olmadı) aracım olduğu halde bir kere katlayp bagaja koymadım ve toplu taşımaya binmedim katlanırımla ben evimden katlanırla çıkdımmı en az 60-80 km yapmadan dönmüyorum topu,topu ömrümde benim katlanırı 2-3 kez ancak katladım ama işe giden, aracına katlayıp koyan ve sahilde park edip bisiklet yolunda binen ve toplu taşma +katlanır kullanan insanlar var.onlar için ağırlık önemli olabilir bu normaldir.sadece katlanır mekanizması güzel üzerindeki donanım iyi diye ve sırf popüler olmuş diye bir bisiklete bu kadar para vermem(imkanım olduğu halde) çünkü vereceğim paranın yarıdan fazlası reklam ve isme gidecek niye vereyim o parayı artık öyle bir hale geldiki ortam adam kron,salcano,ümit vb markaları almıyor beni aşağılayacaklar ortamda ala,ala bunumu aldın diyecekler diye kafa yoruyor ondan sonra kedi ciğer gibi saçma sapan türk mantığı muhteşem sözler havada uçuşuyor.ben param var diyede kimse kusura bakmasın bol ,bol harcayamam.

@katlanirbisikletcantasi İphone konusunda haklısın ama benim gibi açıkkaynak yani özgür yazılım kullanan birisi olarak malesef android çöpden başka bir şey değil albenisi çok,göklere çkarılan marketide çöp yazılmlardan geçilmiyor.ama kaç kişi bunun bilincinde ve bilerek kullanıyor oda ayrı muamma.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@katlanirbisikletcantasi burda bahsettiğim mesele ürüne yerli yada yabancı isim yada marka koymak değil. Konunun aslı "Soho Kullacıları Kulübü"nde. okursan ne demek istediğimi anlayacaksın.

bu nedir arkadaş... suya atınca bot, çamura atınca atv felan oluyor galiba bunlar

@Keyif adamı
Androidli telefonu guncellesekte agirlasmiyor iPhone yeni iPhone öncesi sunduğu güncelleme sonrası telefon agirlasiyor. Bana kalsa ne Android ne iPhone. Türk işletim sistemli bir cep bence daha iyi olur. Ama diyecekler ki senin ülken daha direnç bile yapamıyor. Yine kendimizi küçük dusurecegiz. Sanki Avrupa da bütün paçaları kendileri yapıyor. IPhone cinliler üretiyor ama hiç bir ABD li kendi ülkesini Çin de telefon yaptırıp Amerikan markası olarak satıyorsunuz diye asagilamiyor. Türk işletim sistemli pardus var mesela. Ümit bisiklet var.sedona var. Katlanır bisikleti çantaya koymadan ulaşım bugün sartlariyla zor çünkü toplum buna hazır değil. Kalabalık tramvay metro katlanır bisiklet adama değse arbede çıkabilir. Ne bromtommus daha şimdiden tartışmaya girdik [emoji23]

@Keyif adamı
:) çanta konusunda özelden yazayım. Bromtomun konusu kirlenmesin. Elit kesim bisikleti ilan edildi. 1-2-3 tıp.

@Keyif adamı
Halkın bindiği dahon aldım. Bmx modayken vaaay bmx e biniyor imajı vardı. Şimdi vaaayyy brompton beş binlik bisiklet wuuuuw. Diyecekler. [emoji23]

Brompton kullanan arkadaşlar, 2012 model Bromptonumun arka kısmından tıkırtı mı desem şıkırtı mı bilemiyorum bir ses geliyordu. Bagaj, çamurluk, bagaj tekerleri her şeyi söktüm denedim fakat aynı sedin kaynağını bulamadım. Özellikle bozuk yollardan geçerken geliyor ses. Benimki eski model normaldir falan diye düşünmeye başlamışken bir arkadaşım 2018 model aldı. 2 ay sonra benimki kadar olmasa da onun bisikletinden de aynı ses geliyor. Benzer bir durum yaşayan var mı ? Varsa nasıl bir çözüm buldunuz ?

Geri