Bu başlık neden Brompton karalama başlığına dönüştü bilmiyorum Fakat şöyle de bir gerçek var ki alternatif olarak sunduğunuz hiç bir bisiklet katlandığında ne bir Brompton kadar kompakt ne de kolayca taşınabilir oluyor. Flexi121imi belediye otobüsüne sokamadım mesela. Ama eminim Bromptonu arkamda tutsam şoför görmezdi bile. Ağırlık konusu da var. Flexi121i merdivenden indirip çıkartmak normal bir bisikletle eşdeğer çaba gerektiriyor. Hem ağır hem de köşeleri üstünüzü çizmesin yırtmasın diye uğraşıyorsunuz. Ama Bromptonu James Bond çanta gibi eğilip bükülmeden tek elle kolayca taşıyabiliyorsunuz. Hatta 9 kilo olan modelleri var sanırım.
Kısaca gerçekten muadili olan ucuz bir ürünle gelmedikçe yapılan eleşiriler tamamen zenginin malı/züğürdün çenesi seviyesinde kalıyor. Bu bir yol bisikleti filan da değil ki üzerindeki aktarıcı sisteminin kalitesi vs. önemli olsun. Sramli 21 vitesli bisiklet isteseyen insan zaten gider 28" yol bisikletini alır koyar. Katlanır bisikletin en öncelikli özelliği kolay taşınabilirliği ve toplu taşımaya entegre edilebilirliğidir. Ben bunu Flexi121de yeterince yaşayamadım o yüzden kendisini Mosso Marine 26 ile takasladım. Ama bi Bromptonum olsa idi eminim seneleri beraber devirirdik.
Kısaca gerçekten muadili olan ucuz bir ürünle gelmedikçe yapılan eleşiriler tamamen zenginin malı/züğürdün çenesi seviyesinde kalıyor. Bu bir yol bisikleti filan da değil ki üzerindeki aktarıcı sisteminin kalitesi vs. önemli olsun. Sramli 21 vitesli bisiklet isteseyen insan zaten gider 28" yol bisikletini alır koyar. Katlanır bisikletin en öncelikli özelliği kolay taşınabilirliği ve toplu taşımaya entegre edilebilirliğidir. Ben bunu Flexi121de yeterince yaşayamadım o yüzden kendisini Mosso Marine 26 ile takasladım. Ama bi Bromptonum olsa idi eminim seneleri beraber devirirdik.