Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brompton Türkiye fiyatları belli olmuş

@Yusufclp şu incelemeden sonra bu bisiklet alınır diyorum. yalnız 5 bine değil. şu şekilde alınabilinir;

1- uk"den bir tanıdık bulunup bulunabiliyorsa ikinci el.

2- yine ingiltereye giden bir dosta sipariş vererek. tax free ödenmezse sanırım; 3500-3800 gibi rakamlara almak mümkün. olabiliyorsa bu şekilde alınabilir gibi.

Scudo
Sevdiğim bir abimle, süperspor egzotik arabaların fiyatlarının ÖTV'den dolayı uçması konusunda konuşurken söylediği bir söz geldi aklıma:

" Önemli olan arabanın kaç para olduğu değil.... Sende kaç para olduğu... "

Bu da o hesap...

Bu marka da bisikletin Vespa'sı sanırım... Vespa'yı hepimiz seviyoruz, bir mihenk taşı olarak takdir ediyoruz... Ama almıyoruz...

Aşırı pahalı ve ulaşılması güç. Bu paraya motosiklet alınır diyenlere kizmayin gerçekten alınıyor...

• Beğen
Tepkiler: Alizee
@BF Okuru Bence bu fiyata çok daha iyi ve çok daha hafif (9 kg gibi) katlananilir bisikletler varken 12 kiloluk bisiklete katlayınca diğerlerinden 5-10 cm daha küçük oluyor diye ya da başka ne özellıği varsa işte asla tercih edilmez.

@Yusufclp

Brompton fiyatına 9kg civarı ve çok daha iyi olan katlanır hangisiymiş, merak ettim...

• Beğen
Tepkiler: Homer
8.6 kg katlanabillir bisiklet varken 12 kilo nedir arkadaş. Biraz kilo vermiş olsa verilirdi bu paralar buna belki.

@Murat B.
Bahsedilen tern verge x10 olabilir. 9,6 kg ve 2000 dolar civarı fiyatı var.

• Beğen
Tepkiler: Murat B. ve Alizee
bir eşyayı,bir şahsı putlaştırmayalım.insan bir şey yaratır,sonra ona taparmış.insan tabiki iyiyi güzeli arar.ama bütçe ve sınırları vardır.sağlık harcamaları dışında sınırları zorlamanın bir alemi yok.bu teknolojinin sonu gelmez,insan yukarılara değil aşağısındakilere bakmalı.birşey kullandığın ölçüde senindir.yıllardır aynı bisikletleri kullanıyorum.gençleri de bu yola davet ediyorum.selamlar,saygılar..

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
@Bahadır ÖZEL
tern verge x10'a da 12 kiloluk Brompton'larda olan çamurluk, dinamo falan takılırsa 11 kilo civarına gelir. Yani Brompton, muadili bisikletlerden ciddi derecede ağır değil. Gerçekten 9 kilo civarında olan katlanırlar da var, fakat 2 Brompton'dan daha pahalılar...

@Murat B.

Dahon Jifo mesela, Brompton'un neredeyse yarı fiyat seviyesinde, hafif/kompakt ve işlevsel. Önemli eksiği single speed olması belki ama şehir içi kullanım düşünülürse çok da sorun olmaz.

Ben bisikletten fazla anlamıyorum, arkadaslarımın şevkiyle başladım. Dahon Vitesse D8 sahibiyim. Malta' da okurken Brompton sahibi bir arkadasım sayesinde kullanma fırsatım oldu ki katlanır bisikletlede onun sayesinde tanıstım. Şehir içinde kullandığım en rahat bisikletti. Selesi gayet konforluydu, katlanması Dahon' a göre daha basit. Katlandıktan sonra taşımakta daha kolaydı. Fiyatı Türkiye' de geçekten pahalı. Değer değmez herkesin fikrine saygım var ama D8'den sonra almayı düsündüğüm bisiklettir. İngiltere' den ikinci el olarak getirmeyi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Benim düşüncem ne olursa olsun bu kadar paraya değmeyeceği, bu bisiklete bu paraları veren insanların bence para harcayacak yer bulamadıklarını düşünüyorum. Dahon, Tern fazlası ile işini görür. Çok mu hafif ağırlığı ne kadar bilmiyorum ama çok hafif de değil bildiğim kadarıyla. Sırf şu nedenlerden diye fiyatının böyle olması bana mantıklı gelmiyor. Gerçekten çok pahalı...

• Beğen
Tepkiler: NomadCRY
Katlanır bisikletlerde bildiğim kadarıyla 110 kg sınırlaması var taşıma konusunda. Brompton için de böyle bir sınırlama varmıdır acaba taşıma konusunda bilgisi olsan varmıdır forumda ?

Gereksiz pahallı, tern verge alırım daha iyi.

• Beğen
Tepkiler: Groims
Geçen Brompton fabrikasında röportaj vardı. Tüm maliyetler Sterlin üzerinden ondan bu fiyata olmasını normal karşılıyorum. Alır mıyım? Almam o ayrı :)
(link)

Acaba gün gelir de "kömürlükte hurda duran 1976 brompton restorasyonu" tadında bir başlık açılır mı, insan merak etmeden edemiyor. Bu işin ikinci eli nasıl acaba?

Ucuzlasada alsak :komik:

Bu arada yazılanları yeni okudum, baya bir tartışma dönmüş. Fiyatlar eleştirilmiş, nitekim herkes bu işlevselliğe, bu kolaylığa sahip olmak istiyor, anlayışla karşılamak lazım. Bence sorun Brompton'ın fiyatları değil. Brompton işlevselliğinde başka bir seçenek olmaması. Piyasa dinamikleri işte, arz az olunca, fiyatı istediği gibi belirleyebiliyor. Oysa seçenek bol olsa idi rekabet olacak, fiyatlar da düşecekti. Mesela yerli firmalar oturup kolay katlanır ve katlandığı halde taşınabilir modeller üretseler (ki bunu yapmak gerçekten bu kadar zor mu yahu?) o zaman hiç kimse "Brompton neden bu kadar pahalı" demezdi, çünkü buna gerek olmazdı. Araştırıyorsun, gerçekten de Dahon'un "bir" modeli ve Pacific haricinde bu işlevselliği, bu taşınabilirliği sunan bir başka marka yok. Ama olmalı.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR ve ykaya
Bu kadar pahali urunlerde, karbon kayisli sistem ve gobekten vites shimano alfine vb beklerdim.
12,9 kg da çok basarili bir rakam degil. Piyasa ortalamasi seviyesinde.:)

Çinde birebir muadili ve taklitleri üretildiği gün Brompton efsanesi biter... ilginç olan bugüne kadar taklit etmedikleri şey kalmayan Çinlilerin bu konuda neden kıllarını kıpırrdatmadığı....(Katlanma-bagaj-taşıma mekanizması birebir aynı olan ).

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Geri