@SOZUAK
Yahu size araştırın diyen kim, düzgün okur musunuz yazılanları. Bana araştırmışsın demişsiniz de öyle çok araştıracak birşey değil "çok araştırmışsın" dediğiniz şey ondan bahsediyorum. Sinir harbiyle okumayın yazdıklarımı.
Yazınızın ikinci kısmıyla ilgili mutabıkız diyorum zaten niye aynı şeyi yazıp yazıp duruyorsunuz? Ticaretin abc'sini yazıyorsunuz zaten orda diliniz döndüğünce. Bahsettiğiniz şey kar maksimizasyonudur, ya giderleri kısarsınız ama fiyatınızı talebe oranla yüksek tutarsınız, veya fiyatınızı düşük tutar türkçe deyişle "sürümden kazanırsınız".
Bu talebe yönelik fiyat politikasını nasıl yöneticiğiniz de size kalmıştır, yukarıda bahsettiğim otel örneğini iyi inceleyin.
Bunun salt zenginlikle alakası yok, hitap etmekle alakalı. Ben o kadar edeceğini düşünmüyorum çünkü bisiklete öyle bir para vermek istemiyorum. Eğer veriyor olsaydım, o zaman "o kadar para etmez" de demezdim, belki verirdim zaten. Aynı şeyden bahsediyoruz aslında, daha önceki mesajlarımı okursanız, Brompton'ın niye pahalı olduğu maddelerinin başına "marka" yazdım zaten.
Diğer konu ise tekrar söyleyim şehir efsanesi. Ferrari tüp takılan arabayı geri almışmış, fiyatı düşmesin diye geri satın alırmış falan bunlar palavra, yok öyle birşey. Pahalı markalardır, o pahasının karşılığını hitap ettikleri kesime vermeye çalışırlar, pahalı oldukları için de prestijlidirler, hepsi bu. Bu bir fikir değil, ama siz isterseniz buna inanabilirsiniz.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi