Scudo Sports

Brompton Türkiye fiyatları belli olmuş

@Saikou

Katlanır bisikletler elinizde kaldırıp taşımanız için değil. Çok bir engelle karşılaşmadığınız sürece elinize alıp taşımazsınız, tekerlekleri sayesinde sürüklersiniz. Ki Bromptonların ufak destek tekerlekleri de var.

Sizin 29 dağ bisikletiniz de metroya rush hour'larda alınmaz.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Scudo
@Çaylak-24
Bu bisikletde öyle hakkını vetşyor ama siz bilirsiniz. Herkesin düşüncesi kendine.

Şu bisiklet gezgininden memnun kalan bir kişi göremedim.

@Yuppata Valla açıkçası ben bi kere alışveriş yapar gibi oldum ama tavırları hoşuma gitmedi... Ki aynı şeyleri daha ucuza bulabileceğin on tane yer varken neden göz göre göre kazıklanayım...

Katlanma mekanizmasi tek degil artik. farkli tabiki ama ben qix'i daha cok begendim.

Dahon Qix

Fiyatinin yurtdisi ve Turkiye ile kiyaslanmasini istemis bir arkadas.

Avusturya sitesine baktigimda, 1200 Eurodan basliyor fiyat. fakat ne hikmetse TR de oyle bi fiyatin esamesi okunmuyor. isteyen girsin baksin.

Bu bisiklet o kadar etmez. Eden kısmı herkesin ucuza alıp binebilme ihtimalinin sıfır olması. Bir Ferrari modeli ile Ford mondeo yu kıyaslayınca Mondeo daha konforlu ve rahattır, Ferrarinin yapacağı işi 10 bir fiyatına , daha düşük işletme gideri ile yapar ama PARASI olan ADAM için Ferrari PRESTİJ dir. Bisiklette de bu böyle şimdi parası olan ama bundan kasıt milyoner olanlar, gidip halkın bindiği Dahon mu alsın. (Kötü yada aşağılama için söylemiyorum) Şimdi karın doyurmak ise 100 TL ye de o akşam karnınızı oldukça kaliteli bir şekilde doyurursunuz 1500 TL ye de. Olay böyle kurgulanmış. Yani ederdi etmezdi tartışmasına girmeden önce hedef kitle kim sorusunu sormalısınız. Cevabını alınca göreceksiniz ki sizin benim onun için değil bu bisiklet. Firma olarakta bu böyledir. Bisiklet gezginini tanımam ama kesim olarak elitleri hedeflemiş ise elbette ucuza mal satmaz. Şimdi LC Waikiki var bir de Yves Saint Laurent var. Herkes Yves in ürünlerini gidip alıyor mu yada o para etmez diyor mu ? Demiyor çünkü kesim belli hitap ettiği.

Bu arada Rolls Royce kesinlikle parasını hakeden bir araç. Bırakın güncel modelini 30-40 yıl önceki modellerinde bile içine girince adamlar yapmış vay bee dedirtecek kadar kaliteli işçilik ve detay yüklü. O nedenle bu olayı bu bisikletle kıyaslamayın. Bir Audinin bir Bmw nin bisikleti bile ben farklıyım dedirtiyor ve kendini fark ettiriyor.

• Beğen
Tepkiler: ahmtbag
@Saikou
Bu bisiklete bu kadar para verebilecek insanlar toplu taşıma kullanırlar mı?O da ayrı bir konu.

Bence bisikletin pahalı olmasının en önemli sebebi İngiltere'de üretiliyor olması.

Fiyatlara bakmadan önce fazla bir şey değildir dedim ama en ucuzu bisikletim+ekipmanların fiyatını geçiyor. Bu kadar para vermek saçmalık giderim decathlona alırın en ucuzunu oda idare eder beni. Maksat ayağımız yerden kesilsin. Bill gatesin sahip olduğu kadar param olsa bile almam bunu.

Bromptona verecegim 1800, 2000 euroya, dahon alirim, onun ustune envai cesit modifikasyonlari yaparim high end komponentlerle. benim mantigim bu yonde.

• Beğen
Tepkiler: mgencer05
@burhan çetin

Aslında ayrı bir konu değil.

Avrupada ayda onbinlerce euro kazanan, en pahalı otomobile binen adam da işine gidip gelirken toplu taşıma kullanıyor. Normali de o zaten.

"Bu bisiklete bu kadar para veren toplu taşıma mı kullanır?" Sorusu maalesef anca bizim gibi gelişmemiş arabesk toplumların bir problemi.

@SOZUAK

Bu yorum da maalesef kendi içinde çelişmiş. Ferrari'ye "prestij" arabası deyip RR'e "hakediyor canım, onca işçilik var, kalite var" demek çelişiyor.

Bromptonların pahalı olmasının bisikletgezgini ile çok alakası yok. Bisikletgezgini evet belirli bir alımgücünün üstünü hedefliyor ancak Brompton'ı Aslı Bisiklet getiriyor olsaydı da fiyatları bundan çok farklı olmayacaktı.

Brompton'lar pahalıdır, bu sırf bize özgü bir pahalılık değil. Marka imajı ve genel kalitesi bunda ağır bir etken, tıpkı RR gibi, Mercedes gibi.

Bazen istisnası olmakla beraber ne öderseniz, onu alırsınız (what u pay is what u get; ne kadar para o kadar köfte) Acıdır ama gerçektir bu, ve çoğu kez kendimizi bunun doğru olmadığına inandırmaya çalışırız. Ama öyledir, 3 kuruş pahalı olan şey daha iyi değildir belki ama emin olun 30 kuruş pahalı olan şey bir şekilde daha iyidir. (Buna katılmayan olacaktır, ama konu burda 30 kuruşluk olana gerçekten ihtiyaç olup olmaması değil, o ayrı bir konu)

Araba örneğini beğenmediyseniz, madem şimdi tatildeyim, tatilden örnek vereyim.

Herşey dahil herhangi bir otelde ödeyeceğinizin beş mislini -atıyorum- oda kahvaltı Bodrum Kempinski'ye ödersiniz; ancak bambaşka bir kalite ve hizmet anlayışıyla muamele edilirsiniz.

"Ulan oda kahvaltıya o para verilir mi herşey dahile giderim ben onun azına" diye düşünebilirsiniz, (topkı Brompton'ın o parayı etmeyeceğini düşündüğünüz gibi); bu her zaman o meblağı karşılayıp karşılayamamakla alakalı değildir; tatil anlayışınızla alakalıdır.

Brompton da biraz o hesap.

@Mert E.
Ben de bunu kastetmiştim.Türkiyede biraz parası olan insanlar her yere özel aracı ile gitmek istiyor.İş giriş çıkış saatlerinde özel araçlara bakın genellikle her araçta bir kişi görürsünüz.

Bir çoğumuzun bütçesine göre pahalı falan ama yakışıklı bisikletler gerçekten.

İyi mal her daim iyi para eder.
Bildiğim kadarıyla avrupada da ortalama 1000 paundlardan satılıyor.
Katlanma mekanizması işlevselliği yeter.
Bi gün çoooh akçem olursa bi dene alıyım diyeceğim bir demir at.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Toplum olarak üst sınıf ürünlere biçilen yüksek fiyat etiketlerine fena halde alerjimiz var.

Etiketi gördüğümüz an kafada dişliler çalışmaya başlıyor : "3 metre boru, 2 teker, 2 pedal maliyeti bunun en fazla şu kadar" diye.

Bu kendi işimde de müşteri ile iletişimde sıkça karşılaştığım bir problem. Soru şu "e senin ürününde ne kadar demir var da bu kadar pahalı?" Güzel adam, cebindeki 3 bin liralık telefonda kaç paralık demir, plastik ve cam var peki? Benim ürünümdeki kadar demiri önüne koysam aynı ürünü sen üretebilecek misin? O ar-ge, üretim süreci, yatırım, satış kanalı, marka bilinirliği maliyetlerini Bülent Ersoy mu karşılayacak?

Brompton'ın fiyatının pahalı olup olmadığına karar verecek olan kişiler biz değil ellerinde her türlü maliyet, hedef kitle, hedef satış rakamı gibi veriler olan satış departmanıdır. Biz yalnızca kendi bütçemize uygun olup olmadığına bakarız.

@Sadettin Z. Bir de tüketici olarak bu konuda fikrimizi özellikle bu ürün için var olan bir forum ortamında tartışabiliriz diye düşünüyorum. Ben sanmiyorum burda pahali diyenlerin "alti ustu demir iste" fikriyle pahalı dediklerini. Sonuç olarak aslında her ürünün fiyatını satış dep. Belirler. Siz araba alırken showrooma girip parayı masaya koyup anahtarı alıp çıkmıyosunuzdur. Öncesinde en azından çağımızda her şeyin forumu, topluluğu var olan sitelere girip bir iki fikir beyan edip gelen yorumlara gore hareket edersiniz diye düşünüyorum. Aslında tüketici olarak da fiyatlara etkimiz var da, o da başka zamana kalsin. Sadece satış departmanı değil yani.

• Beğen
Tepkiler: Çaylak-24
Bu korkunç fiyatlı piskeletlere bakmayıp gidip korkunç güzellikte bir Canyon alabilirim.

Üzerinde çanta olmayan ürün görsellerinin açıklamasına bile ''Fiyata çanta dahil değildir.'' yazmışlar.Anladık fiyata çanta dahil değil ;)

@Mert E.

Çelişen birşey yok Ferrari bir prestij arabasıdır. RR de prestij arabasıdır, RR o fiyatı haketmiyor diye cevaben onu yazdım yoksa Ferrari de gayet işçilikli bir araçtır. Sonuçta her ikisi de el yapımıdır. Birisi daha genç kesime hitap eder diğeri daha ağır toplara hitap eder.

RR o fiyatı hakediyor mu sorunuza cevap hakediyor, Ferrari de hakediyor. Ferrari ucuz modeller de üretiyor RR üretmiyor. O nedenle daha çok sayıda Ferrari var piyasada. Aradaki fark bu. Ferrarinin her modeli değil ama üst modellerini firması 2. el piyasasına düşmesin ve fiyatlar belli düzeyde kalsın diye kendisi satın alır. Bu nedenle de prestij arabası olması normaldir, ayrıca belli modellerini satın alabilmek için sadece parasını ödemeniz yeterli değil hakkınızda araştırma yapılıp pis işlere bulaşmamış olmanız gerekli vs vs.

Geri