serdarvekedisi
Daimi Üye
- Tepki
- 265
- İsim
- Serdar
- Başlangıç
- 1994—95
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Seleniz çok kuru kalmış,çok mu güneş altında kaldı,deri bakım kremi kullanın.Merhaba. Geçtiğimiz cumartesi günü Brooks marka sele satın aldım ve kullanmaya başladım. Yaklaşık 70 km oldu. Bazı yerlerin soyulduğunu fark ettim.
Bu durum normal mi?
286952 dosyayı görüntüle
286953 dosyayı görüntüle
Kot pantolon selenize zarar verecektir,selenizde kot pantolona, tayt giyemiyorsanız en azından eşofman tarzı bir altlık kullanın.
Bu sele bayağı yağsız kalmış. Deri bayatlamış ve pimlerin olduğu kısım delinmiş ve yırtılmış. 70 km de taştan pantolon da giysen bu hale gelmez. Bu yırtık ve delikler alttaki vida ayarından çok gerginlik verilmiş hissiyatı doğurdu. Gerginlik ayarını da bir kontrol et derim. Alttan üsten bol bol yağla. Deri bir kendine gelsin. Değiştirme imkanın varsa yenisi ile değiştir. Kullanım hatasından ziyade raf ve depolama hatası olabilir. İlk aldığında sele ambalajı normal mıydı ? Yırtık ve pim delikleri varmıydı?Merhaba. Geçtiğimiz cumartesi günü Brooks marka sele satın aldım ve kullanmaya başladım. Yaklaşık 70 km oldu. Bazı yerlerin soyulduğunu fark ettim.
Bu durum normal mi?
286952 dosyayı görüntüle
286953 dosyayı görüntüle
Seleyi Erdoğanlar Bisikletten satın aldım. Kutusunda, kutusunda bulunan anahtar ambalajında bir hasar yoktu. Cumartesi günü birlikte gelen yağı kullandım. Dün iş çıkışı evde ayrıca birlikte satın aldığım kendi yağıyla tekrar yağladım. Sabaha kadar (7-8 saat) dokunmadım. Bu sabah bisiklete binmeden önce, pantolona leke yapmasın diye kurumu bezle sildim.Bu sele bayağı yağsız kalmış. Deri bayatlamış ve pimlerin olduğu kısım delinmiş ve yırtılmış. 70 km de taştan pantolon da giysen bu hale gelmez. Bu yırtık ve delikler alttaki vida ayarından çok gerginlik verilmiş hissiyatı doğurdu. Gerginlik ayarını da bir kontrol et derim. Alttan üsten bol bol yağla. Deri bir kendine gelsin. Değiştirme imkanın varsa yenisi ile değiştir. Kullanım hatasından ziyade raf ve depolama hatası olabilir. İlk aldığında sele ambalajı normal mıydı ? Yırtık ve pim delikleri varmıydı?
Bende de B 17'nin narrow serisi var. Erdoğanlardan 467 liraya almıştım. 3 yıl oldu. Yılda 4 defa falan yağlıyorum. Ayakkabı tamircisinden badem yağı aldım . Badem yağına hiç acımıyorum. Altına üstüne bolca sürüyorum. Sonrasında brooks yağı ile son rüküş atıyorum. Gerginlik ayarıyla henüz hiç oynamadım. Erdoğanlara durumu bir ilet istersen. Yeni bir selede bu kadar olumsuzluk olmaması lazım. Sonuçta sağlam esnaf belki değişim yapma konusunda yardımcı olurlar. Hiç olmadı garanti sürecini başlatırsın. Şansını bir dene derim.Seleyi Erdoğanlar Bisikletten satın aldım. Kutusunda, kutusunda bulunan anahtar ambalajında bir hasar yoktu. Cumartesi günü birlikte gelen yağı kullandım. Dün iş çıkışı evde ayrıca birlikte satın aldığım kendi yağıyla tekrar yağladım. Sabaha kadar (7-8 saat) dokunmadım. Bu sabah bisiklete binmeden önce, pantolona leke yapmasın diye kurumu bezle sildim.
@sahrana İşe gidip gelirken de kullandığım için, en azından iş çıkışı şort ile kullanmaya çalışacağım.
@Esatesat Aslında ilk kullanımdan önce, birlikte gelen yağı gereğinden az kullanmış olabilirim. Çünkü o yağdan az da olsa bir miktar kalmıştı. Kalanı da dün akşam uyguladım.
Selenin Alt Kısmı:
287015 dosyayı görüntüle
Bende de B 17'nin narrow serisi var. Erdoğanlardan 467 liraya almıştım. 3 yıl oldu. Yılda 4 defa falan yağlıyorum. Ayakkabı tamircisinden badem yağı aldım . Badem yağına hiç acımıyorum. Altına üstüne bolca sürüyorum. Sonrasında brooks yağı ile son rüküş atıyorum. Gerginlik ayarıyla henüz hiç oynamadım. Erdoğanlara durumu bir ilet istersen. Yeni bir selede bu kadar olumsuzluk olmaması lazım. Sonuçta sağlam esnaf belki değişim yapma konusunda yardımcı olurlar. Hiç olmadı garanti sürecini başlatırsın. Şansını bir dene derim.
Herkese merhaba,
Corraro G2 bisikletim için Brooks sele almayı planlıyorum. B17 ya da C17; hangisini tercih etmem gerektiğinden emin olamıyorum. Daha çok kamplı sürüşler için rahat etmek derdindeyim. Performans sürüşü yapma planım yok. İlk izlenim B17 daha iyi olur gibi geliyor ama bilgim kısıtlı olduğu için karar vermekte zorlanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
c17 kullanıyorum gıcırdıyor ve kenarları çabuk bozuluyorB17 yi uzun yıllardır katlanırda mtb de tur bisikletinde gravelde kulkandım ve kullanmaya devam ediyorum hepsine de çok yakışıyor ve hepsinde de görevini layıkı ile yerine getiriyor bu yüzden B17 yi tavsiye ederim hem de Brooks un en kadim ve en tutulan modelidir.
Gerçek meşin malzeme ve kullandıkça güzelleşir.
C17 nin üzeri ise kauçuk malzeme.
Herkese merhaba,
Corraro G2 bisikletim için Brooks sele almayı planlıyorum. B17 ya da C17; hangisini tercih etmem gerektiğinden emin olamıyorum. Daha çok kamplı sürüşler için rahat etmek derdindeyim. Performans sürüşü yapma planım yok. İlk izlenim B17 daha iyi olur gibi geliyor ama bilgim kısıtlı olduğu için karar vermekte zorlanıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.